Nieuwsbrief 4, februari 2021  
 
 
Beste leden en geïnteresseerden van onze Ondernemersvereniging,
 
 
 
 
 
Zeker in coronatijd vinden we het belangrijk om de verbinding met jullie te houden en te versterken.
Deze keer doen we dat in de vorm van een digitale voorlichtingsavond over ondermijning en cybercrime, waarvoor we jullie graag uitnodigen. De avond vindt plaats op 2 maart van 19.30 - 21.00 uur.
 
Wat houdt ondermijning en cybercrime precies in? Hoe hebben we hier in het dagelijks leven mee te maken?
En wat kunnen we hiertegen doen?
Yuric van Brenk, werkzaam als adviseur Openbare Orde en Veiligheid, neemt jullie mee in de wereld van cybercrime.
Daniëlle van Nes, werkzaam als regisseur Ondermijning, vertelt jullie meer over wat ondermijning precies is en hoe u het als burger kan herkennen.
Tijdens deze avond horen we ook graag waar jullie behoefte aan hebben.
 
De bijeenkomst vindt digitaal plaats. Er is beperkt plek. Bij te veel aanmeldingen organiseren wij een extra bijeenkomst.
 
Registreren
Wilt u deelnemen aan de online bijeenkomst?
Klik op deze link om het deelnameformulier in te vullen.
De bijeenkomst vindt plaats via Zoom.
 
Met vriendelijke groet,
Gemeente Hilversum,
Team Openbare Orde en Veiligheid
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Uniek project met camerabeveiliging op bedrijventerreinen Hilversum Zuid-West
 
HILVERSUM - Een unieke samenwerking voor de bedrijventerreinen in Hilversum Zuid-West. Voor het camerabeveiligingsproject is er namelijk een deal met de Politie Nederland. En dus zijn penningmeester Robert de Keizer van Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West (OVHZW) en parkmanager Gerrit Mol toch wel trots op het eind vorig jaar ondertekende samenwerkingsconvenant. Hierdoor staan alle afspraken goed op papier en is helder wie wat doet wanneer er incidenten plaatsvinden. “Een unieke mijlpaal.”
 
Daarmee heeft de lancering van eind 2018 van de 24-uurscamerabewaking op de bedrijventerreinen een vervolg gekregen. Het unieke is dat het camerabeveiligingssysteem in het beheer is van de ondernemersvereniging, in samenwerking met de politie en gemeente. OVZW is de eerste vereniging in het land die een project als dit in eigen beheer heeft.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Als de sneeuw om je hoofd is verdwenen!
 
Ook zo geërgerd aan al die mensen die hun stoep niet even veegden? Sneeuwvrij.
Zodat de sneeuw niet aangroeit en een ijslaag gaat vormen. En een gevaar vormt voor passerende wandelaars die veroordeeld zijn tot onze stoepen.
Dan moet nu het hoge woord eruit mensen! Het is verdraaid eenvoudig om je te ergeren aan anderen, en eerlijk gezegd lucht het ook wel een beetje op. Is dat de reden waarom we het zo vaak doen?
 
Toch is het beter om je eens grondig aan jezelf te ergeren. Eens lekker bij jezelf naar binnen te gluren om een objectieve blik te werpen op je eigen onvolkomenheden. Die ergernis leidt mogelijk nog ergens toe! Dat je misschien open gaat staan voor kleine veranderingen die je leven aangenamer maken.
En daarmee gelijk ook het leven van anderen.
Hulde aan de leraar die de tafel van 9 op het bord schreef en bij 10 x 9 als resultaat 91 opschreef.
Gemurmel en onderdrukt gelach in de klas, schamper!!!
De leraar draaide zich om en sprak de wijze woorden: denken jullie echt dat ik die fout per ongeluk maakte? Ik deed dat expres om te laten zien hoe makkelijk mensen iemand uitlachen omdat hij één fout maakte. Terwijl diezelfde persoon eerst 9 dingen juist heel goed had gedaan. Denk daar de volgende keer aan als je weer iemand uitlacht om een fout. Waarschijnlijk doet die persoon veel meer goed dan je opvalt. Laat dat de gedachte zijn die je bij blijft.
Jij zult er veel gelukkiger van worden en de ander ook. Amen!
 
Thijs Ottenhoff
MijnZaak Ondernemerscoaching: Pleitbezorger van vrolijker en prettiger ondernemen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
   Website:   www.ovhilversumzuidwest.nl
 
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren