Quote
 Week 22
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
 
De sleutel tot succes?
Je omringen met mensen die slimmer zijn dan jijzelf.
 
Wanneer ik deze quote voor het eerst las dan moest ik onmiddellijk terugdenken aan Majoor Pierre Kinet. Hij was de commandant van het Rijkwachtdistrict Arlon toen ik er als leerling officier in 1979 mijn stage heb gedaan. Bij mijn aankomst waren zijn welkomstwoorden de volgende: “Mon petit, il ne faut jamais paniquer. Wanneer men je iets vraagt te doen en je weet niet hoe dan moet je daar niet beschaamd over zijn. Je kunt niet alles weten in het leven. Je moet je echter wel onmiddellijk de volgende vraag stellen: wie kan mij helpen of met andere woorden wie is hier deskundig in. Vind deze persoon en je kunt alles aan.”

Deze wijze raad ben ik nooit vergeten. Het heeft mij in mijn loopbaan steeds geholpen om moeilijke situaties het hoofd te bieden door de beste mensen in hun vakgebied aan te trekken. Ik ben er Pierre Kinet, die zijn carrière heeft beëindigd als Luitenant Generaal, nog altijd dankbaar voor. Ik heb hem dat jaren later ook verteld. Hij besefte niet dat zijn woorden zo een grote indruk op mij hadden nagelaten maar hij was wel blij dit te horen. Zo zie je maar dat wat je doet of zegt soms een grotere impact heeft dan je zelf beseft.
 
Allemaal goed en wel kan je nu denken. Maar als leidinggevende heb ik niet altijd de kans mijn mensen zelf te kiezen. Volgende week zullen we je de formule geven die in Mindvalley wordt toegepast om je toch te kunnen omringen met mensen die slimmer zijn dan jijzelf.  


Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.