Nieuwsbrief februari-maart 2017
Als ik nu zo naar buiten kijk schijnt de zon (nog), de lucht is (nog) blauw en er staan mooie witte wolken. Echt maart en lenteweer! Helaas, de meteo meldt niet meer voor lang...
 
Aan de diverse reclameuitingen van de bekende motorfietsfirma's en -bladen merk je goed dat het seizoen weer is gestart. Ook de natuur is al vlijtig bezig met de lente. De bloesems lopen uit, de koolmezen vliegen af en aan om voor hun komend kroost te zorgen en de temperaturen worden weer lekker.
 
Dus, melden wij ons ook weer graag te woord. Nu is het moment om je druppellader te verwijderen, olie te controleren, wat verse lucht in de banden te doen en nog wat noodzakelijk onderhoud te doen.
 
Want, die eerste echte mooie lentedag is er sneller dan je denkt!
 
MOTORWERK op de Central Classics, Houten, 1 en 2 april 2017
 

MOTORWERK staat weer op Central Classics. Deze keer met Royal Enfield 350 Bullet plus INDER Royal Retro zijspan. Tevens de INDER éénwielige aanhanger.

Omdat wij hebben gemerkt dat de Central Classics toch ook een echte onderdelenbeurs is, hebben wij veel ruimte gepland voor onderdelen van Royal Enfield Bullets en aan de andere zijde die Chang Jiang 750 onderdelen die ook exact passen in BMW R61/71, M-72 en vergelijkbare motoren.

Daarbij staan aan elke zijde ook PC's met daarop de on-line webshop. Onderdelen die voorradig zijn kunnen dan met onze beursactie direct worden besteld. Dat betekent zonder verzendkosten bij orders vanaf EUR 30,- !

 
Een tip om deze nieuwsbrief te zien en te lezen zoals bedoeld
MOTORWERK gebruikt een modern opmaakprogramma voor deze nieuwsbrief. Deze uiting bereikt onze abonnees via e-mail. Je hoeft niet te weten wat er onder de motorkap zoal werkt. Maar, net als met onze motorfietsen, als er dan eens iets fout gaat, dan zul je wel iets moeten weten.

In de nieuwsbrief e-mails die wij uitsturen wordt de opmaak - dus hoe ziet e.e.a. er netjes uit - gerealiseerd met HTML. Normaal gesproken staat je e-mail programma ook ingesteld op het kunnen verwerken van HTML. En dan is alles goed.

Echter, zoals wij pas recent hebben ontdekt, niet meer vanaf Microsoft Office 2007 t/m de meest recente Office versies. Het is een officiëel door Microsoft toegegeven probleem, maar big M wil dit niet veranderen. Microsoft heeft namelijk vanaf Office 2007 de HTML-weergave van WORD gebruikt. En niet zoals de rest van de wereld met de gebruikelijke "browser" HTML weergevers. 
 
Het resultaat: totaal verkeerde weergave van het soort pagina's dat u nu net leest!
 
Kennelijk heeft Microsoft wel ingezien dat dit eigenlijk niet kan.Er is dan ook een mogelijkheid om deze nieuwsbrief netjes te kunnen zien en lezen zoals wij/ons opmaakprogramma het ook heeft bedoeld.
 
Handleiding: In Outlook/uw e-mail programma klikt u dit e-mail open. U ziet dan mogelijk de verkeerde layout. Alles is wel te lezen, maar qua vorm deugt het niet. Klikt u dan boven aan het scherm in het menu op "Andere Acties" en kies daar de optie "Weergeven in Browser".
 
Nu kunt u deze nieuwsbrief lezen zoals bedoeld en op een fatsoenlijke manier.
 

 
 
Nieuwe openingstijden MOTORWERK
Wie onze website bezoekt heeft het al kunnen lezen. Wij hebben onze openingstijden aangepast.

 
MOTORWERK is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 10.00 tot 18.00 u.

De zaterdag wordt veel gebruikt voor klantbezoek en een proefrit. Voor elk bezoek geldt zoals altijd: eerst even een afspraak maken!
 
 

 
 
Na vast, komt los!
Gewoonlijk gebruiken we dergelijke spreuken bij het aandraaien van bouten of moeren. Maar, hier wordt iets heel anders bedoeld....

Onze klant Alfred Werner heeft zich in de vorige herfst een Jialing JH600B-A gegund. Hij heeft zijn zijspanmotor direct bij MOTORWERK gekocht om vervolgens zijn motor compleet bedrijfsklaar te komen ophalen. Daarna meteen ermee doorrijden naar de "Zulassungsstelle", de kentekenplaat monteren en dan met de inrijperiode beginnen.

Zo gezegd, zo gedaan.Toen hij zijn maschine kwam ophalen en wij het prachtexemplaar in de mooie herfstzon rolden, sloeg de schrik ons op het hart.
Een dunne, fijne scheurlijn in de hoogglanslak aan de rechterflank van de zijspanboot!
Dat kan toch niet waar zijn, kersvers uit de verpakking en de fabriek. Nader onderzoek liet zien dat in minder goed licht deze scheurlijn niet te zien is, maar toch echt aanwezig is. Het bleek een teken te zijn dat zich laklagen hadden losgemaakt.

 
Het betrof duidelijk een probleem dat ontstaan is in de lakstraat van Jialing. Misschien op een maandagochtend.... Desalniettemin, er is nu maar een mogelijkheid, die lak moet er compleet van af.

 
Omdat MOTORWERK het begrip garantie serieus neemt, hebben wij meteen aangeboden deze vervelende zaak te laten repareren en een nieuwe laklaag te laten spuiten. Gelukkig kent Alfred Werner een goede spuiterij in zijn woonplaats die ook nog eens redelijke prijzen vraagt. Uiteraard betaalt MOTORWERK de rekening. Als coulance hebben wij de demontage en de montage van de zijspanboot aangeboden.
 
Alfred heeft ons advies opgevolgd en voor de montage van de perfect gespoten boot eerst nog zelf de anti-corrosie behandeling gedaan met kruipwas (Valvoline ML-33).
 
Het resultaat: de mooiste Jialing JH600B-A aan deze kant van de Himalaya!
 

 De firma Dietz in Mönchengladbach levert perfect werk
 
De boot staat klaar voor de montage
 
Ik ben klaar!
 

Alfred Werner straalt achter zijn zijspanmotor met de mooiste chinese Drakenboot die er op het westelijk halfrond bestaat!

Danny Bogaerts kust zijn Chang Jiang 750 prinses wakker
Een van onze belgische Chang Jiang 750 klanten, Danny Bogaerts, wilde ons graag vertellen hoe hij zijn Chang Jiang prinses wakker kuste, na een lange winterslaap. Hier volgt zijn tekst:
 
"(...) De chokeklep aangetrokken, drie keer het gas vol open, vier keer op de kickstarter drukken, contact aan en bij de tweede trap op het kickstarterpedaal liep mijn Chang Jiang 750 weer - en dat na een lange winterstop.
 
Ik ben telkens weer verbaasd hoe goed deze motor start!"
 
Maar, Danny had ook nog een technische vraag die wij hier graag geven en beantwoorden. Zijn vraag luidt of de huidige 10% Ethanol-benzine eigenlijk gewoon gebruikt kan worden in de CJ750?
 
Ja en nee. Met een tendens naar nee. De motor zelf kan er prima mee overweg en loopt als zijklepper zelfs een tikje koeler ermee. Maar, er zijn nogal wat rubbersoorten die niet tegen de ethanol kunnen. Als voorbeeld de benzineleidingen vanaf de tank naar de carburateurs. En er is nog een probleem. E10 benzine trekt vanwege het hoge aandeel ethanol, sterk water aan. Er vormen zich na verloop van tijd hele kleine waterdruppels die dan vooreerst zonder problemen onder in de tank liggen. Als ze dan via de toevoerleidingen worden meegezogen sputtert de motor wellicht even, maar dat is geen groot probleem. Staat zo'n tank dan een hele winter stil, dan zal het water met aanwezig zuurstof het tankmetaal gaan aantasten. Er ontstaan zgn. pin-holes, speldeprikjes, en de tank is poreus geworden.
 
Dus, liever niet E10 gebruiken. Voor een keer is het niet erg. Maar, gebruik op lange termijn liever Euro95  of nog beter het oude Normaalbenzine. Maar, dat is vrijwel nergens meer te krijgen. De paar procentjes ethanol die in Euro95 worden bijgemengd kunnen gelukkig geen kwaad.
 
 

Klant Werner Kaiser vertelt
Onze productlijn van INDER zijspannen en aanhangers ontwikkelt zich goed. Vlak voor de vorige Central Classics in december j.l. is een behoorlijke hoeveelheid INDER zijspannen afgeleverd. Daarvan zijn nu nog één INDER Euro Retro en één INDER aanhanger nog voorradig.

Enkele weken geleden heeft klant Werner Kaiser zijn INDER Euro Retro afgehaald. Eenmaal weer thuis stuurde hij ons het volgende e-mail:
 
"Hallo Herr Sanders,
 herzlichen Dank nochmal für die sehr freundliche Aufnahme am Samstag, ein gutes Gefühl „Willkommen zu sein“. Alles hat wunderbar funktioniert ich melde mich wieder wenn´s nicht weitergeht oder fertig ist. 
 Mit freundlichem Gruß aus Langenhagen 
 Werner Kaiser
Laser-Grafik-Haus
Inh.: Werner Kaiser
 
 
Graag gedaan! 
 
En, slechts een paar dagen later stuurde hij alweer zijn volgende e-mail met foto's van het al gemonteerde zijspan aan zijn Royal Enfield 500 Bullet!
 

INDER Euro Retro - gerade angebaut von Werner Kaiser selbst
 

Und die erste Probefahrt mit Besatzung

Klaus Kühnl moet er gewoon op uit......
De lente is in aantocht en werpt zijn eerste zonnestralen al vooruit, maar niet lang geleden was het nog echt winter. Toen dat bijbehorende witte spul de grond bedekte, kon Klaus het niet meer uithouden. Hij moest en zou in die mooie sneeuw rondrijden!
 
Klaus schrijft on dan ook op 8 januari:
"Hallo,
sobald Schnee liegt muss ich raus! Nachdem ich letztes Jahr mit meinem Kenda Sommerreifen ja ganz schnell an die Traktionsgrenze gekommen bin, habe ich dieses Jahr den Immler-Reifen hinten montiert. Ein Unterschied wie Tag und Nacht - Vortrieb wie bei einer Zahnradbahn. (Also, ungefähr).
(....)
Im Anhang noch ein Video, bei dem ich im spektakulären Tempo getreu dem Motto "Hast Du alles unter Kontrolle, bist Du zu langsam" nahe der Lichtgeschwindigkeit an der Kamera vorbeigezischt bin.
So hat es sich zumindest angefühlt. Auf dem Video sieht das nicht ganz so dramatisch aus. Muss an der Kamera liegen :-)
Winterliche Grüße,
Klaus"
Met sneeuw moet Klaus er echt even op uit
(klik op het plaatje en je ziet de video)
 

Nog enkele Jialing gebruiksklaar en gekentekend
Nog enkele Jialing JH600B-A zijn gebruiksklaar te koop mét Nederlands kenteken.
 

De Jialing JH600B-A gekentekend en bedrijfsklaar
 

Agenda
 

Central Classics in Houten / Utrecht

   - De 1. en 2. April, Meidoornkade, Houten
 
 
 
Motormarkt M.A.-Run in Grubbenvorst (NL)
    - De 7. Mai zijn wij weer aanwezig op deze gezellige motormarkt

 
 
 
Inhalt
 
MOTORWERK op de Central Classics

Een tip om onze nieuwsbrief te zien en lezen zoals bedoeld
 
Nieuwe openingstijden
 
Na vast, komt los!
 
Danny Bogaerts
kust zijn Chang Jiang 750 prinses wakker
 
Klant Werner Kaiser vertelt
 
Klaus Kühnl moet er gewoon op uit...
 
Nog enkele Jialing gebruiksklaar en gekentekend
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl