MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 18, 6e jrg, 16 okt 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
 
(Als je je alleen richt op het probleem, dan mis je misschien de eenvoudige oplossing)
 
Verklarende woordenlijst
Leuk om telkens nieuwe lezers te krijgen, welkom! In deze nieuwsbrief leg ik vaak 'nieuwe' woorden uit, maar op mijn website kun je gratis een verklarende woordenlijst vinden.
Veilig internetten
Nog niet op de site, maar wel gepland: de eerste cursus veilig internetten voor senioren in februari 2018 bij de Volksuniversiteit Het Groene Hart. Een tweede cursus in een andere plaats ligt in het vizier (niet bij een volksuniversiteit trouwens). Ik verheug me er op, want nieuwe dingen starten blijft leuk. Wellicht iets voor jouw organisatie? Je kunt ook eerst mijn blog Veilig internetten voor senioren lezen.  
 
 
 
 
 
 
 
Annet van Betuw
 
Van social media naar social messaging
Ik kijk regelmatig op de site van Frankwatching voor tips, nieuws en hun eigen activiteiten. Bij het event van 2017 was ik niet, maar via YouTube kon ik de 'Aftermovie' (5 min 19sec) zien. Dit vond ik opvallende en herkenbare onderwerpen:
* de aandacht voor chatbots bij het bedrijfsleven
* voorspelling dat gesproken zoekopdrachten alleen maar toenemen
* kanteling van de inzet van social media door bedrijven naar social messaging zoals Messenger en WhatsApp.
Meer achtergronden vind je o.a. hier:
Juridische tips voor bloggers
Wil je gaan bloggen? Dan weet je natuurlijk dat je niet zomaar foto's van anderen mag gebruiken én dat je lezers een goede inhoud (content) waarderen. Maar er is meer. Charlotte Meindersma heeft de 7 belangrijkste juridische regels voor bloggers op een rijtje gezet.
 
Bean in Fire
 
Ik miste het bij de Olympische Spelen in Londen, gelukkig is het via YouTube terug te vinden: Chariots of Fire door het Londen Symphony Orchestra en Mr Bean (5min55sec)

 
Waar kun je me vinden
Follow Us on Facebook
Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter
Follow Us on Pinterest
Follow Us on LinkedIn
Follow Us on YouTube
Follow Us on E-mail