OKTOBER 2015
In deze nieuwsbrief
  • Studiekeuzeconferentie: 17 maart 2016
  • Digitale les over studiekeuze
  • Open dagen kalender en slimme vragen
  • Keuzegids en Elsevier met studentenoordelen NSE
 
Studiekeuzeconferentie: 17 maart 2016
Het thema van de conferentie is: "Studiekeuze Centraal - Samen op weg naar een goede aansluiting." De conferentie vindt plaats in Utrecht en is een ontmoetingsplek voor het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Binnenkort kunt u zich aanmelden. Wij houden u op de hoogte! 
 
Digitale les over studiekeuze
Studiekeuze123 heeft een gratis digiles ontwikkeld over het thema studiekeuze waarmee één lesuur kan worden ingericht. Door middel van een klassikaal gedeelte en opdrachten worden de leerlingen op weg geholpen. Inmiddels hebben ruim 300 scholen kennis gemaakt met de les.
 
Bekijk de digiles van Studiekeuze123.
 
Open dagen kalender en slimme vragen
 
In november vinden er ruim 400 open dagen plaats bij hogescholen en universiteiten. In de Open dagen kalender van Studiekeuze123 kunnen studiekiezers direct zien bij welke opleidingen ze kunnen gaan kennismaken tijdens een open dag. Ook meeloopdagen en proefstudeerdagen staan in de kalender. 
 
Om leerlingen goed voorbereid op pad te sturen, heeft Studiekeuze123 een handige vragenlijst gemaakt. Door deze (kritische) vragen te stellen, krijgen zij een goed beeld van de opleiding.
 
Keuzegids en Elsevier met studentenoordelen NSE
Afgelopen periode is de Keuzegids verschenen van C.H.O.I. en heeft Elsevier haar special Beste Studies uitgebracht. Eén van de bronnen die zij gebruiken in hun analyses zijn de resultaten uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). Studiekeuze123 is verantwoordelijk voor deze jaarllijkse enquête onder alle studenten in Nederland. De studentenoordelen uit deze enquête geven namelijk een zeer goed beeld van wat huidige studenten vinden van hun opleiding.
 
Op Studiekeuze123.nl kunnen studiekiezers alle studentenoordelen per studie bekijken en meenemen in hun oriëntatie op hun vervolgopleiding.
 
 
Bijeenkomsten
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.