Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven

 

E-mailnieuwsbrief    juni 2010                            de nieuwsbrief is ook na te lezen op www.koesveld.net


Nico_5075knip.jpg

  Bel mij als u vragen
 heeft op 06-29082610


Erg veel beweging
De financiële wereld staat niet stil. In tegendeel zelfs, ze beweegt meer dan ooit. Gelukkig wordt u door ons op de hoogte gehouden. Voor steeds meer financiële zaken kunt u automatisch een signaal invoeren zodat u bij verandering het seintje krijgt. Denk aan hypotheekrente of budgetoverschrijding.

Zomertijd = accu laden
Inmiddels is de eerste haring weer gearriveerd, een zomersignaal zeg ik altijd en kunnen we ons voorbereiden op de zomervakantie. Voor velen dik verdiend en broodnodig om de accu weer op te laden. Want we zijn er nog niet met de grote overheidstekorten en de matige Europese economie. Nederland staat er naar verhouding met de andere landen in mijn beleving goed voor. We lopen in de pas met Duitsland en dat grote land lijkt het erg goed te doen. Wij plukken daar ongetwijfeld de vruchten van.

Uw mening telt
Bedankt dat u uw mening over deze nieuwsbrief wilde geven. Het voorwoord werd positief door u beoordeeld. Daar gaan we dus mee door. U zult hier mijn collega’s tegenkomen. Uiteraard hebben zij u persoonlijk diverse zaken te melden.

Namens ons team wens ik u allen een fijne welverdiende vakantie toe.
Nico van Koesveld

 

 

Inhoud   


- Gratis cadeaubon 50 euro
- Schade aan vervangende auto
- Beste hypotheekadviseur van Gelderland
- Geboorte of ander jubileum?
- Internetverzekeraar in de problemen
- Zwitserleven en Reaal, dat botert niet
- RVS stopt ermee, wat nu? Wegwezen!
- Vertrouwen is zoek
- Gratis en voor niets

Naar boven       

 

Cadeaubon 50 euro

 

 


Wij geven weer een cadeaubon weg
Verrassend was het aantal reacties op de vorige editie. Vele malen is uw voorkeur ingevuld welke onderwerpen u waardeert en welke u minder aanspreken. Ook de cadeaubonactie wordt nu vervolgd.

 

De winnaar van de vorige maand is de familie Codee in Ede en deze heeft de cadeaubon thuis gestuurd gekregen.

Als u hier klikt, wijst de rest zich vanzelf. Meedoen is eenvoudig. In de volgende editie wordt weer de naam van de winnaar vermeld. Iedere lezer kan meedoen, doet u ook mee?

Naar boven    

 

Schade aan vervangende auto


 

 


Let op bij vervangend vervoer
Krijgt u bij de onderhoudsbeurt van uw auto of bij schadeherstel een vervangende auto mee, dan bent u daarvoor zelf verantwoordelijk. Op de polis wordt de vervangende auto automatisch overgenomen. Tenzij anders overeengekomen is met de eigenaar van de leenauto.

Leenauto = uw risico
Dat betekent dat als u niet all risk bent verzekerd en u schade veroorzaakt aan de leenauto, deze schade voor uw rekening komt. Toch even een zaak om in de gaten te houden. Het komt regelmatig voor dat men met een onbekende leenauto schade veroorzaakt. Zo krijgt de goede bedoelde leenauto dus een extra financieel staartje als u niet oppast.
 

 Naar boven 

Van Koesveld, hoogst gewaardeerde hypotheekadviseur van Gelderland


 
Beste hypotheekadviseur
Via Independer beoordeelt de klant zijn hypotheekadvies via een zeer uitgebreide vragenlijst. Tevens een korte omschrijving hoe het advies is ervaren. In deze maand staan wij hier bijzonder hoog gewaardeerd in Gelderland. Een mooi resultaat waar wij bijzonder trots op zijn.

Wilt u ook een 100% sluitend hypotheekadvies?
Wilt u ook een perfect onafhankelijk hypotheekadvies, daag ons dan uit. Wij zullen er alles aan doen om het ook bij u 100% perfect te laten verlopen.
 

Naar boven  

 

Geboorte of ander jubileum?


 
Heeft u iets te vieren?
Geboorte van een kind of gaat u trouwen? Laat het ons weten. Of ander jubileum? Maak ons deelgenoot van uw vreugde. Wij zorgen dan dat het van onze kant niet onopgemerkt voorbij gaat bij onze klanten.

Dit geldt ook voor uw naaste familie en vrienden.

Naar boven       

Internetverzekeraar Ineas in de problemenInternetverzekeraars in de problemen
Het strenge winterweer in Europa is de hoofdoorzaak voor de problemen waarin Ineas verkeert. Al vaker hebben wij gewaarschuwd dat zelf verzekeren via internet gevaarlijk kan zijn. Weer een voorbeeld dat u beter via een tussenpersoon kunt werken. Wij controleren doorlopend met wie we zaken doen.

De rechtbank Amsterdam sprak de noodregeling uit over Ineas. Hoofdoorzaak voor het in korte tijd gekelderde vermogen (tot € 11,7 mln negatief) zijn slechte technische resultaten. Die komen uit de 85.000 lopende autoverzekeringen. Ineas werd vervolgens geconfronteerd met extra boekhoudkundige eisen.

Naar boven 

 

Zwitserleven en Reaal, twee woekeraars bij elkaar, dat botert niet

   

 
Van Nijhuis weg bij Zwitserleven
Corné van Nijhuis (48) heeft besloten zijn functie als directievoorzitter van Zwitserleven neer te leggen. Daarnaast legt hij zijn functie neer als statutair directeur van Reaal Verzekeringen en als lid van het Management Comité van SNS Reaal.

Meeste levensverzekeraars lijken woekeraars te zijn.
Ja ja, het botert niet tussen die twee. Reaal met zijn veel te hoge woekerkosten in de polissen. Toen onze klanten een paar jaar geleden bezwaar maakten tegen de hoge poliskosten en ze daarvoor aansprakelijk stelden, herkende zij zich niet in deze aantijgingen. Nu twee jaar later zitten ze als brave Hendrik bij Radar te getuigen dat het toch fout is gegaan! En alles zal recht gezet worden. Wel op einddatum uiteraard! Heerlijk toch om je klant nog een keer beet te kunnen nemen.

Het blijven woekeraars.
Heel vroeger werden woekeraars uit de tempel verdreven. En nu? Er is maar één oplossing, aansprakelijk stellen en compensatie. Dit zal nog even duren, wij voorspellen dat verzekeraars uiteindelijk allemaal door de knieën zullen gaan. En in de tussentijd licht u uw polis door en besluit samen met ons wat het beste is. Voortijdig overzetten naar banksparen lijkt in 90% van de zaken de beste oplossing.

Naar boven    

 

RVS, wat ermee te doen? Wegwezen!


De integratie van RVS in het onderdeel Particulieren van
Nationale-Nederlanden zal gepaard gaan met het vervallen van 280
bestaande...


Ons tarief ligt gemiddeld 20% lager, dus…..


Buitendienst RVS wordt bijna gehalveerd
De integratie van RVS in Nationale-Nederlanden zal gepaard gaan met het vervallen van 280 bestaande arbeidsplaatsen. Dat heeft NN-directievoorzitter Lard Friese in Ede aan het RVS-personeel meegedeeld. De hardste klap valt in de buitendienst van RVS, waar 254 van de 582 werknemers het bedrijf gedwongen zullen moeten verlaten.

NN zegt de banenreductie juli vorig jaar al te hebben aangekondigd. Toen werd een getal van 800 arbeidsplaatsen genoemd voor het gehele Nederlandse verzekeringsbedrijf, te bereiken via natuurlijk verloop, interne herplaatsing en het stoppen van tijdelijke contracten. "Boventalligheid kan ik niet uitsluiten", liet Friese toen al doorschemeren. Net als bij RVS zijn bij ING Assurantiekantoren (IAN) mensen "preventief mobiel" verklaard. Dat wil zeggen dat de namen van de medewerkers die afscheid moeten nemen nog niet bekend zijn.

Dat RVS stopt, wist u al toch? Overstappen dus, nu!
Einde van dit jaar is het over met RVS. Heeft u nog een RVS polis? Dan helpen wij u gaarne bij het overzetten. Wacht niet tot het laatste moment. In plaats van een maatschappijadvies krijgt u een onafhankelijk advies. Altijd goedkoper en zeker zo goed, vaak beter. Het is immers onafhankelijk.

Niet iedereen is er al van doordrongen dat RVS gaat stoppen. Klanten zouden vroegtijdig weg kunnen lopen wat men wil voorkomen. Wellicht wordt de verkoop van de verzekeringen ook nog overwogen door NN. Wilt u verkocht worden? Weet u anderen die een RVS verzekering hebben? Geef het ons door en wij nemen dan contact met ze op. Komt het tot een nieuwe klant, dan krijgt u een RVS afscheidstaart.
           

LeNaar boven e

 

Vertrouwen is zoek, de terechte rekening voor onbetrouwbaar gedrag.

 
Het wordt oppassen waar u zaken gaat doen. Schakel een onafhankelijk intermediair in om uw belangen te behartigen.

 


Verzekeringsmaatschappijen in ons land staan onder grote druk.
Het consumentenvertrouwen is na de hele woekerpolisaffaire geheel zoek. De rendementen die levensverzekeraars in de glorietijden op beleggingsverzekeringen behaalden, zijn verleden tijd. Tegelijkertijd is de concurrentie door tal van nieuwkomers op de markt moordend, met een druk op de premies als gevolg. Deskundigen waarschuwen voor onzekere tijden en voorzien overnames, meldt De Telegraaf.

Banksparen heeft toekomst
Volgens deskundige Matthijs Mons, partner bij IG&H Consulting, is vooral de levensverzekeringsmarkt zwaar getroffen door grote verliezen. Juist in dat segment verdienden verzekeraars tot enkele jaren geleden grof, maar dat is nu echt verleden tijd. „De consument heeft nauwelijks nog interesse in beleggingsverzekeringen. Liever kiest hij nu voor fiscaal banksparen: dat is eenvoudig te begrijpen, heeft lage kosten en heel transparant.”

Naar boven     

 

Geven, gratis advies en E-books

        


Het is beter te geven dan te ontvangen
Wist u dat u bij ons heel veel gratis tips en adviezen kunt krijgen? Via deze nieuwsbrief, via onze site of telefonisch. Van Koesveld heeft bijna altijd een pasklaar antwoord voor uw (financiële ) probleem. Ook via Twitter kunt u mijn advies volgen. Alleen als het nieuwswaardig is. Voor onzin hebben we geen tijd.  

E-books
Op www.koesveld.net ziet u diverse e-books. Gratis! Diverse onderwerpen voor particulieren en ondernemers die het dagelijkse leven vereenvoudigen en het zakendoen gemakkelijker maken. Ik hoor graag uw reactie.

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 begin_of_the_skype_highlighting              0342-424242      end_of_the_skype_highlighting - info@koesveld.nl