NIEUWSBRIEF
Jaargang 17 - Nummer 1 - Januari 2019
 

 
Een nieuw jaar met nieuwe kansen

De eerste maand van 2019 is alweer bijna voorbij. Het nieuwe jaar kende een vliegende start en het belooft dan ook nu al een goed jaar te worden. NICLA heeft een aantal nieuwe projecten in de pen zitten en op het gebied van de makelaardij in Andalucía gaat er dit jaar ook het een en ander in positieve zin veranderen.

Kortom: veel mooie plannen en goede ontwikkelingen...
 
Wat is een AFO...?!
 
In Andalucía wordt regelmatig gesproken over een AFO als het gaat om oudere woningen, cortijos of andere gebouwen. Er komen dan ook veel vragen over, dus daarom even een uitleg over deze zogenaamde ‘gedoog-vergunning’.

De AFO (Asimilado Fuera de Ordenación) zorgt ervoor dat illegaal gebouwd onroerend goed in Andalucía gereguleerd wordt. Een AFO wordt door de gemeente verstrekt en verschaft de eigenaar van het gebouw de schriftelijke zekerheid dat de onroerende zaak zowel juridisch als administratief als legaal wordt beschouwd.

Lees verder >>
 
 
 
Nieuwe Hypotheek-wet...in de maak

Onder druk van de EU is de Spaanse regering, na 3 jaar praten, naar verwachting nog voor de zomer zover dat er een nieuwe hypotheek-wet kan worden ingevoerd. Deze nieuwe wet zal positief uitvallen voor iedereen die een hypotheek wenst af te sluiten.

De belangrijkste veranderingen zijn onder andere:
- de definitieve afschaffing van de Cláusula Suelo
- versoepelde regeling bij wanbetaling, vóór onteigening eerst proberen tot een oplossing te komen
- minder kosten voor de klant bij het afsluiten van een hypotheek

Uiteraard wordt u via deze Nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 
 
 
Een eerste indruk via doorloop-video's

De beste indruk krijgt u uiteraard tijdens een bezichtiging ter plaatse, omdat u dan ook zélf kunt voelen en ervaren of een bepaalde woning bij u past. Voor de doorloop-video's krijgt u echter alvast een goede eerste indruk, dus...neem eens een kijkje!
 

 
 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.