Nieuwsbrief juli 2018 - Zomervakantie!
Een schitterend motorseizoen en dat sinds begin april. Zon, zon en nog meer zon. En bijna geen regen. Voor de natuur niet zo mooi, maar voor motorrijders best wel!
 
In het weekend starten wij onze JIALING JH600B-A voor onze zomervakantie. De route voert ons in enkele etappen naar het Valle d' Aosta en daarna zien we wel verder.
 
Wij wensen jullie allemaal een mooie zomervakantie en als je op je motorfiets gaat, rij assertief maar goed anticiperend!
 
Royal Enfield 350 Bullet, kort en pijnloos
Klant Bart Lindeboom heeft al een hele poos geleden zijn Royal Enfield 350 Bullet uit 1973 bij ons besteld. Onze leverancier in India levert werkelijk toprestauratiewerk. Maar, de afgegeven planningen worden wat minder precies opgevolgd. Dus, zooooo snel was zijn Enfield dan toch niet hier.
 
Daarentegen verliep de RDW oldtimerkeuring-motor-uit-een-niet-EU-land kort en pijnloos.
 
Afgelopen woensdag hadden wij de keuring om 9.20 u. bij de RDW in Venlo geboekt. Bart Lindeboom was uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Daardoor kon het kenteken meteen op zijn naam worden ingeschreven, na goedkeuring van de motorfiets.
 


Het resultaat: net zo goed als de Royal Enfield 350 Bullet zelf. Op 9.35 u. bepaalde de keurmeester dat deze motor met bouwjaar 1973 als oldtimer is goedgekeurd!  
 
Marjoleen had daarna weinig problemen om alle papieren klaar te maken en aan Bart af te geven.

 
 
JIALING Treffen 2018
Het 4. "Drachenboot Fest" staat weer op de agenda. Klaus Kühnl heeft ons de uitnodiging daarvoor weer gestuurd en we geven de essentie hier graag even door.
 
Het leeuwendeel van de 60 verkochte JIALING zijspannen rijdt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland rond. Maar, er zijn ook enkele JIALING rijders in NL en wel met solomachines. Uiteraard zijn ook die rijders van harte welkom.

Locatie
Bergsee Ratscher
Am Bergsee 40
98553 Schleusingen
+49(0)36841-40015 of-32210
www.bergseeratscher.de

Datum
7.- 9.9.2018
Vrijdag is de aankomst van de deelnemers gepland, op zaterdag een gezamenlijke motortour en zondag reizen de eersten alweer naar huis. Je kunt natuurlijk ook langer blijven.
 
Deelnemers
JIALING rijders uit alle landen, maar zijspanrijders die niet in het genot van een rasechte JIALING zijn, mogen natuurlijk ook komen. Zolang alle deelnemers aardige mensen zijn vinden we het allemaal best.

Vragen
Worden beantwoord door:
Lois gespanne-loew@t-online.de 08533 / 819
Klaus klaus@gespann.de  01573 / 7223775
(auch per WhatsApp)

Hephata Run 2018 in Mönchengladbach
Op 9 juni j.l. is alweer voor de 21e keer het Motor- en Zijspanrijdertreffen op het Hephata-terrein in Mönchengladbach georganiseerd.
 
Door toeval zijn wij op dit festijn opmerkzaam gemaakt. Het treffen ondersteunt het hoofddoel: gedurdende de zaterdag twee zijspanruns voor mensen met een lichamelijk of geestelijke tekortkoming.

De toerritten zijn daarom niet al te lang uitgestippeld en daardoor kunnen alle aanwezige hoofdpersonen op deze dag een van de twee zijspanruns mee beleven.

 
Met 10% van de aanwezig zijspanmotoren was de JIALING JH600B-A goed vertegenwoordigd. En samen met de solomotoren vormde de kolonne bij elke toerrit een heel lange rij. De motorpolitie en vrijwilligers begeleidden daarbij op professionele wijze de lange stoet. Daardoor kon er soepel en vlot worden doorgereden in het mooie nederrijnse landschap rondom Mönchengladbach.
 
 

 
Compact, heel gezellig, goede live muziek en een prima atmosfeer - volgend jaar doen wij weer mee!
 Zijspanbanden, graag gekocht!
In onze vorige nieuwsbrief schreven we over ons afgestemde programma van motor- en zijspanbanden. De focus ligt daarbij op de motorfietsen die wij zelf verkopen: Chang Jiang 750, Royal Enfield 350 Bullet en JIALING JH600B-A.
 
Inmiddels hebben onze klanten dit ook ontdekt en zijn al diverse zijspanbandensets besteld.
 
Bijvoorbeeld door Klaus Finzel die erbij schrijft:
"Hallo, Bart,
ich finde das super, dass Du die Reifen für uns Jialing-Fahrer besorgt hast. Vielen Dank für den wie immer perfekten Service!
Allzeit gute Fahrt
Klaus"
 
Ook andere zijspanrijders die met een Chang Jiang 750 onderweg zijn weten dat ons aanbod perfect past bij hun zijspanmotoren. Voor de Chang Jiang 750 hebben we een sterke, maar niet al te dure zijspanband in het programma. Weliswaar iets breder dan de originele 3.75 banden, maar dat komt het weggedrag alleen maar ten goede. De MITAS H02 4.00-19 RF heeft een E-keurmerk en houdt wezenlijk langer zijn profiel op het achterwiel dan de duurdere merken. Die wij overigens ook leveren...
 
 
https://ymlp.com/https.php?id=www.motorwerk.nl/freewebshop/prodgfx/1815.jpg
 


 
De Allerlaatsten!
Twee waren slimmer dan de rest... en kochten de allerlaatste JIALING JH600B-A bij MOTORWERK.
 
En nu, nadat iedereen zo'n beetje weet dat deze goede en voordelige zijspanmotorfiets niet meer leverbaar is, hoort men hier en daar al de verzuchting "Had ik toch ook maar...."
 
Holger Schmitt en Ben Dinsing zijn wél slimmer geweest. 
 
Klant en JIALING zijspanrijder van het eerste uur Dietrich Uhlig heeft een petekind. En zoals peetooms dat vaker plegen te doen, Dietrich wilde wat leuks doen voor zijn Ben. En diezelfde Ben stond somverbaasd voor een olijgroene JH600B-A - verrassing! - die in ons magazijn stond. "Die is nu van jou!" zei Dietrich. Er waren nog andere familieleden bij dit blijspel betrokken, maar dat laten we maar even achterwege.
 

Ben bij het afhalen van zijn JH600B-A
 
Holger Schmitt daarentegen heeft al een zijspanmotorfiets. Een op BMW R100 gebaseerd zijspan, die echter het eind zijner dagen bereikt heeft. Holger wil dit zijspan echter graag in nieuwe glans en volledig herboren terugbrengen. Maar, dat kost tijd, heel veel tijd. Dus, na een uitgebreide proefrit heeft hij bij ons snel de allerlaatste en gloednieuwe JIALING zijspanmotor gekocht.
 
Nu kan Holger rijden én restaureren.
 
Aan het begin hadden we het over de zon en de droogte. Maar, precies op de afgesproken datum goten zware wolkbreuken hun water uit. En uiteraard stonden wij bij het afladen er midden in. Gelukkig konden we snel de parkeergarage van Holger inrijden, waar we na het afladen de instructies en de overdracht konden doen.
 
Holger krijgt hier zijn nieuwe JIALING JH600B-A overhandigd

De twee laatste JH600B-A kopers zijn slimmer dan de rest!
 

Met weinig geld, veel geld bespaard
Verdom...., accu weer leeg! Of nog erger, de accu is door diepontlading na langere stilstand een zachte dood gestorven. En zo goedkoop zijn die dingen nu ook weer niet. En duurzaam is het zeker niet.

Moderne motorfietsen schakelen de stroom niet helemaal uit nadat het contactslot is uitgeschakeld. Een of andere electronicaschakeling wil nog wat stroom hebben. Diefstalalarm, klok in het dashboard en dergelijken meer. En dat vernielt de accu dus na langere stilstand. Dat gaat sneller dan je denkt!
 
Voor vierwielers zijn er al langer stabiele, zware stroomonderbrekers. Die zijn echter veel te groot voor de beperkte ruimte rond een moderne motoraccu.
 
Wij hebben een stroomonderbreker gevonden die klein genoeg is om naast de accu van bijvoorbeeld een JAILING in te bouwen.
 

 
Als je de motorfiets langer dan twee, drie weken stilzet dan is twee keer draaien aan de blauwe knop genoeg om de stroom helemaal af te schakelen. Met weinig geld, veel geld bespaard!
 
 
Pakjesboot
Wat? Alweer Sinterklaas? Nu al?

Nee, hoor. Lieve echtgenote is weg met de auto en echtgenoot moet pakjes uit de webshop wegbrengen. Maar, hij heeft wél een JH600B-A!
 
Precies als op veel plaatjes uit Oost-Azië te zien valt, het zijspan als pakjesboot!
 
   
INDER Retro, echt gaaf opgebouwd
Klant Alex de Ridder uit België rijdt een Royal Enfield 500 Bullet. Omdat zijn vrouw Connie of hun hond ook wel eens graag mee willen rijden, wordt besloten om een INDER Retro zijspan bij MOTORWERK te bestellen.
 
Connie en Alex hebben een zadelmakerij en meubelstoffeerbedrijf. Daarom kan het nieuwe zijspan meteen ook als goed voorbeeld van hun kwaliteitswerk worden gebruikt.

Gezegd en gedaan!
 
 

 
 
Hier krijgt Hond de eer om in het perfect bijpassende nieuwe INDER zijspan mee te rijden
 
Agenda
 
 
Central Classics
      15. en 16. December, Houten (A27, bij Utrecht)
 
 
 
Tipp:
Klik op Andere Acties
-> Weergave in Browser voor juiste weergave
------------
 
Inhoud
 
Royal Enfield 350 Bullet, kort en pijnloos

JIALING Treffen 2018

Hephata Run 2018 in Mönchen-gladbach
 
Zijspanbanden, graag gekocht!
 
De Allerlaatsten!
 
Met weinig geld, veel geld bespaard
 
Pakjesboot
 
INDER Retro, echt gaaf opgebouwd

Agenda
 
 
 
 
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl