Lees deze mail in je browser
 
Nieuwsbrief Vrienden van Amelisweerd
Beste vrienden en vriendinnen van Amelisweerd,
Wat schrijven de diverse politieke partijen in hun programma over de aanleg van asfalt en de verbreding van de A27 bij Amelisweerd? Handig om te weten zo vlak voor de verkiezingen. Als je de film Strijdbaar nog niet gezien hebt, dan is zondag 25 november je kans via RTV Utrecht.
Lees meer in deze nieuwsbrief.
 
Tieneke de Groot
Jos Kloppenborg
AnnA Adrichem
Lynn Kragten
 
Nieuws
 
22 november: kiezen voor Amelisweerd en tegen nog meer asfalt
 
Verkiezingen: Hoe denken de diverse politieke partijen over de aanleg van meer asfalt als oplossing voor een betere bereikbaarheid? Wat is daarover terug te vinden in hun verkiezingsprogramma’s? Wat zeggen zij over een alternatief ‘binnen de bak’? We hebben het voor jullie uitgeplozen.
En dan is er nog het geld: Drie jaar geleden was de verbreding begroot op 1,225 miljard. Twee jaar geleden was dat 1,542 miljard geworden en intussen is het opgelopen naar 1,725 miljard. Zonder nog de geluidswallen! Hebben we dat met ons allen over voor een achterhaald plan?
 
Lees meer op onze site wat er in de diverse verkiezingsprogramma’s is opgenomen over investeringen in meer autowegen of openbaar vervoer in het algemeen en de verbreding van de A27 in het bijzonder.
 
Zondag 26 november: uitzending film Strijdbaar via RTV Utrecht
 
Op zondag 26 november is er een integrale uitzending van de documentaire Strijdbaar op RTV Utrecht (duur: 55 minuten). De maker is Floris Meinardi/Beeldfabriek. De documentaire is te zien om 10.00 uur, 15.00 uur en 20.00 uur. 
 
‘Strijdbaar’ is het verhaal van Jos Kloppenborg en Jan Korff de Gidts die bijna 50 jaar lang hebben gestreden tegen de aanleg en de verbreding van de A27 door het bos van Amelisweerd. In de documentaire gaat filmmaker Floris Meinardi op zoek naar de vraag: Wat drijft beide actievoerders om zich jarenlang in te zetten voor het behoud van het bos Amelisweerd. Ook zijn er beelden te zien van de strijd in de jaren tachtig.
 
Steun ons!
  
Belangstelling voor ons werk voor de landgoederen?
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze activiteiten is zeer welkom! We houden ons met verschillende thema’s bezig. Schroom niet om je ideeën met ons te delen! 
 
Ben jij al lid van de Vrienden van Amelisweerd? Met een jaarlijkse donatie van een tientje mag je je al Vriend of Vriendin noemen ;-) Hogere donaties zijn uiteraard zeer welkom voor activiteiten ter bescherming van het bos. 
  
Steun ons met een donatie
Iedereen kan ons steunen door een (jaarlijkse) donatie over te maken op: 
IBAN NL21 INGB 0004 0565 70
t.n.v. penningmeester Aktie Amelisweerd / Vrienden van Amelisweerd te Utrecht.
  
Als je daarna ook je e-mailadres stuurt naar info@vriendenvanamelisweerd.nl, dan kunnen we je een bedankje en de volgende nieuwsbrief sturen!
   
  
Vrienden van Amelisweerd
 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief of omdat je een contact bent van de Vrienden van Amelisweerd. Uitschrijven of je gegevens wijzigen kan eenvoudig via de link onderaan deze nieuwsbrief.