GEEF GEBOORTE AAN JOUW INNERLIJKE STEM


Januari werd afgesloten met een volle blauwe maan (een tweede volle maan in één maand), een supermaan en een totale maansverduistering. De krachtige energie van dit vrij zeldzame en bijzondere fenomeen is er een van herkansing of herbevestiging. Wellicht een uitdaging om deze aan te nemen door geen kansen te laten liggen in februari.

Een maand waarin (groot)vader zon en grootmoeder maan nauw met elkaar samenwerken om de bewoners van moeder aarde tot nieuwe bewegingen aan te zetten. Het gaat over het in evenwicht brengen en uitbalanceren van de mannelijke en vrouwelijke energie in en buiten jezelf. Weer een stap op de lijn van dualiteit naar eenheid om uit patronen te stappen, oude structuren los te laten en te komen in een staat van zijn waarin krachtige, onafhankelijke en neutrale liefde steeds meer terrein wint. Een uitnodiging om daar waar er nog sprake van een onderbreking is, een uitreiking (horizontaal) en een uitstrekking (verticaal) te maken naar jouw ziel.

Het buikgebied wordt de komende periode in trilling gebracht en daarmee verder ontsloten. Dit kan gepaard gaan met heftige emoties. Word je echter ook vooral bewust van de warmte die vrijkomt en de intuïtieve helderheid die soms zomaar ineens tot je beschikking staat. Je hebt daarbij de keus om gericht je buikgevoel te volgen of gewoonweg je neus achterna te gaan. Je zal ervaren dat het verschillende wegen zijn.

Misschien letterlijk, maar vooral figuurlijk zullen er nieuwe planeten ontdekt worden in jouw binnen- en buitenwereld. Dit zorgt voor nieuwe kennis, wijsheid en talenten die doorgegeven mogen worden. Soms zijn die zo vernieuwend dat het zelfs aan kan voelen alsof je van een andere planeet komt en dan is het juist belangrijk om jouw eigen pad te vervolgen, zonder in oud te schieten en een keurslijf aan te meten omdat je je niet gezien, gehoord of begrepen voelt. Er is tijd en verruiming van het grotere bewustzijn nodig voordat iedereen jouw boodschappen kan horen en ontvangen. Dus heb geduld.

Je mag iets unieks in de vorm zetten en geboorte geven. Dit is een individueel proces met een individuele missie, die echter gesteund wordt door het collectieve veld en weten van onze (voor)ouders. Zij waren het immers die ons bedje spreiden in hun (collectieve) taak van de wederopbouw. De huidige generaties zijn bedoeld om een geheel eigen stem te laten horen in een passend ritme en een authentieke toonsoort om zo vanuit het hart en met liefde bij te dragen aan de gemeenschap. Vanuit een krachtige en trouwe verbinding met jezelf kun je vanuit nabijheid of op afstand die fysieke of energetische (samenwerkings)relaties aangaan die daarvoor helend, voedend en versterkend zijn. Zo ga je op de bedoelde manier om met jouw eigen energie en die van het universum; een kostbaar en waardevol (gedachte)goed. Een heldere en creërende februarimaand toegewenst!


Coachconsulten
Heb je de behoefte om te sparren over de manier waarop je jouw talenten in de vorm kan zetten of ondersteuning nodig bij andere persoonlijke groei en transformatieprocessen? Ik fungeer graag als klankbord op die momenten dat jij het even niet meer weet. Voor het maken van een afspraak kun je mij bereiken via 033-4451480 of info@coach-inn.nl


7 FEBRUARI: SPECIALISATIEWORKSHOP VORIGE LEVENS ENERGETISCH EN SYSTEMISCH BEKEKEN
In de specialisatieworkshop Vorige levens energetisch en systemisch bekeken wordt dieper ingegaan op de manier waarop vorige of parallelle levens invloed uitoefenen op dit leven en hoe deze "oude" celherinneringen met behulp van systemisch en energetisch werk getransformeerd kunnen worden van een beperking of een belemmering naar stromende energie en vooruitgang. Je kunt in deze workshop eigen thema's onderzoeken en leren hoe je met deze thematiek om kunt gaan als je deze tegenkomt bij jouw cliënten in begeleidingstrajecten.


21 FEBRUARI: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (LEVEL 1)
Het kunnen lezen van energie (aurareaden) in metaforen is een zeer effectieve tool om bij coachvraagstukken snel tot de kern te komen en vaak eenvoudige energetische suggesties aan te kunnen reiken aan een coachee om gericht en op maat tot verandering, transformatie en groei te komen. Tijdens de 8-daagse opleiding Vraaggericht Energie Waarnemen (LEVEL 1) die op 21 februari a.s. begint, leer je op een praktische manier de belangrijkste basisbeginselen die nodig zijn om deze werkvorm in te kunnen zetten in jouw dagelijkse praktijk voor jezelf en voor anderen.


23 MAART: VOEDINGSOPSTELLINGEN
De workshop Voedingsopstellingen is speciaal bedoeld voor diegene die een fysiek of geestelijk voedingsvraagstuk kennen en daar aan willen werken met behulp van een opstelling. Er zullen aan het begin van de dag een paar oefeningen gedaan worden waarin kleine systemische werkvormen ingezet worden. Er is voor maximaal vijf vraagstellers ruimte om een thema uit te werken in een "grotere" opstelling.


BOEKENTIP
Deze maand noem ik graag het boek "Opstellingenwerk - Eenheidbewustzijn in de praktijk" van Evelien Hogeweg. In deel 1 beschrijft Evelien op een heldere en prettig leesbare manier over de basisprincipes van familieopstellingen en over de wijze waarop deze in zijn werk gaan. Een mooie samenvatting over systemisch werken met ook veel aandacht voor de verschillende dynamieken, die maken dat systemen in onbalans raken en de interventies die nodig zijn om het evenwicht weer te herstellen. Deel 2 van het boek heeft mij vooral erg geraakt. Onder het motto "een reis van het hoofd naar het hart: alleen het hart kan eenheid ervaren" neemt de schrijfster je met alledaagse voorbeelden, die voor iedereen te begrijpen zijn, mee in het energieveld van opstellingenwerk. En dat is er één van de ziel, van eenheid en eenheidsbewustzijn. De teksten en foto's werken helend en al resonerend daarop verruimen zij het bewustzijn. Wat mij betreft is dit boek zowel een aanrader voor mensen met weinig systemische voorkennis als ook voor de meer ervaren opsteller.


RECEPT VAN DE MAAND
Op de site van www.dagelijkse-voeding.nl deel ik op regelmatige basis recepten. Enerzijds gaat het over de gerechten die in het Bolwerk geserveerd worden en anderzijds zijn het de recepten die ik gebruikt heb om mijn lifestyle te veranderen en tot Nienke 2.0 te komen. Bij ieder recept staat een ingrediëntenweetje, reflectievraag, energieoefening of de psychologische symboliek van een gerecht. Daarnaast tref je op de site tips voor leuke workshops en helende consulten. Deze maand wil ik je graag wijzen op het recept van zuivelvrije amandelyoghurt.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.