Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven
Nico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,

Stormachtig, het eerste natuurgeweld deze herfst was niet mis. Ook zo zal het gaan met de zorgverzekeringen dit jaar. Er is veel beweging te verwachten nu er software is die de premies van alle zorgverzekeraars door kan rekenen en dat aangevuld met de verwachte uitgaven krijgt u echt de best passende zorgverzekering.


Vergeet niet over te stappen van de dure ANWB service. Dus op tijd opzeggen. Tot slot, schenken of een alternatieve route? Laat het doorrekenen. Eens gegeven blijft gegeven en of dat altijd slim is? Welkom bij Van Koesveld.

 

Een hartelijke herfstgroet,  Nico van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld oktober 2013

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand


Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog


Telefoonstoring
Helaas is er al enige tijd een storing met de telefoon waarvan wij de oorzaak nog niet kunnen achterhalen. Als u belt, gaat de lijn eenmaal over en daarna is het stil. De enige mogelijkheid is de verbinding verbreken en opnieuw bellen. Wij blijven zoeken naar de oplossing.


Voordeligste zorgverzekering kiezen op basis van uw verwachte uitgaven

Dit jaar hebben wij de meest uitgebreide berekeningstool waar elke zorgpolis in is opgenomen. Wij kunnen ze ook allemaal voor u verzorgen, ook bij direct writers zoals Centraal Beheer of FBTO. Wel zo makkelijk als we met u mee kunnen denken bij al uw financiële zaken.

 

 

Hoe maakt u de juiste keuze met zorg?

Kijk niet alleen naar de voordeligste premie, maar vooral naar uw verwachte uitgaven. Het verschil in uitkeringen bij verzekeraars is erg groot. Als u dan de beste verzekeraar heeft geselecteerd die voor u het meeste vergoed, samen met de voordeligste premie, dan maakt u de voordeligste en de beste keuze. Vragen? Bel ons.

 


ANWB duur – voordelig overstappen = wel voor 15 november opzeggen
Voordeliger geregeld door over te stappen naar Mondial Assistance. Hierbij is de auto verzekerd ipv de persoon. Dat betekent dat ook de partner verzekerd is als deze de auto mee neemt. Daarbij komt ook dat de premie fors lager is. Elke besparing is tegenwoordig mooi meegenomen. Hier direct online berekenen.


Wintersport = goede reisverzekering noodzakelijk

Denk aan de passende reisverzekering. Wintersportdekking is een aparte module die niet standaard meegenomen is. Vooral medische kosten met repatriëring kunnen uit de hand lopen. Als u digitaal inlogt kunt u dit nakijken. Of direct afsluiten of bel ons  


Stuur ons een kaartje = u een cadeautje

Is er een blijde gebeurtenis in uw gezin, zoals een geboorte, huwelijk of jubileum, meldt het ons. Wij zijn blij met uw kaartje en waarderen dat met een leuke attentie.


Schenken voor aflossen hypotheek mag tot €100.000
Er zijn wel een paar spelregels. Heeft u reeds eerder schenkingen ontvangen, dan worden deze verrekend, dus in mindering gebracht. Verder altijd opletten hoeveel u boetevrij kunt aflossen in een kalenderjaar. Dus nog aflossen voor 1 januari en na 1 januari. Let erop dat bij diverse banken u alleen op eerste van de maand kunt aflossen, voor dit jaar dus 1 december. Dus op tijd reageren is een must. Heeft u een hypotheekserviceabonnement (HSA) op uw hypotheek, dan is het advies daarop bij de prijs inbegrepen. Met een HSA bespaart u dus op de advieskosten. Lees hier alle voorwaarden.

 

 

Let op. Een familielening is vaak gunstiger dan veel schenken
Raadpleeg voor dit onderdeel altijd een adviseur. Op familiehypotheek leest u er meer over. Hou vooral rekening met de meldingsplicht naar de fiscus. U dient de leningovereenkomst op te sturen naar de fiscus. Zonder melding is er geen aftrek meer.

 


Steeds meer hypotheken tussentijds bijstellen
Door de dalende huizenprijzen wordt het aantal hypotheken onder water steeds risicovoller. Vooral de aflossingvrije hypotheken zonder aanvullende risicoverzekering zijn mij een doorn in het oog. Dit is onverantwoord. Hier moet minimaal 50% van de waarde van het huis verzekerd worden. Ik leg u het risico graag uit.

 


Huis onder water bij overlijden is een ramp
Stel dat de waarde van de woning €200.000 bedraagt, met een hypotheek van €250.000 en een van de partners komt te overlijden, dan komt de totale hypotheeklast voor de achterblijver. Dit is meestal niet op te brengen. Dus wordt de woning verkocht en houdt de achterblijver een dikke schuld van maar liefst € 50.000 over. Weg toekomst.


Oplossing, minimaal 50% overlijdensdekking bij uw hypotheek
Sluit een overlijdensverzekering af die past bij uw situatie. Wij kunnen exact voor u berekenen wat noodzakelijk is. Bij overlijden wordt er dan zodanig afgelost uit de verzekering dat de achterblijver in ieder kan blijven wonen. Voor de premie hoeft u het niet te laten. De laatste 10 jaar zijn deze verzekeringen meer dan gehalveerd in premie.

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin