Januari 2014
Dit is de nieuwsbrief van Scholen met Succes. De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld 5x per jaar.
In deze nieuwsbrief:

 
Tevredenheid in 2013
 
VragenlijstenMeer maatwerk via Vragenplanner
Aan de start van het nieuwe jaar blikken we nog een keer terug naar 2013. Vorig jaar heeft Scholen met Succes bijna 1.200 Tevredenheidsonderzoeken afgenomen bij 520 scholen. Dat waren 734 standaard onderzoeken en 296 maatwerk onderzoeken.
Er werd 156 keer gebruik gemaakt van onze Vragenplanner, de online tool waarmee op basis van onze standaard vragenlijsten een eigen vragenlijst kan worden samengesteld.
Gemiddeld tevredenheidscijfer
Ruim 38.000 ouders, 23.000 leerlingen en 5.000 personeelsleden vulden onze peilingen in 2013 in. Gemiddeld waren deze respondenten allemaal net iets meer tevreden dan vorig jaar.
Beoordeling tevredenheid Scholen met Succes
Om ook een beeld te krijgen van de mate van tevredenheid onder onze eigen klanten bieden we sinds kort de mogelijkheid om via de site van de Feedback Company een beoordeling te geven. Inmiddels hebben de eerste klanten hun mening gegeven. Zij beoordelen ons gemiddeld met een 8,4 en 96% zou ons aanbevelen. Een mooi resultaat waar we trots op zijn.
Yep!Africa
Maak kans op een workshopreis naar Gambia
Zoals u in onze decembermail heeft kunnen lezen steunen wij dit jaar Yep!africa. YEP staat voor Youth Empowerment. Hun missie is het empoweren van jongeren in Afrika om zélf de verandering te zijn. Dit doet YEP onder andere door het delen van kennis en ervaringen. Om daadwerkelijk kennis te delen organiseert Yep!africa vier keer per jaar een workshopreis voor ondernemende Nederlanders naar Gambia. Scholen met Succes sponsort een plek in een workshopreis en biedt 1 van onze klanten de mogelijkheid om hieraan deel te nemen. Kijk hier voor meer informatie (PDF).
Er zijn al reacties binnen maar reageren kan nog tot en met vrijdag 31 januari. Bent u enthousiast geworden voor een workshopreis naar Gambia? Stuur dan uw motivatie en korte beschrijving van uw achtergrond naar info@scholenmetsucces.nl.
Nieuwe thematische vragenlijst: Schooltijden
Steeds meer scholen maken de overstap van traditionele schooltijden naar bijvoorbeeld een continurooster. Om hierover de mening van ouders te peilen krijgen wij dan ook regelmatig de vraag of er een vragenlijst omtrent schooltijden is. Aan de hand van de onderzoeken die we inmiddels hebben verzorgd, is er een vragenlijst rondom schooltijden ontwikkeld. Deze kan naar wens worden aangepast aan uw situatie. 
Wilt u ook peilen hoe uw ouders denken over de invoering van andere schooltijden? Bekijk de vragenlijst Schooltijden hier en neem contact met ons op.
Schooltijden
Vensters PO
Vensters PO en Scholen met Succes starten pilotfase
Eerder lieten we u al weten dat Scholen met Succes één van de aanbieders van de vragen van Vensters voor Verantwoording PO is. Inmiddels is er een pilot gestart. Iedere school kan deze conceptvragenlijst kosteloos afnemen. U ontvangt van het onderzoek een digitale rapportage en indien gewenst worden de resultaten doorgestuurd aan Vensters.
Deelnemen aan de pilot kan tot en met april 2014. Meldt u hier aan voor deelname aan Vensters voor Verantwoording.
Volg ons op Facebook en Twitter
Scholen met Succes is ook actief op social media. Volg ons op Twitter en Facebook. Hier posten we regelmatig nieuws, inspirerende filmpjes, interessante links en wetenswaardigheden rondom het onderwijs. Like ons op Facebook en blijf automatisch op de hoogte en volg ons op Twitter via @scholenmetsu6.
Facebook & Twitter