Stedelijke nieuwsbrief - 29.05.2020
Joepie! Kinderen mogen terug spelen op de speelpleintjes
 
De buurtspeelpleintjes in Zottegem zijn weer open! Sinds deze week mogen alle -12 jarigen zich terug in openlucht uitleven en samen spelen op de stedelijke speelpleintjes. We vragen wel dat er toezicht is van een volwassene én dat de veiligheidsregels gerespecteerd worden. Een tip voor ouders en begeleiders: laat je kinderen in de eerste plaats onbezorgd spelen en maak vooraf thuis goede afspraken wat jij van hen verwacht. Alvast veel speelplezier op één van de vele speelpleintjes in Zottegem!

 
 
Sssst…. Veilige stille studeerplekken in Zottegem
Samen studeren is een pak aantrekkelijker, zeker in deze coronatijden waarin studenten thuis soms onvoldoende rust vinden. Daarom stelt het stadsbestuur van Zottegem twee grote studeerruimtes ter beschikking voor studenten: de fuifzaal en de feestzaal Bevegemse Vijvers. Aangezien de plaatsen beperkt zijn, én om alles veilig te kunnen organiseren, vragen we om op voorhand je plekje per dag te reserveren. De studeerruimtes zijn open van maandag tot vrijdag, van 9u tot 18u. We wensen alle studenten veel succes en duimen voor een mooi resultaat!

 
 
Coronamaatregelen en versoepelingen in Zottegem
Het COVID-19 virus is verzwakt maar nog steeds aanwezig in onze samenleving. Wij blijven dagelijks de evolutie volgen, ook tijdens alle fases van de corona Exit Strategie. We stellen alles in het werk om jullie zo snel mogelijk te berichten over activiteiten in onze stad naar de zomer toe, en volgen de verdere federale richtlijnen op de voet. Ieders veiligheid blijft prioritair dus de gekende hygiënerichtlijnen blijven ook tijdens elke afbouwfase van het grootste belang.
 
 
 
Een luisterend oor voor jongeren
Deze coronatijden zijn een uitdaging voor iedereen, en niet in het minst voor jongeren en studenten die het vaak heel moeilijk hebben. Net voor jongeren is sociaal contact erg belangrijk voor de ontwikkeling. Afstandsonderwijs en examens kunnen zorgen voor onrust en paniek, en het gebrek aan activiteiten weegt zwaar. Op onze website delen we graag een lijst van organisaties waar jongeren anoniem terecht kunnen voor een babbel, hulp en al hun vragen. Want iedereen heeft recht op een luisterend oor.
 
 
 
Trage wegen in de kijker
Je vindt ze overal: op het platteland, in een dorpskern en zelfs in het centrum van Zottegem. Verhard of onverhard, breed of smal: een trage weg kan alle vormen aannemen. Het belang van trage wegen is in coronatijden bijzonder duidelijk geworden. Wandelen en fietsen in de buurt van onze eigen woning zijn belangrijke buitenactiviteiten geworden. We krijgen dan ook heel wat vragen over hoe deze wegen kunnen beschermd worden. We delen graag het Zottegems Tragewegenplan én enkele tips om trage wegen mee te beschermen.
 
 
 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem 
www.zottegem.be | communicatie@zottegem.be