Banner Gomde Denmark

Nyhedsbrev - Januar 2016
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Vores bedste ønsker til jer alle om et godt og lykkebringende nytår!

Vi sender også en stor tak til alle jer, der har støttet og bidraget til Gomde i det forløbne år – med frivilligarbejde, kursusdeltagelse, donationer og mere. Det er takket være alle jer, at Gomde trives og blomstrer.


Nyt fra Gomde
 
Lama-besøg i januar-marts 2016
 
Lama Drupgyu Tendar, som er uddannet på Chökyi Nyima Rinpoches kloster i Nepal, ankommer til Gomde d. 10. januar. Vi glæder os meget til hans ankomst.

Alle er hjerteligt velkomne til at være så meget som muligt på Gomde i denne periode, både til kurserne og i hverdage, hvor der også vil være mulighed for at stille spørgsmål til Lama Drupgyu Tendar.

Programmet for hans undervisning på Gomde er tilgængeligt her.

Kokke søges til forskellige kurser i januar-marts

I forbindelse med Lama Drupgyu Tendars program, søger vi kokke til følgende weekendkurser: 29.-31. januar, 12.-14. februar, 26.-28. februar, 11.-13. marts og 18.-20. marts. Desuden søges en kok til Sadhana Træning retreatet d. 15.-21. februar.

I weekenderne laver man mad til kursisterne fra fredag aften til søndag frokost. Der bliver hjælpere i køkkenet til skrælning af grøntsager m.m., så man ikke står alene med det. Der skal laves vegetarisk mad på et hverdagsbudget til ca. 20 personer (evt. flere).

Til 1-uges retreatet har kokken også hjælpere. Foruden at lave mad står kokken også for planlægning af indkøb af mad til hele ugen.

Hvis du er interesseret, vil vi gerne høre fra dig snarest. Send os venligst en mail til gomde@gomde.dk.

Helhedsplan for udvidelsen af Gomde

Helhedsplanen, udarbejdet i samarbejde med arkitekt Darma Duus, blev sendt ud til høring blandt sanghaen d. 3. januar. Hvis du gik glip af den mail, kan du læse om helhedsplanen her.


Nyt fra Sangha-foreningen

I december fik I nyheden om det fine overskud i Fonden. Her i januar vil vi gerne fortælle jer, hvordan det er gået med Foreningens økonomi i 2015. Så for jer, der synes tal og statistik er interessant, har I her en update:

Hver måned modtager Gomde faste donationer for 4133 kr. fordelt på 21 personer, der donerer mellem 50 og 500 kr. pr. måned. Hertil kom en håndfuld engangsdonationer og nogle udenlandske donationer, således at vi i 2015 modtog donationer for i alt 66.083 kr.

I bestyrelsen har vi besluttet, at vi gerne vil bidrage til udgiften til den arkitekttegnede helhedsplan, som nu kan ses på hjemmesiden. Vi lovede på generalforsamlingen i sommer at bruge donationerne på byggeri, så vi synes det giver god mening at sætte i gang med en helhedsplan, der danner grundlag for hele det efterfølgende arbejde.

Status på medlemstallet i sangha-foreningen er således at vi nu er 123 medlemmer, hvilket er en fordobling i forhold til samme tid sidste år. Der er stadig plads til flere medlemmer, så støt gerne Gomde med et sangha-medlemsskab. Hvis du allerede er medlem, så husk at ændre din årlige indbetaling til 100 kr., som vi besluttede i sommer.
 
Desuden vil vi fra januar 2016 indføre årlige medlemskort. Derfor vil vi fra nu af gerne modtage din kontingent-indbetaling inden udgangen af januar for det pågældende år. Efter indbetaling af kontingent modtager du et medlemskort, som gælder resten af året.
 
 
Interview med Chökyi Nyima Rinpoche

"Levekunst" gav os alle en vidunderlig julegave: En video med Chökyi Nyima Rinpoche, som interviewes af Erik Pema Kunsang under dette års sommerlejr på Gomde. Du kan se den her:
 


Kurser og arrangementer
 
Lama Drupgyu Tendar, januar - marts 2016:

Under sit ophold på Gomde vil Lama Drupgyu Tendar undervise i mange forskellige emner relateret til filosofi og praksis. Programmet spænder fra generel introduktion i buddhistisk meditation og buddhisme, til forskellige filosofiske emner og mere specialiserede meditationsformer. De fleste kurser er weekendkurser, men der bliver også et 1-uges meditations-retreat. Desuden er alle meget velkomne til at deltage i de daglige meditationer i løbet af ugen (morgen og eftermiddag), og den ugentlige meditationsaften på torsdage under hele hans besøg.
 
Det samlede program for Lama Drupgyu Tendars undervisning, samt information om priser og tilmelding, er tilgængelige på Gomdes hjemmeside her.
 
Dette er også en alletiders mulighed for at komme på individuelt retreat på Gomde og få råd og vejledning fra en kvalificeret lama. For mere information om individuelle retreats, se her.

Erik Pema Kunsang, påsken 2016: "Vildt & Åbent Hjerte"

"Vildt betyder modig nok til at give slip.
Åbent betyder udover vante grænser.
Hjerte betyder dig som du virkelig er."

22-25 marts 2016: Vildt og Åbent Hjerte I: Åbenhed

Åbenhed er at være naturlig tilstede, uden forudfattede ideer. Dette kursus er for alle. For at læse mere eller tilmelde dig, klik her.

25-28 marts 2016: Vildt & Åbent Hjerte II: Vished

Vished opstår gennem dybere erfaring i at være naturligt tilstede. På kursus II forudsættes at man forud har deltaget enten i det umiddelbart foregående kursus I, eller i et af Eriks tidligere kurser. For at læse mere eller tilmelde dig, klik her.

Studieretreat, 11 juli - 28 august 2016: "Bodhisattvaens vej"
 
Næste sommer danner Gomde igen rammerne om et længerevarende praksis- og studieretreat. Der vil blive undervist i Śāntidevas klassiske tekst Bodhisattvaens vej, kombineret med intensiv meditationspraksis. I forbindelse med den daglige meditationspraksis bliver der også undervist i Vajrayana meditation. Underviseren vil være en Lama eller Khenpo fra Chökyi Nyima Rinpoches kloster i Nepal.

Vil du læse mere eller tilmelde dig, se her.
itel)(tel)

Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk


KNUDS HJØRNE
Nyt fra Gomdes caretaker: 

Loungen i Lamahuset er under renovering i øjeblikket, og bøgerne har fået et nyt hjem.

Bernice har samlet bogskabe:             ... og her er resultatet :-)
 


 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).

Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.

DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Som medlem af Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer. For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.


Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk