VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva  Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Gå in på www.dromcentrum.se
Där hittar du verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.
 
Hej alla drömvänner.
 
Nu är det augusti och semestern är slut. Det har regnat mycket, och jag tror det kommer mycket mera vatten under hösten. Kanske läge då att ge lite mera tid till att kontakta din inre visdom, vidga dina sinnen och expandera din själ genom drömarbete…
 
Så här skrev C.G.Jung om drömmar:
"The dream is a little hidden door in the innermost and most secret recesses of the soul, 
opening into that cosmic night which was psyche long before there was any ego consciousness, 
and which will remain psyche no matter how far our ego-consciousness extends."
 
Mycket visdom och kraft har laddats ned under sommarmånaderna, inre portar har öppnats och många förändringar har skett i våra psyken liksom i våra kroppar. Många datum att fira har vi haft. En rejäl puff i vår andliga utveckling. Mycket av detta handlar om relationer, och därmed även om den feminina och maskulina energin inom oss. Hur handskas vi med detta?
Några tidigare DrömBrev/Nyhetsbrev har handlat om kvinnligt/manligt. Därför repeterar jag inte det här, även om det är väldigt viktigt i denna tid att vi bejakar både Gudinnan-den feminina sidan i oss, och Gud-den maskulina sidan i oss, både i vårt medvetande och i vårt liv.
                                                                           - * -
Drömmarna visar på dagsläget i din psykiska process och i ditt liv. Lärdomar, insikter och läkning finns alltid till hands i drömmarna. De är vår vägledning till att vakna upp till vårt Stora Jag och Helheten.
 
Jag vill upprepa från tidigare drömbrev att
DrömAlkemi är Processen att arbeta med sina drömmar för att transformera hinder på fysisk, känslomässig, mental och andlig nivå.
Som ni vet finns många redskap för drömarbete, såsom Återinträde i drömmen, Drömterapi, kortare Drömspel, Måla sin dröm eller sitt problem och sedan en healingbild. Dialog med drömfigurerna gm Visualisering eller gm Gestaltning, Intuitivt skrivande, Regression från dröm till tidigare liv – Reinkarnationsterapi inkl Soul retrieving… Ja det finns många redskap att arbeta med Drömhealing. Med healing menas att nå nästa nivå, den nivå där drömmen inte längre är aktuell. Så som skrivs i A Course in Miracles: The past is gone and only blessings remains.
 
Dikt av Lena Frank:
Vad fan gör man
om man inte kan
trivas med sin egen person
när det känns som ett havererat fordon
rost överallt
ingen värme bara kallt
det immar helt enkelt igen
om man inte är sin egen vän..♥
 
Så här skrev jag i maj-drömbrevet. Tål att upprepas:
 
Vad behövs nu för att vi ska kunna gå igenom denna tid så friktionsfritt som möjligt, och för att föda fram ett högre medvetande?:
1. Släppa taget om vår gamla negativa självbild, och om bindningar till saker, människor och situationer som inte uppfyller hjärtats sanna längtan.
2. Släppa taget om undermedvetandets rädslor och påverkan, och rensa ut oönskade mönster, så att vi kan ta tillbaka vår egen kraft, styrka och klarsyn.
3. Läka och släppa vår personliga historia. Självacceptans.
4. Acceptera vår Stora Gudomliga Ande och låta vår högre intuition styra våra val och handlingar. Tillit till sig själv och livet.
Bättre redskap för detta än DRÖMMAR kan vi inte få. Drömmarna hjälper oss att se och identifiera oss med den JAG ÄR och inte med den jag präglats till att vara. De hjälper oss också att kapa de band som binder oss till det förflutna. Därmed hjälper de oss att bättre kunna möta de höga frekvenser som nu flödar in över Jorden, och underlättar vår utvecklingsprocess och transformation in i den Nya Tiden.
                                                                                         - * -
 
Här nedan kommer några drömmar med tolkningar. En hjälp för dig att öva drömtolkning.  Läs gärna tidigare nyhetsdrömbrev, de är så bra.
Längre ned här finner du några förslag på olika drömkurser.  Nederst får du adress till bästa hemsidan, från min vän Iasos, vars musik jag ofta använt på mina kurser. Hans nyhetsbrev kommer ut tre ggr/år och har allt.
 
NYTT HUS ELLER INTE
Jag skulle köpa ett nytt jättefint större hus jag varit o tittat på. Hem och hämta pengar. Då ser jag att det hänger in ny stor spegel i min hall. Och när jag öppnar garderobsdörren leder den plötsligt in till ett stort rum, som jag inte sett förut. På golvet ligger en docka – eller är det en död baby? Bakom står ett lejon. Skrämmande! Solen lyser in genom ett stort fönster.
Katty
TOLKNING
Du vill ’flytta’ till ett större medvetande (större hus). I ditt nuvarande hem finns nu en stor spegel: = Se dig själv, känn dig själv! Ett stort rum är gömt bakom ”garderoben”. Det berättar att det finns en tidigare okänd sida hos dig (ett inre rum) som du bör se – nu får se. En docka eller en ev död baby symboliserar det inre barnet som inte blivit sett eller mottaget. Drömmen vill tala om att du är inte beredd att gå vidare till nytt förhållningssätt eller större medvetande förrän du lärt känna och tagit hand om ditt inre barn. Där finns även ett lejon – du bör se och acceptera din ”lejonkraft”. När du tagit till dig ditt inre barn och vågar stå för din styrka, din lejonenergi, då lyser solen/ljuset in och du kan se klarare (fönster). Först då kan du flytta in i ett nytt o större hus.
 
LITTLE GRANDMOTHER
Jag drömde att Little Grandmother stod på scen och höll föredrag. Hon berättade att det är viktigt med hälsosam mat och egentligen ville hon äta bra och näringsrik mat som odlats bra från grunden. Men nu är hon så stressad och det är så mycket att göra så nu hinner hon bara med snabbmat.
Pamela
TOLKNING
Little Grandmother symboliserar din själs visdom. Den bör få rätt näring (stillhet och lyssna på din intuition). Men du är så stressad att du hinner bara med snabb mental näring som inte går tillräckligt djupt för att nära din inre Little Grandmother.
 
 
MIN TERAPEUT OCH JAG, OCH EN SPECIELL VIND (Irenes dröm)
 TOLKNING MED RÖTT:
Jag har en telefonkonsultation med min mediala fantastiskt duktiga terapeut. Jag ligger i min säng i norr-söderläge, men nu har jag huvudet åt söder.
Bak och fram, omvänt läge, vänt 180 grader…
Jag läser min kvällsbön: Gud som haver barnenkär, Se till mig i min litenhet och i min storhet. Vart jag mig i världen vänder står min lycka i Guds händer …
Bra! Erkännande av dig själv i Helheten.
Jag känner min blyghet inför min terapeut för att jag har ändrat i bönen (och lagt till ”och i min storhet”. Blyg för att jag erkänner min egen Gudomlighet.
Ack ja, Jante är ännu inte död. Men fint och modigt att du vågar stå upp för hela dig.
Plötsligt har jag svårt att prata. Det är som om jag pratar med mormor. Jag låter som en robot. Med stor möda får jag fram orden.
Autopiloten eller roboten (inlärda mönster, t.ex Jante…och mormors ’budskap’) sätter igång när du får skuld för att du står upp för din Gudomliga Storhet.
En stark vind kommer in i rummet. En speciell vind. Den nästan blåser mig ur sängen. Jag får trycka mej ner i sängen och med min kroppstyngd hålla mej kvar.
En starkt renande och rensande andlig vind (rensar din aura från gamla föreställningar)
Efter en stund kan jag prata med min egen röst och vet nu att det är min terapeut som jag pratara med. Då lugnar det sig o känns normalt igen.
När du nu är rensad från gammal inlärning kan du stå upp för dig själv och den du är, och då kan du tala med din egen sanna stämma.
Kan det vara att jag kanaliserade?
Snarare att du rensade auran från gammal prägling, gamla trosföreställningar och onödiga förhållningssätt (att inte få erkänna sin storhet)
 
PÄRONTRÄD OCH BIGGARÅTRÄD  (Irenes dröm nr 2)
Jag sitter i ett högt päronträd i mitt barndomshems trädgård. Det är många frukter, och päronen har nästan äppelform.
Träd = du
Frukt, päron, äpple = Visdom. Ditt livsträd, dina barndomsupplevelser, bär nu frukt. Du har mognat och har livsfrukt/livsvisdom att ge som näring till dig och andra.
Jag tittar in i ett biggaråträd bredvid. Där är stora, vackra biggaråer.
Frukt och bär = Visdom. Din (inre) trädgård (du) har mycket erfarenheter, mognad och näring att njuta av själv och att dela med dig av.
 
 Nu önskar jag dig ett gott slut på augusti och en härlig september.
 Varmaste DrömHälsningar till er alla, härliga dröm-fans Smile
 
Glöm inte att affirmera att du duger och att du är underbar. Glädje, uppskattning och välbefinnande. Du är kärleksljus.
Och
Här får du adressen till min vän Iasos’ hemsida - den bästa hemsida jag vet. Titta under ”Fun Stuff” på www.iasos.com. Du kommer att bli överraskad, imponerad, nyfiken och glad.
 
 
AKTIVITETER
 
Detta och annat finner du i DrömCentrums Kalendarium (www.dromcentrum.se):
 
Eva och Birgitta startar utbildning i DrömTerapi i september i Norrköping. Se www.dromakademien.com
 
Louise Minerva-Li har Drömkurs inkl. Minerva-Stjärnan i Katrineholm 4-7 oktober. Smile  Info minerva-li@comhem.se Se även www.dromcentrum.se
 
Carina har drömdagar, utvecklingsgrupp och måndagskanaliseringar i Stockholm www.lightandlifeenergy.se
 
Jeanine har öppen drömkvällar och drömgrupp i Stockholm www.heartandhand.se
 
Agneta har grupper, föreläsningar och seminarier över hela landet www.agnetaoreheim.se  och Mötesplats Drömcentrum i Göteborg
 
Yvonne har drömgrupp i Borås
 
Lenas bok Drömsagor finns under Tips på böcker på www.dromcentrum.se
 
Din väg Genom Liven av Louise Minerva-Li finns som e-bok här:
http://www.siljansmasar.com/sv/artiklar/ebocker/louise-minerva-li-din-vag-genom-liven.html