Ze hebben een benzinegebruik van 1 op 1 en vooral géén veiligheidsgordels of rembekrachtiging. Maar o, wat zijn ze mooi: de auto's waarin onze opa's reden. Op de nieuwe aanwinst van het BHIC, ‘De auto van m’n opa’, vind je verhalen en foto’s over bezitters van motoren en auto’s in Noord-Brabant tussen 1906 en 1951. Zin in een proefritje naar de vorige eeuw? Stap maar in!
Voor ons geen zomerbreak...
In juli ontvang je het speciale
themanummer over ‘De auto van m’n opa’! Het BHIC wenst je alvast een relaxte vakantie toe met mooie terugblikmomenten!
Grote facelift voor publieksruimten
Het is hier stil zonder publiek. We hebben het druk met klussen en herinrichten. Vanaf dinsdag is iedereen weer welkom in onze vernieuwde publieksruimten.
Tussen reclame voor "elegante middagtoiletjes en Parijsche hoedjes" vinden we deze tekening in het Soerabaijsch Handelsblad uit 1940. Waar gaat dit precies over?
Over de ‘geesel des volks’ Het is een klein bericht in de krant waarachter een groot verhaal schuilgaat: twee jongens van nog geen tien jaar oud hebben deze week politieagenten om hulp gevraagd.
Ut Rookelijzer: 50 ‘vurige’ jaren in Zeeland In 1965 worden voor het eerst een paar velletjes papier verspreid onder de Zeelandse inwoners om hen te informeren. Nu, 50 jaar later, is dit ‘foldertje’ uitgegroeid tot een populair blad
Van dik hout zaagt men planken Broeder Ambrosius Manders uit Volkel schreef:“het was begin jaren twintig, dat we samen gezellig boomen gingen kappen”. (bijdrage: Rini de Groot)
Per stoomtrein ter bedevaart Willem van den Elzen was een bijzondere Udenaar die als Mariavereerder tijdens zijn huwelijksreis op bedevaart ging naar Lourdes.
De geboorteplek van “De Zwarte Ruiter" Dina de Bie wist nog goed dat ze als klein meisje schuin tegenover het gezin Gruijters in de Molenstraat woonde en daar met ‘Linke’ speelde. (bijdrage: Gerard de Bie)
Voor een jaarwedde van 500 gulden We kijken naar ‘n advertentie in de krant van zaterdag 25 oktober 1873. Bovenaan de voorpagina staat nog wanneer de postwagens vertrekken en wanneer de stoomboten afvaren.
Hanewinckel? Schandelijke laster! “Inwoners van de Meierij werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, leven matig en houden zich met weinig tevreden.” Da’s duidelijke taal van Servaas van de Graaff.