Quote
 Week 49
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
 
 
Evolutie is de verandering van een onbepaalde onsamenhangende homogeniteit in een bepaalde samenhangende heterogeniteit.


 
Infographic by KPC Groep
 
We vinden het altijd spijtig te zien dat veranderingsprocessen die met alle goede bedoelingen worden opgezet dikwijls het beoogde doel niet bereiken en heel wat emoties losweken bij medewerkers.
 
Wanneer je veranderingen probeert door te voeren zonder rekening te houden met de regels van de kunst dan loopt dit voor iedereen faliekant af.
 
De infographic hierboven toont al duidelijk de samenhang tussen de diverse veranderingsaspecten waarmee je dient rekening te houden als je enige kans van slagen nastreeft.
 
Professor John Kotter van de Harvard Business School beschrijft in zijn 8 stappen plan de regels van de kunst die je je eigen kunt maken. Klik hier voor een overzicht van de stappen die je moet nemen en voor referenties van naslagwerken.
 
Als je deze stappen met kennis van zaken consequent toepast dan kom je al een heel stuk verder om de gewenste verandering te realiseren.
 
Zo zal je inzet tenminste niet verloren gaan en loop je als leidinggevende niet je zoveelste frustratie op.
 

 Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.