Bethlehemkerk Nieuwsbrief       
December 2015 nr 037

Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF

Kerst: voor kerk en buurt

Oliebollen voor Ghana

 
Samen eten met de buurt en HeiKracht
 
Kennismakingscursus ABC van het geloof
 
Benefietconcert voor School in Ghana
 
 
 
 
 
Kerstavond:
Donderdag 24 december

’t Begint met zingen.
Voor ieder die het kerstfeest graag ‘sfeervol’ wil inluiden beginnen we kerstavond met het zingen van bekende kerstliederen; van 21.15u tot 21.45u.

Thema: Stella Natalis
Aanvang 22:00
Muzikale medewerking door Projectkoor o.l.v. Marlene Erdmann, Henk van Dijk, orgel en Carlijn Kroesen, viool.
Na afloop is er op het kerkplein, bij vuurkorven, gelegenheid elkaar te ontmoeten met glühwein of warme chocomel.

Eerste Kerstdag
Vrijdag 25 december
Aanvang 10:00
‘Tijd voor het licht’
is het motto van de gezinsviering op kerstmorgen. In deze dienst sluiten we het kerstproject ‘hoe laat is het?’ af. Vervolgens wordt door een groep kinderen een kerstspel
opgevoerd, met spel en liedjes. Verteller Anne-Sophie van Halsema spreekt de verbindende teksten uit. De hele adventstijd hebben de kinderen hard geoefend onder leiding van Marlene Erdmann.
 
 
Lied van de week

December 2015 – Kerstfeest
LB 495 – Toen midden in de wintertijd
De oorsprong van dit lied gaat terug op het oudste Canadese kerstlied, geschreven door de Franse missionaris Jean de Brébeuf (1593-1648) in de taal van de Huron-indianen. Het lied werd vooral bekend door de Engelse versie van Jesse Edgar Middleton (1872-1960): ’T was in the moon of wintertime’. 

 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Kerst: voor kerk en buurt
 

Er is dit jaar een divers programma om samen het kerstfeest te vieren.
Op donderdagavond 24 december om 21.15 uur is er een half uur ‘sfeer proeven’ met het zingen van bekende kerstliederen. Aansluitend is er de kerstnachtviering die om 22.00 uur begint. 
Na de kerstnachtviering is er alle gelegenheid om elkaar een vrolijk kerstfeest te wensen onder het genot van een beker Glühwein of chocolademelk. 
De volgende morgen zal om 10.00 uur in de viering een kerstspel lees meer ...
 
Oliebollen voor Ghana
 Op woensdag 30 december kunt u bij de Bethlehemkerk tussen 15:00 en 17:00 heerlijke vers gebakken oliebollen kopen voor het project van de Ghana Gangers. Een zak van 10 oliebollen kost € 10,-. Bestellen? Via de intekenlijsten na de dienst of stuur een mailtje naar
ghanagangers@hotmail.com
 
Meester Bakker Van Bommel heeft kersttulbanden gebakken (met een stroopwafel mix), zie de orginele foto hiernaast. Deze zijn kerstavond en eerste kerstdag direct mee te nemen (kosten 12,50).


 
Samen eten, de buurt en HeiKracht

Volgend op het succes van de vorige keer gaan we woensdag 30 december weer voor je koken! Dit “restaurant” wordt gerund door enthousiaste HeiKRACHT vrijwilligers en jij kan komen eten. Voor een kleine eigen bijdrage ( € 7,50 per persoon) maken wij een twee-gangen menu voor je.

Kennismaking ABC van het geloof
Op woensdag 13 januari is de eerste bijeenkomst van een Alpha-achtige kennismakingscursus, bedoeld voor iedereen die meer wil weten van het christelijk geloof. Met gezamenlijke maaltijd, inleiding en groepsgesprek.


Benefietconcert School in Ghana


Zet u het in uw agenda? Op vrijdag 15 januari is er een benefietconcert voor de Ghanagroep, met o.a. het jongerenkoor ‘Snowe’ en een gelegenheids-Klezmerformatie. Een uniek, eenmalig concert met als primeur de eerste uitvoering van een stuk, geschreven door Jessica van den Tol, een van de Ghanagangers.
Toegang 10 euro, kinderen 5 euro. Zie ook de bijlage bij deze nieuwsbrief.
 
 

Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl