nieuwbrief fabruari 2022

Een Indische thema in uw instelling?
 
Al sinds de jaren 50 zijn Indische muzikanten volop actief in Nederland.
Door de jaren heen wisten zij internationaal hun successen te verwerven.
Artiesten als Anneke Grönloh, The Blue Diamonds die Nederland in één keer op de wereldkaart zette en bands als The Rolling Stones en The Beatles waren, voordat zij beroemd werden, al fan van The Tielman Brothers.
En met in hun kielzog nog vele Indische artiesten, allen met hun verschillende muziekstromingen, die hun muziek uit het voormalige Indië naar Nederland meebrachten.  
Al sinds jaren zijn wij ook zeer goed ingevoerd in het Indische circuit.
Wij verzorgen o.a. optredens van diverse Indische cq Aziatische artiesten, traditionele dansshows etc.
We hebben het allemaal in huis.

Doña en de Gado’s, met een repertoire van  Indische sfeermuziek met een knipoog naar Tempo Doeloe (Terang Bulan, Sarina, Surabaya, Sepanjang Jalan e.a.) of voor een combinatie daarvan met hun uitgebreid dansrepertoire (50’s, 60’s, R&R, Zuid-Amerikaans e.a.).x
Dat de humor niet ontbreekt blijkt wel als Dõna als “nichtje van Tante Lien” een soort ode aan Wieteke van Dort brengt.
Uitermate geschikt voor bedrijfsfeesten met een Indisch/Oosters karakter of andere gelegenheden.

Free Line bestaat uit Jeannette zang en Benny toetsen en zangZowel in binnen- alsook in het buitenland waren beiden geruime tijd als beroepsartiest actief.
Jeannette was o.m. leading lady bij het trio Los Alegres dat bekend stond om zijn Zuid- Amerikaanse repertoire ook werkte zij mee aan de Andre van Duin revue zowel op TV als in het theater.
Benny was in de 60er jaren beroeps in Duitsland daar speelde hij o.a. met de Hondos en Tropics.
Voor party, easy listening of diner-dansant muziek op niveau – ook tijdens Kerst - beschikt Free Line over speciaal hiervoor aangepast repertoire.
Uiteraard ontbreekt het Indisch repertoire niet.
N.b. Jeanette is ook nog eens een hele goede presentator

Uiteraard vertegenwoordigen wij meer artiesten.
Ester Latama is al vanaf haar negende bezig met muziek en stond op vele internationale podia zo was ze o.a. achtergrondzangeres bij Boney M en zong in het voorprogramma van 2 Unlimited in Casablanca, Marokko*** Al vanaf het eerste moment dat Wieteke van Dort op de televisie verscheen als ‘Tante Lien’, werd ze veel gevraagde artiest ***
 
The Tielman Brothers worden alom beschouwd als de grondleggers van de Nederlandse popmuziek.
 Wij verzorgen een Ode aan de Tielman Brothers en de pioniers van de Indorock met 'guitar hero' Benny Poetiray & the Java Guitars
Een Indonesische / Balinese dansgroep, Tahitiaans of Hawaiiaans dansgroep***Ray Smith***Diana (met of zonder Friends) en nog vele meer.

Wekelijks vullen de Indische muzikanten de podia op de vele pasars malams, Kumpulans en concerten waar massaal het publiek op afkomt.
 
Smitsweg 51, 3222 AG Hellevoetsluis, 0181 324 310