Nieuwsbrief 11 - Oktober 2011
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
29 oktober 2011
Deel II van de Workshop Schaatsspecifieke krachttraining in Stolwijk
 
17 - 23 november 2011
Techniek Trainingsweek Erfurt (incl. internationale wedstrijd masters)
 
3 - 8 januari 2012
Techniek Trainingsweek Inzell
 
26 januari - 1 februari 2012
Techniek Trainingsweek Inzell
(incl. internationale wedstrijd masters)
    
TIP - TIP - TIP
 
DIEP ZITTEN
 
De makkelijkste manier om tijdwinst te behalen in het schaatsen is: diep zitten.
 
De grootste wrijvingsfactor van schaatsen is namelijk luchtwrijving en dit wordt beïnvloed door de mate van diepe zit.
 
De luchtweerstand is ca. 70% van de totale weerstand!

De ideale hoeken:
  • Enkelhoek: zo klein mogelijk (knie vóór je schaatsschoen)
  • Kniehoek: tussen 90° en 105° 
  • Romphoek: tussen 10° en 20°

TIP - TIP - TIP
  
 FOLLOW ME ON TWITTER...
 
   

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Vroege herfstweek Inzell meer dan geslaagd!
Eind september organiseerde Schaatstraining advies & begeleiding weer een techniek trainingsweek op het schitterende ijs van Inzell. 
Het was niet alleen fantastisch mooi zonnig weer, maar we konden ook gebruik maken van heerlijk rustige trainingsuren. Hierdoor kon uitermate goed gewerkt worden aan de techniek.
 
De groep bestond uit acht deelnemers tussen de 40 en 70(!) jaar. En dat je ook als master nog steeds je techniek kunt verbeteren, bewees deze week wel. Geweldig, het enthousiasme en de gretigheid van alle deelnemers!
Kortom, een topweek!
 
Kijk hier voor een impressie.
 
Plek vrij voor trainingsweek Erfurt
Wegens afmelding van een van de deelnemers is er plotseling een plek vrij gekomen voor de trainingsweek die rondom de internationale masterwedstrijd van 19 en 20 november in Erfurt plaatsvindt.
 
De week is speciaal voor masters die deelnemen aan die wedstrijd en bestaat uit twee dagen wedstrijdvoorbereiding, twee wedstrijddagen en daarna nog drie dagen techniektraining.
 
Meer informatie vind je hier. Heb jij je ingeschreven voor deze wedstrijd en wil je ook deelnemen aan deze trainingsweek? Neem dan even contact op via info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Inschrijving volgende Inzell-weken
In november staat de volgende trainings/wedstrijdweek in het Duitse Erfurt voor de deur. En in januari staan er al weer twee weken in Inzell in de planning:
 
3-8 januari 2012
Na de feestdagen een week lang werken aan je techniek! De puntjes op de i zetten, zodat je vol vertrouwen aan de start kunt staan van belangrijke wedstrijden die (meestal) aan het eind van het seizoen plaatsvinden.
Deze week valt in de vakantie, dus ook sporters die aan de vaste vakantieperiodes vastzitten, kunnen genieten van het mooie ijs en de schitterende omgeving van Inzell!
Er is ruimte voor max. 12 deelnemers.
Kosten: 475 euro p.p.
 
26 januari - 1 februari 2012
Deze week is gericht op masters die deelnemen aan de internationale mastersprintwedstrijd die op 28 en 29 januari op het zuidduitse ijs wordt georganiseerd. Een stukje wedstrijdvoorbereiding, twee dagen wedstrijd en daarna nog drie dagen werken aan de techniek, waarbij uiteraard extra aandacht voor de verbeterpunten uit de wedstrijd.
Er is ruimte voor max. 8 deelnemers.
Kosten: 540 euro p.p.
 
Meer informatie en aanmelden? Kijk op de site onder Trainingsweek Inzell / Data en inschrijven.
 
Voor de deelnemers aan de online portal
Het schaatsseizoen is al weer even bezig en de meesten hebben inmiddels al weer aardig wat schaatstrainingen achter de rug. De trainingen voor de maand november vind je een dezer dagen weer in de online portal. Voor de meesten volgt nu de piek in trainingsomvang, dus maak je borst maar nat!
Als je vragen hebt of wedstrijden in de planning hebt die ik nog niet heb doorgekregen, laat me nog even weten. Dan kan ik daar rekening mee houden in je planning.
 
Verder leuk om te melden is dat je in de kennisbank nu naast Core Stability serie 1 ook serie 2 kunt downloaden, dat wil zeggen de serie met Swiss Ball. Heb je vragen over die oefeningen? Laat me even weten. Ook als je een Swiss Ball aanschaft, laat me weten, dan kan ik die training ook inplannen.
 
Clinics en presentaties
Meer en meer wordt Schaatstraining advies & begeleiding gevraagd een clinic of presentatie te verzorgen bij verenigingen; voor trainerscorps of wedstrijdrijders.
 
Voorbeelden zijn presentaties over 'Voeding & Sport' en 'Periodisering' en een clinic 'Core Stability'.
 
Zoek jij ook naar een leuke invulling van een avond waarin verbreding van kennis rondom het schaatsen centraal staat? Neem dan contact op voor de mogelijkheden: info@schaatstrainingadvies.nl.