Beste leden, sponsoren, journaille en overige fans,

Na het succes van 'het zilver van Rio' heeft Diede met haar team de draad weer opgepakt. En dat was ook hard nodig, want als afsluiting van kalenderjaar 2016 stonden op dat moment nog vier prachtige evenementen op het programma. Met wederom een ITF1 titel bevestigde Diede in oktober nog maar eens nadrukkelijk haar status als 'ITF's rising star', waarna ook begin november nog eens een mooie titel werd toegevoegd aan haar palmares. Deze week maakt Diede haar debuut bij de NEC Wheelchair Masters, het ITF slot-event waar de top 8 vertegenwoordigd is. De Nationale Masters in Rotterdam wordt het toernooi waar Diede 2016 werkelijk mee afsluit. Een mooie kans voor jou om dan naar haar wedstrijden te komen kijken...  


Met vriendelijke groet,

Team Diede 

 
Nu al een topjaar….
 
2015 was een ongelofelijk mooi jaar. Op de sportieve stappen die Diede in 2016 maakte, zal nog vaak op worden teruggeblikt.  De lach en de traan tijdens de Paralypmische spelen en de overige mooie en leerzame momenten op de diverse toernooien, vormen voor een belangrijk deel de speelster Diede. Het is nu al een topjaar, maar Diede beseft als geen ander dat er niet lang tijd zal zijn om rustig terug te blikken. Immers 4 januari reist Diede met trainer/coach Amanda af naar Australië voor wederom een dubuut; namelijk een optreden bij de Australian Open.
 
Diede kwam dit jaar de top 10 binnen stormen en staat nu op plaats 7; welk beeld geeft ons de eindeljaarsranking komende maandagmiddag? Nog één plaatsje hoger, of zelfs twee??????
NEC Wheelchair Tennis Masters
 
Diede speelt deze week de NEC Wheelchair Tennis Masters in London, de seizoensafsluiting voor de acht hoogste genoteerde rolstoeltenniss(t)ers van de wereld. Diede heeft zich als zevende voor dit hoogstaande toernooi geplaatst.
 
Op basis van de ITF-wereldranglijst van 10 oktober heeft Diede zich geplaatst voor de seizoensfinale in het Lee Valley Hockey and Tennis Centre on Queen Elizabeth Olympic Park in London.
 
Inmiddels heeft Diede haar eerste poulewedstrijd in een overwinning omgezet. Met 6-4 en 6-1 werd landgenote Marjolijn Buis verslagen. Op dit moment staat Diede op de baan tegen de nummer twee van de lijst, Aniek van Koot. De basis voor een spectaculaire halve finale plaats is mogelijk al gelegd.
 
Wie wordt er dit jaar wereldkampioen in de singel? Komend weekend zullen we het weten…het wordt een spannende strijd. Houd de website van het evenement in de gaten voor meer informatie: KLIK
 
 

 
Nieuwe stoel
 
Diede heeft deze week haar nieuwe rolstoel ontvangen. Mede dankzij ondersteuning van o.a. de Esther Vergeer Foundation en de deelnemers van de Vriendenloterij is het gelukt om deze rolstoel aan te schaffen. Waarvoor natuurlijk heel veel dank.
 
Diede zal in Londen voor het eerst schitteren in haar nieuwe stoel.

Uniqlo wheelchair doubles masters

Van 2 t/m 6 november vonden de Uniqlo wheelchair doubles masters in Californie plaats. Een zonnige toernooi met een nog zonnigere afloop. Samen met de Britse Lucy Shuker speelde Diede voor de winst van deze wereldkampioenschappen in de dubbels!
 
 
Het volgende bericht

In de volgende nieuwsbrief nemen we je mee naar de activiteiten van Diede in januari. Zij zal dan haar eerste grand slam; de Australien Open. Uiteraard tippen wij je ook nog over de NK Masters in Rotterdam, want de drempel is dan wel heel laag om Diede letterlijk te supporten.
Leuk om de resultaten terug te kijken? Klik HIER
Blijf via facebook (deze is ook te volgen als je geen eigen facebook account hebt) en de website goed op de hoogte.


Met vriendelijke groet,

Diede de Groot
www.diededegroot.nl
https://www.facebook.com/DiededeGrootrolstoeltennis