Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Gezonde kinderopvang en de zon
De zomer is een tijd van lekker veel buiten spelen met de kinderen en wanneer het zonnetje schijnt smeren jullie de kinderen allemaal goed in. Maar welke zonnecrème is nu geschikt en hoe vaak moet je smeren?

De kinderhuid is veel dunner dan de huid van een volwassene en daarom is een SPF factor van minimaal 30 aan te raden. Wanneer het zonnetje schijnt dien je de kinderen elke twee uur in te smeren maar ook wanneer het bewolkt is of de kinderen in de schaduw spelen vangen ze UV stralen op en is smeren met zonnebrandcrème belangrijk. Een goedkoop merk kan net zo goed zijn als een duur merk maar gebruik geen zonnecrème van het vorige jaar, de beschermingsfactor is dan een stuk minder.

Smeer niet te dun, dan gaat de beschermingsfactor ook omlaag. De richtlijn voor het insmeren van een kind is 7 theelepels: 1 voor gezicht en hals, 2 voor armen en schouders, 2 voor borst, buik en rug en 2 voor benen en voeten.

Naast het insmeren is het ook belangrijk om voor een zonnebril en/of petje te zorgen om het gezicht en de ogen te beschermen. Creëer voldoende schaduwplekken in de tuin en wees er alert op dat de kinderen niet te lang in de zon spelen. Houd kinderen onder een jaar altijd uit de volle zon.
 
Bij blijven met Bij de hand
Via een aparte nieuwsbrief Bij blijven met Bij de hand informeren wij onze gastouders periodiek over diverse online leren mogelijkheden, webinars of bijeenkomsten.

In de afgelopen periode is de workshop executieve vaardigheden gegeven en hebben wij een opvoedparty gehad. Beide op ons kantoor in Epe.

Dit najaar volgt een workshop gezonde kinderopvang en organiseren wij een volgende opvoedparty. Op deze manier hebben wij een programma die het mogelijk maakt om als gastouder Bij te blijven.
 
Save the date opvoedparty voor gastouders
8 oktober 2022 opnieuw een opvoedparty voor gastouders op ons kantoor in Epe. Meer informatie volgt na de zomervakantie maar alvast de datum voor in je agenda.
 
Voorlopige uurprijs 2023 en hoogte uren niet meer afhankelijk van gewerkte uren
Vergoeding kinderopvangtoeslag
Het voorlopige maximum uurtarief voor 2023 is bekend gemaakt. Het uurtarief dat is voorgesteld bedraagt 6,73 euro per uur (in 2022 is dit 6,52 euro per uur). De definitieve vaststelling volgt, zoals ieder jaar, in het laatste kwartaal van 2022.

Het betreft de uurprijs waarover de Belastingdienst Toeslagen de kinderopvangtoeslag berekend.

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is in 2023 niet meer afhankelijk van het aantal gewerkte uren
Tot nu toe is de hoogte van kinderopvangtoeslag mede afhankelijk van het aantal uren van de ouder die het minst werkt. De koppeling aan de gewerkte uren is voor veel ouders een ingewikkelde voorwaarde. Met name voor ouders met onregelmatige werktijden, zoals ondernemers, is het lastig in te schatten hoeveel uren per maand diegene werkt. Dit kan ertoe leiden dat ouders te maken krijgen met hoge terugbetalingen, hierdoor wordt de arbeidsparticipatie belemmerd. Het kabinet neemt deze belemmering weg, zodat het voor ouders met jonge kinderen gemakkelijker wordt om te werken.
 
GGD bezoek
Op 8 juni jl. is ons kantoor bezocht voor de jaarlijkse uitgebreide controle van onze administratie en werkwijze. De GGD inspecteur stelt tijdens dit bezoek allerlei vragen over onze manier van werken en neemt een steekproef van de meest belangrijke processen die de wet ons voorschrijft. Zoals evaluaties, Risico inventarisaties, kassiersfunctie, jaaropgaves, personenregister enz. Wij hebben de controle weer glansrijk doorstaan. Dat geeft een goed gevoel zo voor de zomervakantie. Er waren een paar kleine dingen die misten en die we direct in orde hebben gemaakt. Denk hierbij aan een missende inschrijving van een huisgenoot in het personenregister en opvang die geëindigd is maar nog ingeschreven stond in het landelijk register. Het rapport is binnenkort terug te vinden via deze link.
 
Wie mogen wij uitnodigen voor de volgende oudercommissie vergadering?
Graag verwelkomen wij een nieuw lid voor de oudercommissie van Bij de hand. Wij vergaderen 2 x per jaar in Epe. Meestal in september/oktober en maart/april. Wij hebben op dit moment 3 ouders die lid zijn van de oudercommissie. Binnen nu en een half jaar zullen dit er 2 zijn en willen we dus heel graag een nieuwe ouder verwelkomen.

Laat gerust weten als je interesse hebt via karin@bijdehand.nu. Of bel Karin Meijer via 0578-611555.

De verslagen van de vergaderingen zijn in te zien via www.bijdehand.nu/documenten
 
Vakantieperiode bereikbaarheid en vervangende opvang
Voor de een betekent vakantietijd lekker vrij zijn en voor de ander vervangende opvang verzorgen voor gastouders die op vakantie gaan. Ook in deze zomerperiode is er voldoende beweging en werk te doen voor ons allemaal.

Ook de medewerkers van Bij de hand nemen in de komende weken vakantie. Je vaste contactpersoon kan soms niet beschikbaar zijn. De mobiele telefoons van de vakantiegangers worden beantwoord en het kantoor zal ook gewoon, zoals jullie gewend zijn, bereikbaar zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Geniet van alle zomerse activiteiten dichtbij of ver weg.

Je gastouder op vakantie en vervangende opvang nodig?
Weet dat wij een ruim bestand aan gastouders hebben en graag helpen de opvangvraag op te lossen. Mail ons de periode, exacte dagen en tijden en wij gaan aan de slag om een geschikte gastouder te vinden.

Gastkinderen op vakantie en extra speelplekken beschikbaar?
Gezien bovenstaande oproep begrijp je dat we van jou als gastouder graag de extra beschikbare plekken willen weten. Ook horen we graag als je structureel plek hebt voor nieuwe plaatsingen ook op de lange termijn.
 
Corona
Met dit prachtige weer hebben we geen zin in dit onderwerp maar het is realistisch om het wel te benoemen.

De besmettingen zijn aanwezig en je hoort de laatste weken ook weer meer besmettingen onder gastouders en gastkinderen. Nu de vakanties er aan komen en we uitwaaien over de wereld is het goed om met elkaar de algemene basisregels weer even op te frissen. Ook kan het zijn dat je als gastouder al weer extra maatregelen gaat nemen om de opvang te beschermen.

Wat zijn dan ook weer die algemeen geldende basisregels van dit moment:
Handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test en zorg voor voldoende frisse lucht.

Via de site van boink is up to date informatie terug te lezen.

Wij zullen jullie informeren als er weer specifieke maatregelen voor de kinderopvang volgen. Voor nu hopen wij dat dat nog even duurt.
 
 
 Beekstraat 1     8162 HA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu