SWOS NIEUWSBRIEF
NUMMER 3 - 2021

  DECEMBER  2021 
@ www.2.wild.nl
 
.... Met je hakken in het zand is het lastig lopen .... 
 
 
 
In deze derde en laatste nieuwsbrief van 2021:
 
 
● Terugblik "Tocht rond Nijluus'n" 18-09-2021  
 
● Challenge
 
● Mopje
 
● Wandelagenda 2022
 
● De beste wensen voor 2022

 
●  Terugblik "Tocht rond Nijluus'n"  18-09-2021 
 
 
Geachte wandelaars en andere belangstellenden,
 
In het mooie jaar onzes Heren 2021 met zijn vele Corona-beperkingen hebben we toch nog één wandeltocht kunnen en mogen organiseren! Het was echt niet gemakkelijk om tot dit besluit te komen.
Wij als bestuur zaten niet geheel op één lijn, het ging er nog wel even van langs! Maar in een goede organisatie moet dit kunnen.
Onze dank gaat uit naar de gemeente DalfsenKWBN, beheerders van de Spil, de Gold'n Zende, van Reel en natuurlijk naar de eigenaren van privé gronden voor hun geweldige medewerking. 
 

Schrijver van deze nieuwsbrief heeft helaas van deze tocht weinig mogen meemaken, alleen een stukje van de zaterdagmiddag. Alles wel goed meegekregen natuurlijk, ook diverse telefoontjes op de vrijdag gehad en de zaterdagmiddag was nog even lekker om dat mee te maken.
Wat die telefoontjes betreft, iemand belde rond een uur of zes vrijdagavond met de mededeling dat hij nog in de vrachtauto zat en onmogelijk op tijd kon inschrijven! Mensen, het was blijkbaar lang niet bij iedereen duidelijk dat er ook op de zaterdag zelf nog gewoon ingeschreven kon worden, jammer, het heeft zeker een nadelige invloed gehad op het deelnemers aantal. 

Ook een mevrouw uit Naarden belde, ze zou met het openbaar vervoer komen! Hoe kom ik dan bij de Spil? Ai, dat is ook voor ons geen gesneden koek, maar mevrouw heeft de reis EN de 20 km route volbracht! En ze was aboluut de jongste niet meer! Petje af! Kijk daar worden wij blij van.  

 
 
Ja, ja we gaan het ook nog even over de 1,5 meter regel hebben! Komende bij de Gold'n Zende ( wat een prachtige rustplaats) zien we een tweetal dames strak tegen elkaar aanzitten, niks geen 1,5 meter afstand. Hier natuurlijk een opmerking over gemaakt maar het antwoord was " geen probleem, we hebben afgelopen nacht ook al bij elkaar geslapen". Och, och, wat een fantasie! Beide dames zijn bekenden van de organisatie. Zulke proat en dat op een mooie zonnige zaterdag..  Zo kun je wat meemaken. 
 
 
 
Beste mensen, we hebben geweldig mooie reacties mogen ontvangen over deze tocht! Laten we eerlijk zijn, hoe goed de routes ook zijn, hoe goed ook de bewegwijzering, als het weer niet mee werkt ... Maar het weer werkte wel geweldig mee! Ideaal wandelweertje! De stemming zat er dan ook goed in bij onze wandelaars!
Natuurlijk hebben we ook weer een opmerking ontvangen waar we wat mee moeten en gaan doen: voor meerdere deelnemers was de tekst van de routebeschrijving te "kriebelig"  of met andere woorden de letters moeten groter! Kump goed.
 
 
 
Diverse media over deze tocht:
 
Overzicht wandelaars enz:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
“Challenge”

Penningmeester Gerrit Lindenholz van Stichting Wandel Organisatie Staphorst ging dit jaar een  gigantische uitdaging aan: WANDEL ELKE DAG MINIMAAL 10 KM.
 
We kennen in onze kennissenkring allemaal wel een penningmeester.
En wat zeggen we dan van zo’n iemand: o die dreuge, die zit altied met zien kop in de cijfers, zo iene krieg ie met gien stok de deure uut.
Nou wij van SWOS hebben ook een penningmeester, maar die penningmeester van ons is zo veel in beweging, daar is geen houden aan.

Vandaag, donderdag 30 december 2021, hebben we Gerrit Lindenholz even in het zonnetje gezet.
Gerrit, een nog jonge vent van 65 jaar, heeft dit jaar ruim 4100 kilometer gewandeld.
Dat is bijvoorbeeld van Staphorst naar Haifa in Israël of tot in de Westelijke Sahara of tot in Kazachstan, maar in ieder geval meer dan 6 miljoen stappen!

   

Gerrit verteld:
 “ Wandelen  is gezond, jammer genoeg zijn de georganiseerde tochten dit jaar allemaal of bijna allemaal afgelast, dus moet je zelf je routes bedenken en meestal ook alleen wandelen, da’s zwaar”
“ De meeste dagen begon ik rond 07:00 uur vanaf huis (ORW 336 Rouveen) meestal via het weiland naar de zandwegen in het veld (je wilt ook niet altijd bij de buren langs, wat zullen die wel niet denken) je kunt het wandelspoor zien in het weiland”
“Het lukt natuurlijk nooit om echt elke dag 10 km te wandelen, toen met die strenge vorst & sneeuw en niet te vergeten verjaardagen enz. Die gemiste kilometers moeten wel allemaal weer ingehaald worden. Ik heb 355 dagen volbracht, net eentje te weinig maar ruim genoeg kilometers”
“ Met nog drie andere wandelaars ben ik ook nog bezig met het Pieterpad. Tot nu toe hebben we er 14 etappes opzitten, kijk dan kun je even mooi wat kilometers maken.
“Mijn mooiste etappe van het Pieterpad is  die van Ommen – Hellendoorn. Prachtig afwisselend en zeer mooie natuur.
“Heb mijn eigen “alternatieve vierdaagse” gelopen, de dag van Hasselt, de dag van Punthorst, de dag van Nieuwleusen en de dag van IJhorst. Dan heb je in 4 dagen mooi een dikke 120 kilometer te pakken”
“vaak heb ik in het staatbos een wandeling gemaakt, daar moest ik de fietspaden een beetje mijden want je komt er altijd dezelfde mensen tegen, en je hebt echt niet iedere keer tijd om een praatje te maken, je moet door, door..”
“Ik ben echt blij dat het er op zit (mijn vrouw ook), je moet zeer gedisciplineerd zijn anders gaat je dit niet lukken.
“Er is niets minder dan verkeerd lopen, zo ook eens bij een etappe van het Pieterpad. Afstand van deze etappe zou 17 kilometer zijn, man,  we zaten al op 19 kilometer en moesten nog minimaal twee uur lopen om bij de auto te komen. Bleek dat we de verkeerde wit-rode bewegwijzering volgden! Denk dat van de pijlen van het Noaberpad zijn geweest”.

Voor de geïnteresseerden en wetenschappers:
Gerrit loopt op wandelschoenen van het merk LOWA. 
Gerrit heeft "echte" wandelsokken aan (van de Lidl, het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven).
Gerrit draagt een onderbroeken met pijpjes.
Gerrit loopt 10 kilometer in 95 minuten.
 
Gerrit van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie door het hele team SWOS. 

 
 
 
Mopje
 
 
 
Melkpakken
 
In België zijn een groot aantal melkpakken teruggehaald uit de handel.
Reden hiervoor was de bedrukking van de melkpakken.
Er stond HIER OPENEN, dat moest zijn THUIS OPENEN.
 
 
●  Wandelagenda SWOS 2022
 
 
 
WEEK 20-2022
MAANDAG 16 MEI TOT EN MET VRIJDAG 20 MEI 2022   ZESTIENDE AVONDVIERDAAGSE STAPHORST
 
=================================================================
 
Zaterdag 10 september 2022
ONZE TOPPER:  REESTDALTOCHT vanuit IJHORST.
 
Nieuwjaarskaarten - Nieuwjaarskaart met grote, gouden 2022 en eucalyptus
 
 
 
Stichting Wandel Organisatie Staphorst  www.swos.nu    info@swos.nu