Efter en tids exil är Alice Boman äntligen tillbaka med nya singeln "Dreams" från kommande album som släpps nästa år.
 
Artist: Alice Boman
Singel: Dreams
Label: Adrian Recordings
 
Lyssna: http://open.spotify.com/album/7nC6OUF1MRsL1DDkBlpISo
 
 
Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt ”Waiting” den andra mest bloggade låten i världen. 
 
”EP II” (2014) spelades delvis in i ett hus på landet (en plats hon återkom till för att skriva och spela in till det kommande albumet). Musikskribenter golvades inför hennes ärliga, avskalade musik. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon 2015 priset "Årets kompositör".
 
Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human, Bloodline och Catfish. I Transparent var låten ”Waiting” en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.
 
Tre år efter senaste EP:n är Alice äntligen tillbaka med ny musik. Först ut från kommande LP är singeln Dreams. 
 
"Det känns otroligt kul att släppa något nytt ifrån sig. Och lite läskigt. Men jag har längtat efter det här, att äntligen släppa taget och låta Dreams bli någon annans. Det känns extra fint att den kommer ut först eftersom det är den första låten jag skrev efter den förra EP:n."
 
”Dreams” finns nu ute på samtliga plattformar och släpps även som limiterad 7” vinyl. Är man snabb kan man hinna grabba en här: http://adrian.tictail.com/product/alice-boman-dreams-limited-7-single
 
Den 29 september gör Alice Boman en avskalad spelning på Pygméteatern i Stockholm. Biljetterna sålde slut direkt. 
 
Hon gör även tre spelningar i London framöver: 
- 20 september, SOFAR - Give a Home, London, UK
- 11 oktober, Servant Jazz Quarters, London, UK
- 28 februari, St Pancras Old Church, London, UK
 
 
aliceboman.com
 
Presskontakt:
Ebba Lindqvist PR
brev@ebbalindqvist.se
070-480 33 00
 
Mejla jennie@ebbalindqvist.se för högupplösta pressbilder.
 
Foto: Aëla Labbé
 
Label: 
Adrian Recordings
magnus@adrianrecordings.com