FEBRUARI 2018
In deze nieuwsbrief
  • Open dagen kalender vernieuwd!
  • Opleidingen widget
  • Nationale Studenten Enquête
  • Nieuwe medewerkers Studiekeuze123
 
 
Open dagen kalender vernieuwd!
De Open dagen kalender op www.studiekeuze123.nl/open-dagen is vernieuwd! Naast een frissere uitstraling, zijn er ook functionaliteiten verbeterd. Zo is de zoekfunctie in de open dagen kalender aangepast, waardoor er gezocht kan worden op de naam van de open dag, de instelling, de opleidingsnaam en de locatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de open dag of voorlichtingsactiviteit te bewaren. 
Onderaan de pagina van de open dag zijn links te vinden naar pagina's op Studiekeuze123.nl met handige tips en informatie voor studiekiezers, zoals een lijst met slimme vragen die je kunt stellen tijdens een open dag. 
 
Opleidingen widget
Sinds vorig jaar heeft Studiekeuze123 een Open dagen widget, waarmee scholen en instellingen de Open dagen kalender van Studiekeuze123 gemakkelijk op de eigen website kunnen tonen.
 
Na positieve reacties, hebben wij ook een widget ontwikkeld voor de Matchfinder van Studiekeuze123. Met deze widget toont u makkelijk en kosteloos alle opleidingen op uw eigen website. 
 
Wilt u hiervan gebruikmaken? Vraag dan online de Opleidingen widget aan via www.studiekeuzeinformatie.nl/widgets
 
Nationale Studenten Enquête
Op 15 januari jl. is de Nationale Studenten Enquête 2018 van start gegaan. Tijdens deze jaarlijke enquête worden bijna alle studenten in het Nederlandse hoger onderwijs uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding en instelling. Dit jaar hebben 744.949 studenten een uitnodiging ontvangen, waarvan inmiddels 26,8% de enquête heeft ingevuld!
Sinds september 2017 worden de NSE resultaten op een andere manier weergegeven. Waar eerder alleen een gemiddelde van de algemene tevredenheid getoond werd, wordt nu aangegeven hoe dit gemiddelde is opgebouwd en op basis van hoeveel resondenten dit cijfer tot stand gekomen is.  
 
Meer informatie over de Nationale Studenten Enquête leest u op www.nse.nl.
 
Nieuwe medewerkers Studiekeuze123
Studiekeuze123 verwelkomt de komende weken een aantal nieuwe collega's. 
  • Op 1 februari jl. is Pauline Thoolen gestart als Hoofd Data & Techniek. In deze rol is zij verantwoordelijk voor de kwaliteit, innovatie, ontwikkeling, onderhoud en het beheer van de studiekeuze-informatie.
  • Op 26 februari 2018 start Anke Koopmann als Communicatiemedewerker Studievoorlichting. Zij houdt zich bezig met alle communicatieuitingen rond studievoorlichting.
  • Op 1 maart 2018 start Jeroen Kleingeld als Productmananger NSE. Hij zal zich gaan bezighouden met alles rond de Nationale Studenten Enquête.
 
Bijeenkomsten
28 februari 2018 (iedere woensdag)
 
 
Bekijk alle evenementen op de
123-kalender voor studiekeuzebegeleiding
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.