Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Februari är här och dagsljuset börjar så sakteliga visa sig lite mer för varje dag, visst är det härligt!? Tyvärr grusas vårkänslorna något av att det även är högsäsong för förkylning och influensa. I dag trotsade jag ändå hosta och halsont och tog med mig stickningen på café.
En bra start på dagen - och varm äppelmust med kardemummagrädde är ju godare än hostmedicin ;)
 
Vi har börjat få in några av vårens och sommarens nyheter redan nu, dags att börja med plaggen du vill ha färdiga till våren redan nu, till exempel Tynn Line från Sandnes som jag tror mycket på.
 
På kursfronten hälsar vi två gamla favoriter välkomna åter, och bjuder in till grundkurs i sockstickning samt dubbelstickning. Läs mer i inbjudningarna nedan! 
 
 
 
Fynda handkräm från Lavishea!
Vårvintern är en tuff tid för torra händer, så passa på att unna dig en av våra sköna handkrämer från Lavishea.
Tyvärr har det blivit fel i kalibreringen på Lavisheas maskin som mäter upp rätt mängd i varje burk, så i senaste sändningen vi fick vägde burkarna mellan 5 och 8 gram för lite, vilket är ca 8-13%. Istället för att vi ska skicka tillbaka dem till USA sänker Lavishea priset, så passa på att fynda lotion bars med hela 40% rabatt! Det är inget fel på produkten, det är bara lite mindre än vanligt i varje burk. Nu kostar en lotion bar 79 kr istället för 129 kr, och det gäller så långt lagret räcker.
Lavishea Lotion bars innehåller enbart naturliga ingredienser; ekologisk kokosolja, soja samt Fair Trade sheasmör och essentiella oljor. Gnid "kakan" i handen som en tvål och den smälter av kroppsvärmen och tränger snabbt in i huden.
It's skrivande stund har vi följande dofter: Oparfymerad, Citrus Basil, Coconut, Winterberry, Lavender, Orange Pomander, White Lily Amber och Peppermint.
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Lär dig sticka sockor!
 
Söndag 5 mars kl 10.00-15.00
På den här kursen stickar vi en socka i tunt sockgarn efter ett basmönster. Vi går i lugn takt igenom hur du gör hälen och stickar oss igenom alla moment som ingår. Efter det stickar vi vidare på fot och tå så långt vi hinner. Under dagen får du också tips om olika sätt att sticka en häl, hur man börjar sticka en socka från tån och tekniken Magic Loop, som innebär att du stickar med rundsticka istället för strumpstickor. När vi är klara är du redo att lägga upp och sticka den andra sockan på egen hand. Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Dubbelstickning!
 
Onsdag 1 mars kl 18.30-21.00
 
Dubbelstickning är en rolig teknik där du stickar framsidan och baksidan av arbetet samtidigt, med två olika färger. Resultatet blir två rätsidor med spegelvända motiv. Tekniken lämpar sig särskilt väl för t.ex. mössor, väskor, halsdukar, filtar, dynor eller grytlappar. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Om du sedan vill kan du börja på ett lite större projekt.
Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!  
 
 
 
 
 
Tynn Line en ny vår- och sommarfavorit från Sandnes!
Sandnes Line har varit en av våra storsäljare för vår- och sommarplagg, och därför har vi nu stora förväntningar på den tunnare "lillasystern" Tynn Line som är alldeles nyinkommen. Det är samma sköna blandning av bomull, lin och viscose som i Line, men tunnare :) Hela 220 meter per 50-gramsnystan gör att det är ett mycket drygt garn. Tynn Line passar till både stickning och virkning och är perfekt till sommarplagg för både barn och vuxen. Ett nystan kostar 45 kr och Tynn Line finns i 18 fina färger.
 
Det går bra att använda mönster för t ex Mandarin Petit, Alpakka Silke eller Tynn Merinoull. Dessutom kommer såklart ett mönsterhäfte med nya fräscha plagg för våren och sommaren, mönsterhäfte 1705 Tynn Line kostar 49 kr och det säljs som vanligt endast tillsammans med Sandnes garn. Än så länge har vi häftet på norska men inom kort kommer det även med svensk text.
 
 
 
REA Ecotton - skonsamt färgad ekologisk bomull
För att heja på våren lite extra rear vi nu ut vår ekologiska och skonsamt färgade bomull Ecotton! Ett nystan kostar 29 kr istället för ordinarie pris 39 kr. Gäller så långt lagret räcker!
 
Mera Eucalan!
Det märks att våra kunder gillar tvättmedlet Eucalan, och det är ju fullt förståeligt eftersom det är så drygt, miljövänligt, lätt att använda och dessutom återfuktar plagg av ull och silke. Vi har därför fyllt på lagret med en ny leverans. Denna gång tog vi också in större förpackningar (500 ml) av Lavender, som jämte den oparfymerade Natural är mångas favorit. 
 
Tvätten behöver inte sköljas utan det räcker med att blötlägga i vatten med Eucalan. Vi har samtliga dofter i 100 ml-flaskor; natural, eucalyptus, jasmine, lavender och grapefruit. Den oparfymerade, natural samt lvander finns alltså även i 500 ml.  
100 ml kostar 59 kr och 500 ml kostar 155 kr.
 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16