Stuureenlichtje.nl exposant!
 
Persbericht Expositie ” Er is een tijd van gaan…”
Beleven,  ontmoeten en ervaren
Reeuwijk, Oktober 2010
Op 4 oktober start de expositie ‘Er is een tijd van gaan…..’ in de Mariakerk (Thomas) in Oosterhout.  Met bijna 70 deelnemers wordt een vernieuwende invulling gegeven aan het  afscheid nemen. Het gaat over zorg en welzijn in de laatste levensfase, de uitvaart,  rouwverwerking en hoe de draad weer opgepakt kan worden. Het is een laagdrempelige manier om in een sfeervolle ambiance informatie te krijgen over wat er allemaal mogelijk is rondom afscheid nemen.
Initiatiefneemster van deze expositie is Cecile van Schie-Langenberg  van Uitvaartzorg Drimmelen. Cecile: “Het is niet te vergelijken met een traditionele uitvaartbeurs. Deze expositie gaat ook over hoe je de laatste levensfase zo goed mogelijk kunt leven en dat je  vanuit het leven al ondersteuning kunt bieden om naar het laatste afscheid toe te leven. Hoe je de uitvaart zodanig vorm kan geven dat deze recht doet aan iemands leven  en hoe na een verlies de draad weer op te pakken. Samen met zo’n 70 exposanten bestaande uit  professionele en vrijwilligers instanties, zorg organisaties en kunstenaars uit de regio laten we zien hoe mooi en ontroerend het ook kan zijn om over de (aanstaande) dood te hebben en over hoe een afscheid kan zijn met alles wat daarbij komt kijken . Je erop voorbereiden geeft rust en neemt zorg weg”.
Thomas verzorgt  binnen dit thema van de oktober maand een aantal lezingen en toont film. Zie het programma op www.thomasoosterhout.nl
 
Speciaal programma
Op zaterdag  16  en zondag  17 oktober en zaterdag 23 oktober is er tijdens de openingsuren van de expositie een speciaal programma. Naast optredens van zangers, musici en dichters is er voor jong en oud die een verlies te dragen hebben, een speciaal ontwikkeld spel, zingen met kinderen, workshops van o.a. een notaris, en seniorcoach, veel informatie, advies over gezond eten en  troostgevende lekkernijen. Ook zijn er vertegenwoordigers aanwezig van organisaties zoals zorginstellingen, particuliere thuiszorg, huis van dementie, palliatieve zorg, Nederlandse vereniging van vrije euthanasie, ouderenactiviteiten, vrijwilligershulp thuis.  Daarnaast is er een breed scala aan producten en kunstwerken te zien die te maken hebben met de uitvaart en de draad weer oppakken. Zoals de fair trade eco kisten/manden en de wollen kist, een primeur voor Brabant. Zilveren sieraden met vingerafdrukken, bijzondere urnen, wades en kistdoeken, portretten, beeldhouwwerk, monumenten van velerlei materialen. Prachtige schilderijen die emoties tonen van het leven, het afscheid en het verder gaan. Dekens/kleden gemaakt van kleding  van een dierbare overledene. De collectie bidprentjes van de Oosterhoutse heemkundekring geeft een kijkje in de traditie van het bidprentje vanaf 1900 tot nu.  Kustenaars komen zowel uit Oosterhout, de regio, Breda, Brabant, Utrecht, Zeeland, Noord -Holland, Drenthe en net over de grens uit Belgie. De dienstverleners voornamelijk uit Oosterhout, Breda en omgeving.
 
Informatie
De expositie.. Er is een tijd van gaan… is van 4 t/m 31 oktober gratis te bezoeken en is goed toegankelijk voor minder validen. Locatie is “Thomas”, Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT in Oosterhout. De openingstijden zijn van:  maandag tot en met donderdag van  9.30 – 12.30 uur, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30- 17.00 uur
 vrijdag 22 oktober tot 20.00 uur,  24 oktober gesloten.
Andere tijden op afspraak mogelijk.
 
Hebt u vragen of wilt u reageren? reactie@stuureenlichtje.nl.
Bent u in de gelegenheid om een bezoek te brengen op deze expositie dan ontmoet ik u graag op onze stand!
 
Lisette Vink                ,
Stuur een lichtje!
Een initiatief van Schitterend Ydee                
© Stuur een lichtje! | Contact | Stuur vandaag nog een lichtje!