Vrienden van Amelisweerd natuurexcursie & fotowedstrijd 

23 februari 2013

VVA banner

www.vriendenvanamelisweerd.nl | www.krachtvanutrecht-initiatief.nl

 

Natuurexcursie op zondag 3 maart: De monumentale bomen van Oud Amelisweerd

BeeldenlaanMet het voorjaar voor de deur organiseren de Vrienden van Amelisweerd op zondag 3 maart hun tweede excursie van 2013. We verzamelen om 13.00 uur bij de Veldkeuken / theeschenkerij Amelisweerd, Koningslaan 11a in Bunnik (zie googlemaps). De excursie duurt anderhalf uur. Iedereen is welkom. Neem vooral een camera mee om foto's te maken voor onze fotowedstrijd. En kom na afloop met ons nog wat eten en drinken bij de Veldkeuken.

De monumentale bomen van Oud Amelisweerd

Onder leiding van deskundige gidsen kijken we naar de vele monumentale bomen van Oud Amelisweerd en de statige lanen. En natuurlijk komen we verschillende soorten sneeuwklokjes en andere vroege stinzenplanten tegen die vol in bloei zullen staan. Joost Meulenbroek zal een van de gidsen zijn. Hij is ecoloog en geeft al vele jaren excursies voor de Vrienden van Amelisweerd. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder (als coauteur) "Historische dendrologie Landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen". Lees het artikel "Vreemde snuiters in het bos" voor een ander voorproefje van Joost.

Vrienden-voor-vrienden excursies

Na een of twee Amelisweerd excursies weet je al het een en ander over Amelisweerd. Voor wie het leuk vindt om anderen hierover te vertellen: Maak aantekeningen tijdens de eerste excursie en nodig vrienden en familie uit om vanaf 14.30 uur samen de landgoederen te bekijken. Je zult van onze gidsen ook wat informatie op papier meekrijgen. Iedereen die graag natuurexcursies geeft of zou willen geven kan zich bij ons inschrijven als gids voor de vrienden-voor-vrienden excursies. Wellicht geef jij later dit jaar dan een van onze Amelisweerd excursies.

Tijd en plaats:

Excursie van 13.00 tot 14.30 uur vanaf theeschenkerij Amelisweerd / de Veldkeuken, Koningslaan 11a, Bunnik (zie googlemaps).

Vrienden-voor-vrienden excursies vanaf 14.30 uur, startpunt ook bij de Veldkeuken. Iedereen is welkom; inschrijven niet nodig.


Fotowedstrijd Amelisweerd in beeld

Sunrise_at_AmelisweerdDe Vrienden van Amelisweerd zetten dit voorjaar het landgoed en het verkeer in en om Utrecht in de schijnwerpers. Onze activiteiten omvatten natuurexcursies, informatiemarkten, evenementen en tentoonstellingen. Om Amelisweerd eens goed in beeld te zetten, vragen wij iedereen eigen foto's of foto's van eigen schilderingen, tekeningen of grafisch werk over Amelisweerd aan ons ter beschikking te stellen. Alle onderwerpen zijn welkom: over vogels, zoogdieren, bloemen, bomen, paddestoelen, mensen, kinderen, de seizoenen, de A27 of de geschiedenis. Alles van vroeger en van nu.

Graag ontvangen we uiterlijk 31 maart de afbeeldingen digitaal op e-mailadres fotoamelisweerd@gmail.com (in hoge resolutie). Vermeld titel van de afbeelding, jaartal en uw naam, adres en woonplaats. Zo mogelijk kunt u ook wat extra informatie over de afbeelding geven. Met uw inzending doet u mee aan de fotowedstrijd en kunt u een leuke prijs winnen. Een deskundige jury houdt zich bezig met de beoordeling van de foto's. Winnaars krijgen een publicatie in een krant of tijdschrift en we plaatsen uw foto op onze website. Bij inzending krijgen de Vrienden van Amelisweerd de rechten over de foto's.

We hebben al veel prachtige foto's (en zelfs fotoseries) mogen ontvangen, zoals het prachtige Sunrise at Amelisweerd door Ans Beemer (vroeg opstaan is zeker een aanrader!). 

Stuur uw inzendingen naar fotoamelisweerd@gmail.com

  

Denk en doe mee, juist nu

info@vriendenvanamelisweerd.nl | info@krachtvanutrecht-initiatief.nl

 

Tot weerziens,

Olivier Beens

Bea Groen

Jos Kloppenborg

Jan Korff de Gidts, tel. 06 3363 0344