logo

Abonneren - Uitschrijven - Delen op sociale netwerken


Nieuwsbrief 30 april 2022

Intro & crypto

Er was deze week weer heel wat crypto nieuws te rapen. Hier mijn selectie:

 • Er zijn steeds meer stemmen die Proof-of-Stake cryptomunten willen ondersteunen. We hadden al de beleidsmakers in de EU, maar nu volgt het WEF ook en roept de organisatie op om het consensus mechanisme van bitcoin om te vormen naar Proof-of-Stake, zoals Ethereum belooft te doen. De bitcoin community is hier uiteraard niet voor te vinden.

 • Deze week was er zelfs een nieuw land dat bitcoin invoert als wettig betaalmiddel. De Centraal-Afrikaanse Republiek is nu het tweede land ter wereld, na El Salvador. Ook in Panama en Mexico wordt gewerkt aan bitcoin-friendly wetgeving.

 • De Amerikaanse stad Fort Worth uit Texas begint nu zelfs met het mijnen van bitcoin. Na een half jaar zullen ze evalueren en het elektriciteitsverbruik afzetten tegen de inkomsten van gemijnde bitcoin.

 • Stilaan vindt bitcoin ook zijn weg naar het brede publiek. Fidelity Investments biedt bitcoin aan in 401k accounts, zeg maar de pensioenspaarplannen voor Amerikaanse werknemers. Ze zouden tot 20% van hun pensioengeld in bitcoin mogen investeren.

 • De Bitcoin Mining Council publiceerde nieuwe cijfers over de energiemix die bitcoin mijners gebruiken. Ze vertegenwoordigen ongeveer de helft van alle mijners en gebruikten voor 64,6% groene stroom. Voor het volledige bitcoin netwerk is de schatting dat er voor 58% gewerkt wordt met hernieuwbare energie. Dat is heel wat anders dan het nattevingerwerk van bitcoin tegenstanders, die blijven beweren dat bitcoin vooral op vervuilende stroomopwekking draait.

 • Nog iets van vorige week: een nieuwe DeFi hack, door een zogenaamde flash loan attack. Het onderstreept dat je altijd risico loopt als je jouw coins vastzet in een DeFi protocol.

 • Een coin die sterk stijgt is opnieuw de ApeCoin. Er zal vandaag naar schatting voor honderden miljoenen dollar aan virtueel land verkocht worden in het metaverse spel Otherside en APE is natuurlijk de native coin in alles wat Yuga Labs bedenkt.

Prettig weekend!

Steven


Aandelen

 • De meeste tech aandelen zijn redelijk duur geprijsd, maar dat is niet het geval bij Micro Focus International. Het is één van de grootste software bedrijven ter wereld, maar minder bekend bij het grote publiek. Een grote overname in 2017 heeft zwaar op de koers gewogen, maar Micro Focus is wel een turnaround-kandidaat.


Bitcoin marktkapitalisatie

In deze grafiek nogmaals een blik op de groei van de bitcoin marktkapitalisatie. Na amper 10 jaren evenaren we bijna de market cap van zilver. Als de groei zich verder zet, dan wordt de market cap van goud in de komende jaren overstegen. BTC market cap

h/t @therationalroot


Interessant op onze zusterwebsites

 • De Amsterdam Trade Bank is failliet verklaard en klanten beginnen nu hun geld terug te krijgen van het depositogarantiestelsel. Nogmaals een herinnering dat spaargeld tot 100.000 euro verzekerd is per klant per bank. Heb je meer, dan kan je beter spreiden over verschillende banken.

 • In België wordt dan weer de vermogensbeheerder Merit Capital ontmanteld. Omdat gekochte aandelen of fondsen bewaard worden door gespecialiseerde partijen, zullen de klanten hier niets aan verliezen.


Mijn tip op Youtube

 • Een gesprek met Ruben Merre, de CEO van de Belgische hardware wallet NGRAVE, over hacks en hoe je jouw crypto kan beveiligen.


Privacy Policy - Uitschrijven nieuwsbrief

Niets uit deze nieuwsbrief mag beschouwd worden als financieel advies. Beleggen blijft altijd risicovol. Gebruik meerdere informatiebronnen, vorm zo een oordeel over een belegging en bescherm steeds jouw vermogen. Doe geen zotte dingen met geld dat je niet kan missen!