Ledenreis Vogelbescherming naar wervelend vogelland 
 
Zoals in de vorige Nieuwsbrief aangekondigd organiseert Blue Elephant een Vogelbeschermings-Ledenreis naar Bhutan. In Bhutan kom je in een wervelend vogelparadijs. Steeds worden weer nieuwe soorten toegevoegd aan de lijst van dit kleine land. Ondanks de omvang, niet veel groter dan Nederland, is begin dit jaar de 740 ste soort toegevoegd, Buff-breasted Babbler. Hiernaast ziet u de foto, die onze partner in Bhutan gemaakt heeft van de nieuwe ontdekking. De reis met Vogelbescherming gaat naar het westen en midden en naar Manas het subtropisch lage deel van Bhutan. Ook zult u in deze reis merken dat je volop kunt vogelen en tegelijk kunt ervaren hoe bijzonder de cultuur van dit land is.
 
 
 


Terugblik Japan en Sri Lanka
De vogelreis naar Japan heeft prachtige waarnemingen opgeleverd van het koude Hokkaido tot het warme Okinawa. Van de Blakiston’s Fish Owl werd een video gemaakt die hoog gewaardeerd werd op Facebook.  Zie hier
Maar ook een andere uil kwam prachtig in beeld, de Oeraluil die hiernaast is afgebeeld.
Op Hokkaido werd lang genoten van de prachtige Japanse kraanvogels met hun dansen. Zie hier voor een slowmotion
Op Okinawa werd de Okinawa Rail verschillende malen erg goed gezien, naast andere endemen als de Owston’s (op Amami) en Pryer (Okinawa), Japannese Pygmy en White-backed woodpeckers. De laatste twee op Hokkaido.
De endemenreis naar Sri Lanka leverde eveneens vrijwel alle endemen op en nog veel andere soorten.  De reis kreeg een hoge waardering van alle deelnemers en beide reizen zullen ook zeker worden herhaald.
 


Reizen waarvoor nog geboekt kan worden
 
Bulgarije Griekenland, vertrek 27 april Lees verder
Een bijzondere reis waarbij u het beste van de Balkan in Bulgarije en Griekenland beleeft met een geweldige vogelwereld van keizerarend tot rotskruiper, waar u ook bijzonder soorten zoogdieren als wilde kat en jakhals te zien
 
Kreta, vertrek 13 april Lees meer
 
Naar dit prachtige eiland, dat zo rijk is aan cultuur, zijn in april ook de vogelsen de orchideeënop hun best. Geen periode is beter om de vele broedvogels én de talloze doortrekkende vogels te zien.
 
 
 


Nog meer reizen waarvoor nog geboekt kan worden
 
Wit-Rusland, vertrek 2 mei Lees verder
Een prachtige reis naar een land met een wilde ongerepte natuur met wolven en laplanduilen, maar óók met pastorale landschappen vol ooievaars en bloemrijke natte graslanden, waar de beschrijvingen van Jac Thijsse nog steeds op van toepassing zijn. 
 
Schotland, vertrek 9 juni Lees verder
Ga mee naar Schotland voor de prachtige vogelkolonies van Papegaaiduiker, alken, zeekoeten en kuifaalscholvers. En voor de kuifduikers, steenarend, beflijsters, Alpensneeuwhoen, morinelplevieren en niet te vergeten de Famous Grouse, in het wild!
 


Tot slot de Donaudelta
 
Donaudelta en de Dobroedsja, vertrek 1 juni Lees verder
De grootste delta van Europa blijft boeien. Niet alleen omdat hij groot is maar ook door de gave staat van de natuur. Enorme aantallen witte pelikanen, waaronder vele kroeskoppelikanen, scharrelaars, grijskopspechten, kwakken, grote karekieten, zeearenden, schreeuwarenden en roodpootvalken. Tel daarbij op de vele hagedissen, boomkikkers, oorverdovende kikkerkoren en je hebt een ervaring voor het leven.  
 
 
 
 
Blue Elephant is lid van garantiefonds GGTO
 
Het garantiefonds garandeert u terugbetaling van uw reisgeld en eventuele aanbetaling bij in gebreke blijven van de reisorganisatie

 
 
 
 
 
Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland 

Per 1 januari van 2015 is Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland (VBN). Dit houdt in dat Blue Elephant VBN promoot en projecten financieel steunt met een bijdrage.
Door te reizen met Blue Elephant draagt u bij aan internationale bescherming van vogels.
Vogelbescherming ondersteunt enkele reizen van Blue Elephant publicitair. 
 
 
Kent u iemand die deze nieuwsbrief van ons misschien interessant vindt. Stuur hem dan door.
 
 
 
BLUE ELEPHANT, Tebinckslaan 14, 9462 PV Gasselte, T 0599-565124 www.blue-elephant.nl