Nieuwsbrief #53 - Februari 2017
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Luchtdicht bouwen met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
Luchtdicht bouwen komt voor in alle soorten en maten. Dit werk betreft een bijzondere renovatie van het Eiffelgebouw in Maastricht. Het eiffelgebouw ligt in het voormalige Sphinxkwartier. Het voormalige fabriekspand staat al ruim 10 jaar leeg en wordt nu volledig gerenoveerd tot hotel, loftwoningen en kantoorruimten. Uiteraard dient dit renovatiewerk ook een bepaalde luchtdichtheid te halen. Het afdichten van de kozijnaansluiting blijft een kritisch punt om de juiste luchtdichtheid te halen. Bij dit werk is wederom voor Liquid Rubber gekozen gezien de goede, snelle en effectieve manier van afdichten.

Liquid Rubber HBS200 is aangebracht op de aansluiting van kozijn naar gevel. Liquid Rubber heeft een zeer breed hechtingsvermogen waardoor het perfect hecht op de verschillende ondergronden. Het product wordt vloeibaar aangebracht en hard uit tot een volledig naadloos en blijvend flexibel membraan. Gezien Liquid Rubber vloeibaar wordt aangebracht, kan het zeer eenvoudig de knelpunten als de kozijnankers meenemen. Gezien het product naadloos is, kent het geen zwakke punten.

Een zeer goede en snelle manier van luchtdicht afdichten. Ook hecht Liquid Rubber HBS200 op licht vochtige ondergronden waardoor er bijna altijd gewerkt kan worden. Liquid Rubber wordt hier gedurende de koude en natte wintermaanden gewoon verwerkt. Iets wat voor veel producten onmogelijk is.
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Terras waterdichting met Liquid Rubber BelowGrade
Beschrijving:
Bij dit nieuwbouw project is gekozen voor een bijzondere bouw van het terras. Het gedeelte binnen de muur zal als zitgedeelte dienen en het gedeelte buiten de muur zal volgestort worden met een groentuin. Uiteraard gaat dit gepaard met een hoop vocht waardoor Liquid Rubber weer goed van pas komt.

De opstanden zijn allereerst voorzien van Liquid Rubber HBS200 in combinatie met geotextiel. Vervoglens is het gehele oppervlak afgedicht met een 2mm dikke laag Liquid Rubber BelowGrade. Dit product zorgt voor een volledige naadloze waterdichting. Gezien Liquid Rubber altijd vloeibaar aangebracht wordt, kan het op een vrij eenvoudige manier de moeilijke rondingen in dit project afdichten. In een latere fase zal de grond en afwerklaag over het Liquid Rubber heen geplaatst worden.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Dakafdichting met Liquid Rubber SprayGrade 
Beschrijving:
Veel verouderde daken hebben mankementen wat vaak resulteert in lekkages. Of het nu gaat om een bitumineus dak, EPDM dak of een kunststof dak, Liquid Rubber kan dit op een eenvoudige en duurzame manier overlagen.

Dit dak begon op diverse details en naden lekkages te vertonen. Liquid Rubber HBS200 in combinatie met Geotextiel is aangebracht rondom de doorvoeren en opstanden. Vervolgens is het gehele dak overlaagd met een 2mm dikke laag Liquid Rubber SprayGrade. Dit naadloze membraan is 100% UV bestendig en bestand tegen alle elementen. Deze overlaging zorgt ervoor dat het dak weer jaren waterdicht is.

Een zeer effectieve manier van renoveren zonder dakbedekking te hoeven verwijderen en af te voeren.

  Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Bouwbeurs 2017 groot succes
Afgelopen maand Februari was het weer zover, de Internationale Bouwbeurs 2017 in Utrecht. Liquid Rubber is iedere editie van de bouwbeurs aanwezig en wij keken dus ook weer uit naar de 2017 editie. De beurs was dit jaar iets anders opgezet dan de voorgaande edities, en dat bleek een groot succes te zijn. Het aantal bezoekers was wederom weer zeer positief.
 
Liquid Rubber had deze editie een mooie open stand die zeer goed bezocht werd gedurende de vijf beursdagen. Wij willen iedereen die op onze stand langs is geweest hartelijk danken voor de interesse, positiviteit en gezelligheid.
 
Voor een goede sfeerimpressie kunt u klikken op onderstaande video.
 
Wij kijken uit naar de volgende editie in 2019!
 

 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht