Hallo  
 
Misschien las je het vorige week in de krant of zag je de reportage op RTV. Campina Energie bouwt met Azteq de grootste industriële zonneparabool installatie van Europa. Op donderdag 1 juli ging de eerste spadesteek de grond in.
 
Een reeks parabolische spiegels weerkaatsen en concentreren het zonlicht op een collectorbuis gevuld met thermische olie. Deze olie wordt zo verwarmd tot 400 graden en gebruikt bij Avery Dennison in Turnhout voor hun bedrijfsprocessen.
 
Elk jaar produceert deze installatie 2 GWh aan hernieuwbare warmte en vervangt zo 7 procent van het totale gasverbruik van Avery Dennison. Samen met Azteq zal Campina energie deze installatie, met een levensduur van minstens 25 jaar zonder efficiëntieverlies, bouwen, exploiteren en onderhouden. Over een tiental maanden zal de installatie operationeel zijn.
 
Campina Energie wordt voor 50 procent eigenaar van deze installatie en daar zijn we trots op. We delen dan ook graag de verschillende artikels in de media:
 
Ook jij kan voor een deeltje eigenaar worden van deze unieke installatie via de lopende kapitaalsoproep. https://aandelen.campinaenergie.be/lente2021
 
Nieuwe folder kapitaalsoproep
Ondertussen loopt ook onze kapitaalsoproep verder. De voorbije weken mochten we al heel wat nieuwe coöperanten verwelkomen. Ook bestaande aandeelhouders kochten extra aandelen. Dankjewel iedereen voor het vertrouwen in onze coöperatie.
 
We zijn dus op de goede weg en hebben nog een 600.000 euro te gaan. In bijlage kan je onze nieuwe folder vinden. Stuur hem gerust door naar iedereen die misschien geïnteresseerd is in Campina Energie en lees hem zeker ook zelf!
 
Ondertussen blijven wij volop werken aan de Kempen zonder fossiele energie. We blijven geloven dat dit haalbaar is en dat niet alleen het klimaat, maar ook wijzelf daar beter van worden, zelfs financieel.
 
Zoals eerder verteld zijn de vooruitzichten voor 2021 heel goed en verwacht het bestuur een dividend rond de 3 procent voor te kunnen stellen aan de Algemene Vergadering.
Dat is heel wat
meer dan op het spaarboekje én je geld wordt zinvol gebruikt.
 
Neem jij een investering in Campina Energie in overweging? Surf dan snel naar: www.campinaenergie.be
 
 

Onze nieuwsbrief SPAM?
Komt onze nieuwsbrief verkeerdelijk in de map ongewenste e-mail terecht, voeg dan nieuwsbrief@campinaenergie.be toe aan de lijst van veilige afzenders om dit te voorkomen.
 
Campina Energie cv
 Dageraadstraat 16
 2300 Turnhout
 info@campinaenergie.be
 014/94.40.41