Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - 30 januari 2019
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
16/17 februari
Coaching NK Masters Alkmaar
 
2 maart
Coaching LDR Heerenveen
 
9/10 maart
Coaching WK Masters Sprint Leeuwarden (MSG2019)
 
22-24 maart
Coaching WK Masters Allround Bjugn (Noorwegen) MAG2019
 
19 mei
Relatie Trainingsdag

23-28 juni
Droogtrainingsweek Inzell

7-12 juli
Techniekweek Berlijn

28-9 augustus
Techniekweken Hamar

Eind augustus - begin september
Techniekweek Leeuwarden
 
 

TIP - TIP - TIP
 
PUNTJES OP DE 'I'...
 
Voor velen komen de belangrijkste wedstrijden van het seizoen eraan: WK's Masters, NK's, clubkampioenschappen, de Long Distance Races of andere recordwedstrijden aan het eind van het seizoen.
 
Dan wil je wel fit zijn. Conditioneel moet je nog goed in vorm zijn. Dat hou je bij door de hele winter door aan je uithoudingsvermogen te blijven werken door middel van fietsen of eventueel hardlopen.
 
Maar zorg er ook voor dat je lichaam goed uitgerust is: mentaal en fysiek. Niet te veel arbeid meer in de weken vooraf aan de wedstrijd waar je wilt pieken, geen nieuwe techniek meer uitproberen, maar focussen op die technische dingen waar je al mee bezig was: de puntjes op de 'i' zetten als het ware.De start verder inslijten, extra aandacht voor je houding in de bocht etc. etc.
 
Intensiteit en snelheid blijven belangrijk deze weken, maar geen omvang meer en besteed zéker nu goed aandacht aan je herstel!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Zomerplannen 2019!!!
Geen zomerijs op de 400m-baan in Inzell deze zomer, daarom hebben we weer een mooi alternatief zomerplan in elkaar gedraaid!
 
Alles moet nog definitief uitgewerkt worden, maar dit zijn alvast de plannen voor de komende zomer:
 
Droogtrainingsweek Inzell (Duitsland): 23-28 juni
Van zondagavond 23 tot en met vrijdagmorgen 28 juni organiseren we weer een mooie trainingsweek met allerlei trainingsvormen ter voorbereiding op het ijs. Dit keer maakt ook een ijstraining op de ijshockeybaan deel uit van de trainingsvormen, die verder zullen bestaan uit o.a. schaatsplanken, droogtraining en mountainbiken.
 
Techniekweek Berlijn (Duitsland): 7-12 juli
Van zondagavond 7 tot en met vrijdagmorgen 12 juli organiseren we een Techniek Trainingsweek  op het zomerijs van Berlijn.
 
Techniekweken Hamar (Noorwegen): 28 juli - 9 augustus
Daarna vertrekken we naar Noorwegen om twee Techniek Trainingsweken op het zomerijs van Hamar te organiseren: de eerste van zondagavond 28 juli tot en met vrijdag 2 augustus en de tweede vindt plaats van zondagavond 4 tot en met vrijdag 9 augustus.
 
Techniekweek Leeuwarden: 26-30 augustus / 2-6 september
En tot slot zijn we ook bezig om een Techniek Trainingsweek in Nederland te organiseren, te weten op het ijs van Leeuwarden. Zeer waarschijnlijk wordt dat van maandagmorgen 26 tot en met vrijdag 30 augustus. Maar het kan ook zijn dat dit een week later wordt, dus van maandagmorgen 2 tot en met vrijdag 6 september.
 
Nu al voorkeur?
Alle weken zijn gericht op (het niveau van) wedstrijdschaatsers die hun techniek willen verbeteren.
 
Heb je nu al voorkeur voor een van deze weken?
 
Stuur dan alvast een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl met jouw voorkeur, dan kan ik daar rekening mee houden.
 
Jaar 2019 goed van start!
Gelijk al in de eerste week van januari en ook eind van de tweede week organiseerden we weer Techniekweken in Inzell.
 
De Nieuwjaarsweek was er een die nog in de vakantie viel, waardoor er een mooie combi van jeugd en volwassenen deelnam. Een prachtcombi en een prachtweek!
 
De tweede was een techniekweek rondom de internationale Sprint Classics voor masters. Deze was gericht op de wedstrijden, waarbij de filmanalyses van deze wedstrijden de basis waren om verder aan de techniek te werken. Een meer dan kwaliteitsweek!
 
Fantastisch begin van het nieuwe jaar zo!
 
 
 
Coaching wedstrijden
Ook dit seizoen is Schaatstraining advies & begeleiding weer gevraagd om als teamleider en coach van de Nederlandse deelnemers aan de WK's Masters Sprint in Leeuwarden (9 en 10 maart in Leeuwarden) en Allround (22-24 maart in Bjugn, Noorwegen) te fungeren.
 
Maar ook bij het Nederlands Kampioenschap voor Masters en de Long Distance Races (3km, 5km, 10km) in Thialf ben ik aanwezig om je te coachen:
  • NK Masters in Alkmaar op 16 en 17 februari
  • LDR in Heerenveen op 2 maart
Wil je tijdens een van die wedstrijden door Monique gecoacht worden? Meld je dan via e-mail en geef daarbij je specifieke wensen aan. Aan deze coaching zijn geen kosten verbonden.