Nieuwsbrief #55 - April 2017
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Terras waterdicht met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
Waterdicht maken van beton is een cruciale afdichting. Vaak onstaan er op terrassen onder de tegels diverse lekkages. Het vocht trekt onder de tegels en kan zo haar inweg vinden in het beton of in de aansluiting met de gevel. Liquid Rubber voorziet in dit soort situaties in een duurzame waterdichting.

Liquid Rubber HB S-200 wordt aangebracht op de gereinigde ondergrond. De opstanden naar de omliggende muren en gevel worden bewapend met Geotextiel. Vervolgens wordt deze wapening ingesmeerd met een tweede laag Liquid Rubber. Op deze manier realiseert Liquid Rubber een naadloze waterdichting vanaf de opstanden tot op het gehele betonvlak.

Als het Liquid Rubber gedroogd is, worden de tegels aangebracht op tegeldragers. Het Liquid Rubber is hierna niet meer zichtbaar maar heeft een zeer belangrijke waterdichtende functie.

Een fraai project van deze verwerker van Liquid Rubber!
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Afdichting fundering Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
Een overgang tussen twee verschillende materialen is voor veel afdichtingsproducten een lastige afdichting. Dit komt omdat de verschillende ondergronden allebei een ander uitzettingscoëfficiënt kennen. Hierdoor komt er een enorme werking op het overgangspunt. Liquid Rubber heeft de bijzondere eigenschap dat de producten een blijvende flexibileit hebben van 900%. Dit gecombineerd met het brede hechtingsvermogen zorgt ervoor dat dit soort lastige overgangen eenvoudig en duurzaam afgedicht kunnen worden.

Bij dit werk is de fundering eerst uitgegraven waarna deze grondig is gereinigd met een hogedruk reiniger. Liquid Rubber HBS200 is direct aangebracht op de overgang van de betonnen fundering naar de stalen gevelbekleding met een airless spuitmachine. De Liquid Rubber HBS200 is bewapend met een Geotextiel op het punt van de overgang. Vervolgens is het geheel afgespoten met een tweede laag Liquid Rubber HBS200.

Een fraaie afwerking die zorgt voor een duurzame waterdichting op dit lastige detail.

Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Prefab afdichting met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
Prefab bouw is een groot begrip in bouwend Nederland en wordt alleen maar groter. Het snelle prefab bouwen zorgt ervoor dat de montage- en bouwtijd op de bouwplaats geminimaliseerd waardoor er diverse kosten gedrukt kunnen worden. Hoewel er veel afdichtingen in fabriek gerealiseerd worden, zijn er ook altijd nog afdichtingen die tijdens de montage behandelt moeten worden..

Op dit werk diende de onderzijde van de prefab gevelelementen afgedicht te worden. Op deze manier zijn de elementen beschermt tegen de intreding van vocht. Zoals te zien is worden de gevelelementen in de de kraan gehesen en vervolgens wordt Liquid Rubber HBS200 aangebracht aan de onderzijde van deze elementen. Even later wordt het element op geplaatst en monteerd. Liquid Rubber HBS200 kan eenvoudig worden aangebracht met een kwast zoals te zien is op onderstaande foto's.

Een snelle maar toch zeer effectieve en duurzame manier van afdichten.

  Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Terugblik Building Holland
Op 11, 12 en 13 April jl. was Liquid Rubber vertegenwoordigd op de beurs Building Holland in Amsterdam. Tijdens deze specifieke vakbeurs staat duurzaamheid uiteraard hoog in het vaadel. Daarom kon Liquid Rubber hier ook niet ontbreken.

Wij hebben drie zeer leuke en interessante dagen gehad op deze beurs. Wij willen iedereen ook bedanken voor de interesse en de bezoeken aan onze stand. Mochten er nog specifieke vragen zijn omtrent Liquid Rubber en haar duurzaamheid, dan kunt u deze altijd stellen via info@liquidrubbereurope.com of +31 297 58 78 66
 
Foto: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht