Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

image002

Nico van Koesveld
06-29082610 Twitter Blog

 

Geachte   relatie,

Uitkomen met uw inkomen is dit keer het thema. Uitkomen, nu en in de toekomst. Saai? Nou nee! Met de Nibudmethode en ons duwtje in de rug, kan het snel, overzichtelijk en goed geregeld zijn. De start begint met “uitkomen met inkomen”. Daarna 10% maandelijks opzij zetten.

Dit lukt gegarandeerd als we de start goed doorlopen. Uiteraard moet er ook voor pensioen gereserveerd worden. Door de lage rente kan er met profielbeleggen een beter rendement behaald worden. Centraal staat bij ons dat u in elke levensfase uw persoonlijke wensen, waar uw gelukkig van wordt, voorop kunt stellen. Daar kunt u dan uw financiële zaken op af stemmen. Wij helpen u er graag bij.

Oh ja, heeft u een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek? Bewaar dan de aangifte 2012 en de hypotheekopgave 2012 zorgvuldig. Hieronder leest u waarom.


Welkom bij Van Koesveld, Nico van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld december 2016

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand

Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis
Annulering
Reis en annulering
Pechhulp

Geldzaken
Sparen


E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog
Vlog


Aflossingsvrije hypotheek? Uw rechten op maximale aftrek vastleggen

Heeft u een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek in 2012 gehad? Dan is de onderstaande tekst van groot belang.

Bij aankoop andere woning mag nog steeds maximaal 50% aflosvrij worden afgesloten, indien: - op 31-12-2012 een hypotheekschuld bestond en - indien huidige woning wordt verkocht. Na 2 jaar na verkoop, vervalt het overgangsrecht. Hoogte aflosvrij deel hangt dus af van koopsom aan te kopen woning en hoogte hypotheek met peildatum 31-12-2012. Bewaar daarom IB aangifte 2012 en jaaropgave geldverstrekker over 2012.

Belangrijk: Alle geldverstrekkers zullen als bewijs in het dossier willen hebben dat er op 31 december 2012 sprake was van eigen woningschuld/hypotheek in box 1.

Scan deze gegevens in en bewaar deze zorgvuldig:
– de jaaropgave hypotheek 2012 met het uitstaande hypotheekbedrag per 31-12-2012
– aangifte inkomstenbelasting 2012 met vastlegging eigen woningschuld per 31-12-2012

Er zijn geldverstrekkers die akkoord gaan met alleen de jaaropgave hypotheek, er zijn er ook die verplicht de IB-aangifte 2012 opvragen! Bewaar ze daarom allebei!

Heeft u Hypotheek Service bij ons geregeld? Stuur deze gescande gegevens naar ons. Dan bewaren wij die voor u. Wel zo veilig om zo de maximale aftrek te behouden.


Niet uitkomen met uw inkomen? Met budget coaching financieel gezond

 

Herkent u het: er gaat meer uit dan er binnenkomt, terwijl er gevoelsmatig voldoende inkomsten zijn. Wij helpen u volgens de Nibudmethode om de zaken snel op de rit te zetten. Voor particulieren met een minimaal modaal inkomen (€36.500) of een veelvoud daarvan. Met de NIBUD methode krijgt u snel inzicht en helpen wij u om in een korte tijd uw financiële zaken recht te trekken. Zo ontstaat er ruimte om te sparen of extra af te lossen op uw hypotheek. Betaalbaar en snel uw zaken financieel op orde.

Meer info


Maandelijks tien procent van uw inkomen opzij zetten

Wie maandelijks een vast bedrag spaart, krijgt minder snel financiële problemen dan iemand die nooit spaart en geen spaarrekening heeft. Een Nibud-vuistregel is daarom om maandelijks minstens tien procent van uw inkomen te sparen. Lukt dit u nog niet, dan helpen wij u dit doel wel snel te bereiken.

Nibud-vuistregels Check, Plan, Spaar

 

Heb ik genoeg inkomen bij mijn pensioendatum?

Om een beeld te krijgen van of u genoeg inkomen heeft bij uw pensioen, is het belangrijk dat u alle inkomsten en uitgaven na pensionering op een rij zet. Met de Pensioenschijf-van-vijf krijgt u gemakkelijk inzicht.

Bereken je eigen situatie volgens de Nibud methode .


Banksparen met lijfrente of lijfrenteverzekering?


Wilt u geld opzij zetten voor uw oude dag, maar twijfelt u tussen banksparen of een lijfrenteverzekering? De meeste voorwaarden die bij een lijfrenteverzekering gelden, gelden ook bij banksparen. Waar u voor kiest is persoonlijk. We helpen u graag de juiste keuze te maken.

Banksparen of lijfrente?
De lijfrenteverzekering uitgelegd


Rekenhulp lijfrentepremie 2016 berekenen

Heeft u al een lopende lijfrente- of bankspaarregeling, dan kunt u hier uw aftrekbare premie berekenen. Genoeg pensioen moet je zelf doen. Met deze getallen kunt u dan de juiste aftrekbare premie afstorten in een lijfrentepolis of bankspaarrekening.

Rekenhulp lijfrente


Beleggen, waar moet ik aan denken?

Lage rente. Alternatief voor sparen, aflossen of beleggen? Ze hebben elk voor- en nadelen. In een persoonlijk geldplan wordt u stap voor stap geholpen bij uw keuzen. Komt u er niet uit, of wilt u het liever uitbesteden? Dan helpen wij u verder.

 

Sparen aflossen en beleggen

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin