Zondag 26 april 2020

 

 
Dag beste lezers van de Oppeppers,
 
We zien er niet uit, nu we niet naar de kapper kunnen.
Zit je haircut? Zie plaatje links.
 
Hier wat ideeën voor een nieuw kapsel!

Een mooie dag gewenst, door Ineke, Helmi en Henja 

Wilt u vrienden of bekenden ook laten meegenieten van deze Oppeppers? We vinden dat prima. Via deze link kunnen ze zich aanmelden. U kunt ook zelf hun e-mailadres invullen.
 
 
Koffie met Jitsi, zondagmorgen
Af en toe houden we met Senver-leden een digitale koffieochtend. Vanmorgen (26 april) doen we dat ook weer, om 11.15 uur, na kerktijd zeg maar. Kopje koffie erbij, gezellig. Wie zin heeft om mee te doen typt op internet in, op laptop, smartphone of iPad: meet.jit.si/SenverKoffieMetJitsi.
Dan moet je misschien even 'ja' zeggen op de vraag of je dit (Jitsi) programma wilt downloaden.

Het kan alleen op een apparaat waar een camera op zit, dus niet op een oudere computer. Misschien wordt het wel een chaos, als we met veel mensen inloggen, maar in ieder geval een gezéllige chaos. Op je scherm ziet het er ongeveer uit als op de afbeelding boven.
NB: je moet die link niet laten opzoeken door Google, die vindt alleen www-adressen. Dus direct de link intypen in de adresbalk.
 
Grappige films, ingestuurd door opp-lezers

 
   
 
NIEUW: TV - en RADIOPEPPER
Dappere Dodo
Begin april vroegen we aan ‘oppepper’-lezers: welke herinneringen heeft u aan de begintijd van de televisie? Opvallend was, dat de naam Dappere Dodo vaak werd genoemd in de reacties.
 
Ach ja, Dappere Dodo!
Is daar nog iets van overgebleven? En waarom heette hij Dodo? Hoe ging dat liedje ook al weer? En wie maakten die poppenserie?
Kom in de stemming met deze intro.
 
 


In de Oppepper gaan we de komende tijd een aantal keren terug in de radio- en tv-tijd, naar namen die bij velen nog een ‘o ja!’ oproepen en naar internetsites dien de historie weer doen herleven. Om te beginnen dus: Dappere Dodo.
En lees en kijk verder.
Deze rubriek wordt verzorgd door Willibrord Ruigrok, oud-omroep-medewerker.

 
Ballet om van te genieten
Annelies Mersel heeft weer enkele mooie ballet-fragmenten voor ons uitgezocht.


 
Jan Kooijman & Els Smekens in de finale So You Can Think You Can Dance. In dit filmpje zie je een expressieve dans die op de tv geweest is in 2010
Jan Kooijman is een danser, acteur en presentator. Hij was ook jurylid bij de het programma ‘Dance, Dance, Dance’ van SBS 6. Een veelzijdig man dus.

Take me with you - Prachtig benenwerk van de dansers en zo iedere pas onder controle terwijl het acteer-aspect niet vergeten wordt.  Choreografie: Roberta Bondara.

 
Bibliotheek actief in tijden van corona
Dorinde Witsel, werkzaam bij Bibliotheek Hilversumm, legt uit hoe de bibliotheek ervoor staat.

Zie dit filmpje.


 
Kerkdiensten vandaag
GooiTV zendt vandaag opnieuw een dienst uit vanuit de Spieghelkerk in Bussum. Die begint om 10.30 uur en wordt een paar maal herhaald. Er wordt gezongen door leden van het Spieghelkoor en Vocaal ensemble Voices.
De voorganger is ds. Riegonda van Welie-Kaai. Op GooiTV.nl zijn de uitzendkanalen te vinden, die verschillen per gemeente en per kabelaanbieder. Klik op deze link.  

In De Kapel

Vandaag kunt u via uw lap-top of computer de digitale viering mee beleven. Deze keer gaat Tom Rijken voor in de Viering en zal Rob van Roon de liederen begeleiden. Ga naar de website: www.dekapel.nu en volg de viering.


 
Beleef de Lente!
 
De feuilleton, aflevering 37. Nu écht!
Er ging gister iets mis met aflevering 37. Vandaag staat ie écht klaar op de website. De aflevering is geschreven door Joanna Klusman, zie de foto.
Ze moest aansluiten bij de vorige aflevering: "Doe wat je hart je ingeeft Janneke, laat Senn merken wat je voor hem voelt en als het je te veel wordt, kom je maar even thee drinken bij oma."

Daarmee is Joanna aan de slag gegaan.
 
 
Vaste rubrieken
Kijk ook eens:
 
 
Wijsheid en haiku
De wijsheid voor vandaag: Reïncarnatie: Geboorte is terug van weggeweest en dood is weg van teruggeweest.

Haiku
In de bruidssluier
nieuwbouw van een merelnest,
oplevering Mei.
LT