Nieuws 
Oktober 2022
Agenda...
21-10-2022
Discord
BitMappers Online
 
 
Rekeningnummer:
001-2267551-58
 
Adres:
VOC, A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt
 
Aanvang:
20h15
 
Inschrijven Nieuwsbrief:
 
New archive:
 
Old archive:
Handige links
 

 
Bronnen
 
Tweakers, ZDNet, ClickX, Webwereld, Chip, CM, CT, Tomshardware, PCMag, Hardware Info, 9Lives.
Nieuws...
Beste leden,
 
Voor de computeraars onder ons die met PC en laptop werken of voor het plezier bezig zijn blijft de BitMappers Computerclub de baken die het altijd is geweest. We treffen elkaar, net zoals vroeger, in  het Vrijzinnig Punt (het vroegere Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Centrum in Hasselt) elke derde vrijdag van de maand. Dat weerzien brengt u in de gelegenheid om vragen en antwoorden te stellen of te bieden aan de leden voor wat betreft hard- en software. Uiteraard is het uitwisselen van weetjes, tips en tricks de rode draad van de avond.
 
Er komt nog een nieuwigheid bij: knutselen met de Raspberry Pi. In het verleden hebben heeft de club een paar avonden besteed aan dit kleine, maar zo veelzijdig, computertje. Sommigen maken er speelgoed van, anderen een heel domotica-project. De een heeft er plezier in  om een LEDlichtje te laten knipperen en de ander regelt er de verwarming mee. De Raspberry Pi is veelzijdig en zo goedkoop dat iedereen het zich kan veroorloven. Bovendien zijn programmaatjes en projectjes in overvloed te vinden op het internet, vaak met leuke instuctiefilmpjes.
 
Dat is dus het tweede pad waarop de Bitmappers Computerclub zich gaat begeven. Je kan dus op één avond van beiden profiteren, genieten en iets opsteken. We gaan definitief van start op vrijdag 21 oktober om 20u. en hopen je natuurlijk (weer) te zien.
 
Vergeet vooral jullie laptops of tablets niet aangezien we direct van start gaan!
 
Voor de vergadering vrijdag aanstaande is het inderdaad heel belangrijk om de laptop of tablet mee te brengen wat we gaan verder in op Discord als alternatief tov facebook/website om onze leden met elkaar in contact te brengen of online vragen te stellen of zelf interessante nieuwtjes aan te brengen.
 
Dit is een afgeschermd platform waar we zelf kunnen kiezen wie hier binnenkomt wat de privacy ten goede komt.
 
De allerlaatste nieuwtjes worden hier dan ook op gepost.
 
Voor wie niet weet wat discord is kan even volgende link volgen
 
Aanpassing parkeerbeleid Hasselt:
 
Het parkeerbeleid in de A. Rodenbachstraat is gewijzigd naar betalend parkeren (ma. t/m za. van 9u tot 21u en zo. van 12u tot 18u). Vergeet geen ticketje te nemen uit de parkeerautomaat of één van de andere parkeermogelijkheden (parking cultureel centrum..) te bekijken. De parking van het cultureel centrum (en de kleine wandeling door het park richting het VOC) zijn gratis.
 
Vriendelijke groeten,
 
Het bestuur van de BitMappers Computerclub
 
Voordelen...
Maandelijkse nieuwsbrief met de laatste IT-nieuwtjes en de daarbij horende links;
Verantwoordelijke uitgever: Fabian Haest Winkeldonkstraat 12 3980 Tessenderlo