VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva.
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Gå in på www.dromcentrum.se
Där hittar du verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.
 
 
Hej kära drömläsare
 
Semestertid, sommartid, blomstertid. Högsommaren har anlänt, och vi har klarat oss igenom de starka datumen
1  juni nymåne solförmörkelse
15 juni fullmåne månförmörkelse
21 juni sommarsolstånd
1  juli  solförmörkelse
 
Världen trummar på i hög takt och det har varit starka inflöden av kosmisk energi och strålning. Starka känslor har florerat och kanske har du haft starka drömmar. Men nu sägs det att dessa ”instrålningsportar” är stängda för att vi under juli ska kunna integrera och vänja oss vid allt det nya som händer. Semestervila är behövlig och kanske kommer nu en ny sommartid inom oss, där något nytt börjar blomma.
 
Även om du inte har märkt något särskilt under juni månads starka energier, så har du säkert känt lite extra stress. Det pågår en förändring i det mänskliga psyket och därmed i livet. Sakta men säkert vaknar många upp till en större verklighet, mera sanning och mera empati. En ny medvetenhet tar över.
För att integrera det nya har vi stor hjälp av nattdrömmarna. Det förvånar mig stort att vår civilisation har glömt – och fortsätter negligera -  detta fantastiska redskap till insikt, förståelse, personlig+andlig växt, healing och helhet.
 
Kan man drömma mardrömmar som vaken ?
Ja visst kan man fantisera/tänka fram livet som en mardröm.
Tänk spindel, orm, olycka, och se vad som händer!
 
Kan man drömma lyckliga drömmar som vaken ?
Ja visst kan man drömma fram ett större välbefinnande genom att fantisera/tänka ljusa tankar. För vår gemensamma framtid är det viktigt att vi nu tänker in glädje i våra liv och i våra system. Vi kan uppgradera oss själva genom att fokusera på tankar och upplevelser som ger oss glädje och frid. Det hjälper oss att ha den fysiska energin som behövs för att orka med.
 
 
Vad är drömmar och vad kan de göra för oss ?
Nattdrömmar har sitt ursprung i högsta Källa och din egen högre medvetenhet. Alla drömmar vill oss väl. Alla drömmar siktar till inre läkning, helande av begränsande trosföreställningar och insikt om vårt Stora Jag.
Glada tankar-fantasier-drömmar hjälper oss att göra vårt liv till ett härligare mästerverk.
 
DRÖMMAR MED TOLKNING
 
KOBROR
Inatt drömde jag om många kobror. Jag gick ut i högt gräs och blev lite förvånad att jag gick ut fast jag såg att det stack upp kobror på många ställen. Det var lite otäckt men jag gick vidare och sen kände jag att en satt på mig. Sen kände jag att den bet mig på hjässan(kronchackrat). Då vaknade jag och kände en stark energi, ungefär som det känns när man börjar gå ut ur kroppen. Kobrorna var väldigt tydliga. 
 
TOLKNING
Kobran brukar symbolisera den stora allt genomsyrande Anden. I antikens Egypten representerade kobran högsta gudomliga visdom, den fullkomliga Helheten, liksom kronchakrat gör för den jordiska människan.
När kobran biter dig får du in kobrans kraft och energi i ditt väsen.
 
HITTA VÄGEN
Jag skulle någonstans men hittade inte fram. Jag irrade runt, sökte, försökte fråga, åkte buss och kom fel, gick och gick… försenad, frustrerad. Till slut kom jag in i ett stort hus. Det var inte dit jag skulle, men det glömde jag snabbt, för där var väldigt vackert och trevliga människor. Jag fick ett vackert glas i min hand, det var nog champagne. Jag såg ett dukat långbord, vita dukar och blommor, det skulle visst bli stor middag. En samling män och kvinnor i ljusblå fotsida kläder med vita kragar stod längre bort vid kortändan av bordet. Det var en kör. De började sjunga, så oerhört vackert. De skulle sjunga för oss medan vi åt. Sången var redan så vacker att jag blev så rörd att jag vaknade.
 
TOLKNING
Du har sökt dig fram genom livet och irrat hit och dit …. Irrfärder och olika försök att ”komma fram”. Det verkar som att dit sökande givit resultat. Du blir serverad den finaste drycken, ”livets vin”. Du får (ska få) den bästa näringen (psykologisk/andlig näring) serverad i vacker omgivning (din inre miljö) allt medan en kör i blått sjunger oerhört vackert (kör+sång = uttryck, ton och ljud av livets helande melodi och rytm i skönhet), (blått=uttryck=halschakrat).
Drömmen visar att du har funnit, eller kommer att finna, det vackraste vackra som är för dig.
 
SKRÄMMANDE HEALING
Drömde att jag skulle på healing. Kom till ett ställe där de som jobbade var knivskarpt skickliga men stenhårda. Där var endast män. De hade lärjungar. Även de var män. Om lärjungarna inte klarade proven fick de ingen mat. De fick äta sitt eget kött. Jag såg hur några män satt på golvet och på en platta stekte kött som de tagit från sina egna lår – de hade inte benen kvar. Jag var skräckslagen och sprang därifrån, men ”mästarna” förföljde mig med hemska energi-laserstrålar. Då kom jag ihåg att jag måste vara fokuserad i mitt centrum genom hjärtat. När gjorde det hamnade jag i en annan verklighet. I ett rum. Där satt 4 kvinnor. De såg vardagliga ut, men jag förstod att de var änglar. När jag sa det så presenterade de sig med namn (som jag glömt) och sa att de var ärkeänglar. Var och en hade ett meddelande till mig. (hur jag än försöker så kan jag inte komma ihåg det). Jag blev så tacksam att jag började gråta. Vaknade i gråt och tacksamhet.
 
TOLKNING
Vilken fantastisk dröm! Första delen (hårda skrämmande skoningslösa män) visar att du har stora perfektionskrav och att du är skoningslös mot dig själv. Men när du fokuserar i ditt centrum och i ditt hjärta, uppenbaras en annan verklighet, en annan dimension. Där finns kärlek och visdom och kontakt med ärkeänglar som ger information och vägledning.
En verkligt lärorik dröm för oss alla. Den visar att vi kan välja verklighet genom att välja att leva utifrån hjärtat.
 
Jag tackar er som delat med er dessa drömmar
och önskar alla läsare en drömlikt härlig fortsättning på sommaren.
Skriv ned dina drömmar och passa på att komma till de drömkurser som erbjuds. Det är en inspirerande upplevelse.
Minerva-Li
 
Aktiviteter:
Nu finns föreläsningar och kurser om drömmar och healing i hela landet från norr till syd. Du hittar dem under Kalendarium på www.dromcentrum.se
Några utplock ur kalendariet:
19-21 augusti: Helgkurs Drömtolkning och Drömhealing med Louise Minerva-Li, www.dromcentrum.se
11 september: Föredrag Drömtolkning i Västerås, Louise Minerva-Li, nutellusforever@telia.com
19 september: Workshop Drömtydning i Norrköping, Robert Nilsson, www.orkanensoga.se
Info:
Ny utbildning i Drömterapi startar i september. www.dromakademin.com
Mötesplats DrömCentrum välkomnar dig och dina frågor en söndag i månaden. Klicka på dromcentrum.se Kalendarium och läs.
Nyhet: Mötesplats DrömCentrum i Stockholm har flyttat till Allhelgonagatan 5. T-bana Skanstull. Lokalen heter numera Heart&Hand Center. Se www.heartandhand.se