Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF JULI
 2018
Terugblik Support 2018
Support 2018Van 30 mei t/m 2 juni was rdgKompagne weer te zien op de tweejaarlijkse Support beurs. Onze "contenttafel", met filmpjes over de nieuwe vocabulaires Score, Crescendo, ALOHA, Core First, TouchToTell en PODD COH, trok bijzonder veel bekijks. Daar werden wij blij van, want het gebruik van kant-en-klare content vinden wij een belangrijke ontwikkeling. Ook voor de presentaties van het ALOHA-team en ervaringsdeskundige Nathalie was veel belangstelling. Ondertussen werd in onze stand met materialen voor spel en ontwikkeling druk gespeeld met onze verschillende projectiesystemen, de Acticomm (ook met oogbesturing), de Kojo en Cosmo. Kortom: wij kijken terug op vier erg mooie dagen!
 
 
Glossy
Glossy 25 jaar rdgKompagneTer gelegenheid van ons 25-jarig bestaan hebben wij op Support veel van onze jubileumglossy's uitgedeeld, vol mooie, enthousiaste, maar ook indrukwekkende en ontroerende verhalen van cliënten van rdgKompagne.
 
Bent u niet in de gelegenheid geweest om Support te bezoeken, maar wilt u onze glossy ook graag lezen? Stuur ons dan een mailtje, dan sturen wij u alsnog een exemplaar toe! Zolang de voorraad strekt.
 
 
Nu beschikbaar: Core First Lite
Core First LiteWe konden u op Support al een preview geven, maar nu is de definitieve Nederlandse versie van Core First Lite verschenen. Met goed nieuws: Core First Lite is gratis beschikbaar voor gebruikers van een Tobii I-12+, I-15+ of I-110!
 
 
PCS High Contrast en ThinLine
PCS High Contrast en ThinLineNaast de welbekende PCS symbolen zijn er nu ook twee alternatieve PCS bibliotheken beschikbaar.
 
PCS High Contrast is een bibliotheek met hoog contrast PCS symbolen, speciaal ontwikkeld voor slechtzienden en mensen met een visuele beperking. De PCS ThinLine symbolen zijn minder “speels” en bevatten meer detail dan de standaard PCS symbolen, zodat ze aansprekender zijn voor volwassenen en jongeren.
 
De PCS High Contrast en ThinLine symbolen zijn ook bruikbaar in Mind Express en Communicator.
 
 
TouchToTell bedienen met schakelaars
TouchToTell bedienen van schakelaarsEerder dit jaar is weer een nieuwe update verschenen van TouchToTell. Deze maakt het mogelijk TouchToTell scannend met schakelaars te bedienen. Wanneer u vanwege een motorische beperking niet in staat bent afbeeldingen en woorden op een scherm aan te raken, dan kunt u TouchToTell nu dus ook bedienen met een externe schakelaar.
 
 
Nieuwe workshop: Proloquo2Go
Proloquo2GoOp vrijdag 2 november 2018 zullen wij voor de eerste keer onze nieuwe Basiscursus Proloquo2Go verzorgen. Proloquo2Go is een communicatie-app voor iOS-platformen, die toegang geeft tot het uitgebreide kant-en-klare symboolvocabulaire Crescendo. Proloquo2Go met Crescendo kan niet alleen ingezet worden om de communicatie te ondersteunen, maar ook om de taalontwikkeling te stimuleren.
 
 
Nieuwe workshop: ALOHA
ALOHAOp Support introduceerden wij het kant-en-klare symboolvocabulaire ALOHA: een uniek Nederlands groeivocabulaire voor kinderen of jongeren die niet of nauwelijks kunnen spreken. ALOHA is ontwikkeld door taal- en spraakpathologen en logopedisten met jarenlange ervaring binnen de peuter- en kinderrevalidatie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Op vrijdag 30 november zullen de ontwikkelaars van ALOHA voor de eerste keer bij ons de nieuwe Basiscursus ALOHA verzorgen.
 
 
Een mooie zomer gewenst!
ZomerZomerQua weer is het al een poosje zomer, maar volgende week beginnen ook de eerste zomervakanties weer. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe, met hopelijk aanhoudend lekker weer, mooie ervaringen en veel tijd voor ontspanning!
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.