Studiekeuzedatabase Bijblijver
juni 2012
 
Studiekeuzedatabase Bijblijver
U staat bij ons geregistreerd als abonnee van de nieuwsbrief Studiekeuzeinformatie.nl of als contactpersoon Studiekeuze Webformulier. Vanaf heden blijft u op de hoogte van ontwikkelingen en releases van de Studiekeuzedatabase via de Studiekeuzedatabase Bijblijver. Wilt u de Studiekeuzedatabase Bijblijver niet meer ontvangen, meld u dan af via de link onder aan deze Bijblijver.
Nieuwe release Studiekeuzedatabase
Sinds 15 juni 2012 is de tweede release van de Studiekeuzedatabase in 2012 beschikbaar. De belangrijkste wijzigingen ten opzicht van de vorige database betreffen de nieuwe studentenoordelen uit de NSE 2012. Wijzigingen in het onderwijsaanbod zijn doorgevoerd op basis van het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) van 27-04-2012. Lees meer over de nieuwe release.
 
De nieuwe gegevens zijn vanaf 15 juni 2012 beschikbaar voor studiekiezers via Studiekeuze123.nl.
 
Professionele gebruikers hebben toegang tot de gegevens in de Studiekeuzedatabase via Studiekeuzeinformatie.nl
Bestellen en downloaden Studiekeuzedatabase
Om volledig up-to-date te blijven en gebruik te blijven maken van de meest actuele gegevens, raden wij u aan de Studiekeuzedatabase opnieuw na elke release te downloaden. Heeft u vragen over het bestellen of downloaden van de Studiekeuzedatabase, neem dan contact op met Studiekeuze123 via het contactformulier.
Resultaten NSE 2012
De studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête 2012 zijn in te zien via de NSE Online.
Aanleveren instellings- en opleidingsinformatie
Het Studiekeuze Webformulier is, samen met HODEX, het middel om de belangrijkste kenmerken van uw instelling en opleidingen aan te leveren voor de Studiekeuzedatabase. Wees op tijd (voor 15 augustus) met het aanleveren van informatie zodat deze bij de volgende release zichtbaar zal zijn op o.m. Studiekeuze123.nl en Studyinholland.nl. Heeft u vragen, neem dan contact op met Studiekeuze123 via het contactformulier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bezoek onze sites
 
In deze Bijblijver:
De Studiekeuzedatabase voor het hoger onderwijs bevat feiten en kwaliteitsoordelen over hbo- en wo-opleidingen. De Studiekeuze-database wordt via www.studiekeuzeinformatie.nl beschikbaar gesteld voor professionele gebruikers.
 
De Studiekeuzedatabase valt onder de verantwoordelijkheid van Studiekeuze123. Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van HBO-raad, ISO, LSVb, NRTO en VSNU. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. Studiekeuze wordt gefaciliteerd door SURF.