Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF
 
FEBRUARI 2018
Een nieuwe website!
Nieuwe websiteHad u het al gezien? Wij hebben een nieuwe website!
 
Onze nieuwe website geeft ons de mogelijkheid u beter te informeren over onze hulpmiddelen en diensten, en binnenkort ook direct ondersteuning te bieden. De website presteert bovendien beter op mobiele platformen. Tip: stel www.rdgkompagne.nl in als favoriet en maak een snelkoppeling op uw startscherm. Zo heeft u onze uiterst complete en up-to-date catalogus altijd bij de hand.
 
 
Spelenderwijs groeien met P2G Chatpack
P2G ChatpackP2G Chatpack is een handzaam dynamisch communicatiehulpmiddel met een zeer uitgebreid kant-en-klaar symboolvocabulaire.
 
Het vocabulaire geeft beginnende en gevorderde symboolgebruikers niet alleen de mogelijkheid te communiceren, maar ook zich verder te ontwikkelen. De gebruiker krijgt direct een zeer uitgebreide woordenschat ter beschikking, net zoals sprekende kinderen dat hebben. Zo worden zij niet beperkt tot een beperkt vocabulaire, maar krijgen zij de kans spelenderwijs te groeien.
 
 
Verhuis uw schermtoetsenbord naar een apart scherm
Quha VidoWerkt u met een hoofd- of mondmuis in combinatie met een schermtoetsenbord? Kijk dan eens naar de nieuwe Quha Vido.
 
Vido is een klein 7 inch beeldscherm, speciaal bedoeld voor het weergeven van een schermtoetsenbord. Met de Vido koppelt u het schermtoetsenbord los van uw primaire beeldscherm, zodat u daarop meer ruimte houdt.
 
 
Score voor Mind Express uitproberen
Score voor Mind ExpressScore is een zeer goed doordacht kant-en-klaar symboolvocabulaire voor Mind Express, dat is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De grote omvang van de woordenschat en de systematische indeling in kern- en randvocabulaire geven gebruikers de kans zich te blijven ontwikkelen.
 
Wilt u zien of Score een goede oplossing is voor uw cliënt? Dan is het nu mogelijk om een 30-dagen demo te downloaden.
 
 
Nieuw in onze webshop: oogbesturing
PCEyeOp veler verzoek zijn de PCEye oogbesturingsmodules van Tobii nu ook verkrijgbaar in onze webshop.
 
Is een advies voor u niet nodig? Is een aanvraag bij zorgverzekeraar of UWV voor u niet aan de orde? Of overweegt u een PCEye aan te schaffen voor uw cliënten of leerlingen? Dan kunt u deze nu gemakkelijk bestellen in onze webshop. Heeft u wel behoefte aan installatie en instructie of ondersteuning op afstand? Voeg dan eenvoudig een dienst of service pack toe aan uw bestelling.
 
 
Bewegende plaatjes in Mind Express
Bewegende plaatjes in Mind ExpressDe nieuwste versie van Mind Express heeft een unieke nieuwe functie: u kunt nu ook gebruik maken van animated gifjes. Hiermee laat u bijvoorbeeld een poppetje dansen als de gebruiker het aanraakt.
 
Ook zijn er twee nieuwe PCS-bibliotheken en nieuwe opties voor scanning toegevoegd.
 
 
Timocco in prijs verlaagd
TimoccoTimocco is een therapeutisch spellenpakket voor het trainen van beweging, aandacht en communicatie. Het wordt gespeeld door gekleurde balletjes te bewegen voor een camera. De spellen zijn divers, prikkelend, leuk om te spelen, en geschikt voor uiteenlopende doelen en niveaus. Kinderen met ernstige motorische beperkingen kunnen Timocco ook met de ogen bedienen.
 
Timocco is nu in prijs verlaagd in onze webshop.
 
 
Webshop Eelke Verschuur
Eelke VerschuurWist u dat u voor eenvoudige betaalbare hulpmiddelen ook terecht kunt in de webshop Eelke Verschuur?
 
Eelke Verschuur heeft een uitgebreid aanbod aan materialen voor communicatie, planning, onderwijs, sensomotoriek, ADL en therapie. Naast kant-en-klare hulpmiddelen vindt u hier ook materialen om zelf hulpmiddelen te knutselen. De meeste artikelen in deze webshop zijn direct uit voorraad leverbaar.
 
De webshop Eelke Verschuur is sinds 2017 onderdeel van rdgKompagne.
 
 
Kom ook eens naar een van onze workshops
WorkshopsDe workshops van rdgKompagne zijn een uitstekende manier om kennis te maken met hulpmiddelen voor communicatie en bediening, maar ook om uw kennis over onderliggende methodieken te verdiepen en nieuwe ideeën op te doen. Enkele ervaringen van deelnemers:
 
"Duidelijke uitleg door praktische voorbeelden. Erg leuk."
"Ik heb veel handvatten gekregen om mee aan de slag te kunnen gaan."
"Grootste winst is dat ik op andere sporen werd gewezen. Dat geeft verdieping."
"Docent is kundig en prettig, stimulerend en betrokken."
"Een prettige dag, met ruimte voor eigen inbreng. Fijn om ook direct aan een gebruiker vragen te kunnen stellen."
"Ontspannen docent, fijn om bij te zitten. De dag vloog voorbij."
 
In maart gaat er weer een nieuwe ronde workshops van start. Wij nodigen therapeuten, ouders, begeleiders en andere belangstellenden van harte uit om aan onze workshops deel te nemen.
 
15 maart Introductietraining Score
22 maart
Oogbesturing
5 april
Leren communiceren (geaccrediteerde cursus)
13 april
Basiscursus TouchToTell
19 april
Knopbediening in iOS
17 mei
Basiscursus TouchToTell
14 juni Introductietraining Score
21 juni Ondersteunde communicatie bij EMB, van theorie naar praktijk
 
Voor instellingen verzorgen wij ook workshops op maat en op locatie. Vraagt u ons vooral naar de mogelijkheden.
 
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, of omdat u bent opgenomen in het relatiebestand van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder.