Quote
 Week 29
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
Ik weet niet wat uw lot zal zijn, maar een ding weet ik zeker: degenen onder u die echt gelukkig zijn hebben gezocht
en gevonden hoe te dienen.
Albert Schweitzer
 
 
Een leidinggevende zijn is meer dan het hebben van een formele functie of positie. Het is meer dan het zich bevinden in de arena van de macht door het (al dan niet) nemen van beslissingen die sowieso altijd een invloed hebben op het leven van anderen.

Wil je een positieve invloed hebben dan kan je dit enkel wanneer je een leidinggevende functie opneemt en uitoefent vanuit je hart. Het gaat hem niet over het motiveren van mensen. Dat kan je trouwens niet en achter elke poging tot motiveren schuilt een zeker eigenbelang. Je kunt hooguit een motiverende werkomgeving creëren waarin medewerkers zich kunnen ontplooien.

Het gaat hem echter altijd over het inspireren van mensen. En daar bestaan geen trucjes, recepten, wondermiddelen of toverdrankjes voor. Het vergt enkel en alleen een ‘mind shift’ van doen naar zijn. En om te kunnen zijn moet je eerst weten ‘waarom’ je dit wilt zijn om dan je eigen filosofie over je leiding geven op te bouwen en het daarna ook vanuit je authentieke zijn te doen.

Na dit doordenkertje geven we je volgende week enkele ideeën die kunnen helpen bij de zoektocht naar je authentieke ‘zijn’ als leidinggevende. Waarom zou je dit doen? Omdat jijzelf de belangrijkste boodschap bent die je kan delen om medewerkers te inspireren.

 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.