MDT

View in browser
Pressmeddelande 29 september 2017
 
Foto: La Nature IRL

 

Mårten Spångberg
"La Nature IRL"

6 - 7 oktober

 
La Nature IRL är ett försök att göra något som på samma gång är performance men ändå inte. Det är på samma gång något helt fastställt och något totalt obestämt.
 
Det är 3,5 timme av snabb spolning och total turbo, mycket dans och riktigt bra musik. La Nature IRL är extremt samtida och för snygg, totalt skamlös och vulgär; accelerationism 2.0 och desperat post-internet.
 
Trots att den är dödsallvarlig och knivskarp är det oundvikligen en upplevelse som kommer ta dig med storm.
 
 
Mårten Spångberg har varit verksam som koreograf sedan 1997. Hans arbeten adresserar koreografi som utvidgat fält, någon som han närmat sig genom experimentella metoder och kreativa processer i ett mångfald format och uttryck. Han har varit aktiv på scenen som performer och upphovsman sedan 1994, sedan 1999 skapat egen koreografier, från solon till verk i stor skala som har turnerat omfattande internationellt.
 
Han har samarbetat med koreografer så som Xavier Le Roy, Tino Sehgal och Les Ballets C de la B. Hans senare arbeten så som La Substance och The Internet utforskar relationer mellan dans, tid och form i synnerhet i relation till objekt och fått stor internationell uppmärksamhet.

 

Pressbilder finns här

Teaser finns här

Läs mer: www.mdtsthlm.se

 

För mer information och pressbilder kontakta:

Hanna Erlman, MDT, hanna@mdtsthlm.se

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter