Hilversum Verbonden Nieuwsbrief, april/mei 2015
                                                       
Burgerkracht in Beeld: HeiKRACHT
Inwoners van Hilversumse wijken slaan handen ineen voor duurzame en sociale wijk
In navolging van Meentkracht en Seinkracht is ook in Hilversum-zuid een burgerinitiatief van start gegaan: HeiKRACHT. Tijdens de startbijeenkomst op woensdagavond 15 april kwamen 90 enthousiaste buurtbewoners bij elkaar.
 
Tijdens de avond:

- hebben de aanwezigen nagedacht over een breed scala aan mogelijke verbeteringen in de wijk op het gebied van sociale aspecten, ruimtelijke ordening, wijkcommunicatie, jeugd en duurzaamheid

- zijn er werkgroepen ontstaan die in de wijk met deze thema’s verder aan de slag gaan.
 
Een compleet verslag van de avond, en een overzicht van de werkgroepen vindt u op HeiKRACHT.nl

Café Hilversum: Ontmoetingen voor Hilversummers - 18 juni + 17 sept.

Verbonden zijn begint met elkaar ontmoeten. Het bestuur van Hilversum Verbonden wil daarom alle Hilversummers die zich verbonden voelen met ‘HV’ uitnodigen voor de zomerborrel op donderdag 18 juni.
Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, te spreken over alle initiatieven die er in Hilversum zijn en te leren van elkaars activiteiten.
Na de zomer gaan we  op donderdag 17 september verder met een Café Hilversum thema-avond  over de stand van de zorg in Hilversum.  Meer info: < Cafe Hilversum >

Energiebesparing in Hilversum

2e ronde energie-besparing Meentkracht in volle gang, en donderdag 19 mei energiebesparingsavond in Hilversum Oost

Na het succes in 2014 waarbij zo'n 40 woningen in de Hilversumse Meent geisoleerd werden, loopt t/m 11 mei de inschrijving voor 2e ronde van deze actie. Het bijzondere aan de samenwerking tussen bewoners, Hoom, gemeente en isolatie-bedrijven is, dat ondersteuning, service en garantie op het allerhoogste niveau geleverd worden tegen een relatief lage prijs.
 
De handleiding voor het verduurzamen van je woning die op basis van de 1e ronde door bewoners is samengesteld spreekt wat dat betreft boekdelen: < link naar handleiding verduurzamen woning >
 
In navolging hiervan start op dinsdagavond 19 mei in Hilversum Oost eenzelfde initiatief. De bewoners (verenigd onder de naam Seinkracht) worden daarbij ondersteund door Hoom, de gemeente Hilversum en Duurzaam Hilversum (een werkgroep van HIlversum Verbonden).
Op deze avond wordt aan de hand van voorbeeldwoningen uit de wijk, gesproken over energiebesparingsmogelijkheden voor alle huiseigenaren in het gebied tussen de J. Gerardtsweg, Jan van der Heydenstraat, Minckelerstraat en de Zuiderheide. Tijdens de avond zal Hoom een voorgeselecteerd wijkaanbod van maatregelen en de bijbehorende prijzen presenteren. Hiervoor zijn drie – deels lokale – bedrijven op basis van kwaliteit geselecteerd. Kom je ook naar de avond?

 

Nieuw in Hilversum: ‘Eet U Mee’

Eet U Mee brengt buurtgenoten samen aan de eettafel. Mensen die van gezelligheid houden, schuiven aan bij hun buurtgenoten die toch al thuis koken.
Na Amsterdam en Haarlem is ‘Eet u mee’ nu ook in Hilversum actief. ‘Eet u mee’ brengt buurtgenoten samen aan de eettafel en kun je kiezen om of mee te eten of om voor buurtgenoten te koken. De kok treedt op als gastheer/vrouw en de kosten worden met elkaar gedeeld.
Mee informatie is te vinden op www.eetumee.nl of neem contact op met de Hilversumse Eet-U-Mee ambassadeur Lucille: < link >

Werkgroep Fairtrade Hilversum
 
Begin april is de werkgroep Fairtrade Hilversum van start gegaan, een initiatief van enthousiaste burgers die willen bereiken dat Hilversum een Fairtrade gemeente wordt. Hilversum kan die titel verdienen wanneer inwoners, winkels, horeca, bedrijven en organisaties structureel kiezen om fairtrade producten te gebruiken of te kopen. De werkgroep wordt ondersteund door de Wereldwinkel in de Schoutenstraat en iedereen is welkom om een bijdrage te leveren aan de fairtrade campagne.
Meer info over de Werkgroep: < link werkgroep >
Meer info over wat een Fairtrade gemeente is: < link Fairtrade >

 
Bewegen, goed voor u!De Bink Kidsrun 2015
Kom naar de Sportfair op 14 juni
 
Hilversum kent tientallen sport-verenigingen en tijdens de Cityrun bleek maar weer hoeveel dorpsgenoten actief bezig zijn met sport.
 
Sporten is niet alleen gezond maar in verenigingsverband is het ook een gezellige activiteit. Lang niet iedereen heeft zijn of haar ideale sport gevonden en wellicht zijn ook niet alle sportverenigingen bekend bij het grote publiek. Daarom wordt op 14 juni een Sportfair georganiseerd zodat iedereen kennis kan maken met verschillende sporten en sportverenigingen. Tegelijkertijd zal er een verenigingen- en cultuurmarkt gehouden worden zodat er een compleet beeld gegeven wordt van de sportieve en culturele mogelijkheden in Hilversum.
De sportfair wordt gehouden op zaterdag 14 juni in de Arena van de Gooise Atletiek Club vanaf 11.00 uur.
Voor het programma en meer info: Sportfair Hilversum

Op de zaterdagen 9 mei en 13 juni zitten onze reparateurs weer klaar, steeds van 11 tot 14 uur.
9 mei: Wijkcentrum Lopes Dias
13 juni: Wijkcentrum Riebeeck
 
 
 
9 mei: 11-14uur  Repair Cafe Hilversum
Wijkcentrum Lopes Dias – Lopes Diaslaan 213
   
15 mei: Kaaljakkers-2 - Hilarische voorstelling in Hilversums kleinste theater: Theater Kleintje Kunst - Kolhornseweg 9
 
16 mei: Ondernemersdag (13-17uur)
Lokale ondernemers promoten hun producten en diensten. Met muziek, een springkussen, Oldtimers en een wijnproeverij.
Vreelandseweg 5a (terrein Citybox en Staples).

Een rondje Hilversum over het historische voetstappenpad, Organisatie: Lions Hilversum.

19 mei: 20 uur Woning-isolatie-avond Hilversum Oost - Een info-avond over energie besparen door Seinkracht, Hoom en de gemeente Hilversum: Gymzaal Lorentzschool, Lorentzweg 135

Voor iedereen die sport en bewegen in Hilversum een warm hart toedraagt.

Woensdag 10 + zaterdag 13 juni: Buitenspeeldagen

13 juni: 11-14uur  Repair Cafe Hilversum
Wijkcentrum Riebeeck – van Riebeeckweg 50
  
13 juni: 19.30 uur Dudok festival - theaterfestival - drie voorstellingen van ieder 30 minuten - wisselende locaties - centrum van Hilversum

14 juni: vanaf 11 uur Sportfair Hilversum
Sportpromotiedag voor iedereen op en rond de GAC-atletiekbaan op het Arenapark 

vanaf 19.30 uur - kennismaken, kennis delen en praten over een bruisend Hilversum 

  3/4 jaar na de invoering van de decentralisatie - een avond praten over hoe het gaat met de zorg in Hilversum - gericht op de praktijk en de ervaringen van mensen

 
 is een initiatief van Hilversum Verbonden om te komen tot een Hilversum-brede online agenda van sociaal-maatschappelijke activiteiten. Hiertoe stellen wij de 'Agenda' op onze site ter beschikking, in de hoop in de loop van de tijd de functionaliteit te verbeteren en uit te breiden.
 
 
Uw initiatief (*) op onze website of in de volgende nieuwsbrief?
Stuur een email aan: info@hilversumverbonden.nl

(*) activiteiten voor/door inwoners van Hilversum + zonder winstoogmerk