Miraklet i Varde, Peter Bastian-koncert og skulptur-julekort
 
1.      Skulpturelle julekort Gratis på værkstedet eller online
2.      Peter Bastian-koncert d. 11 februar.
3.      Fundamentalism i Varde – en 'mirakuløs' udstilling.
4.      Galleri Galschiøt holder lukket 23. december – 2. januar.
5.      Hør Radio24syv – Rushys Roulette med Galschiøt i debat med religiøse. 
 
Billede af et af Galleriets noget alternative julekort. Disse giver vi bort på Galleri Galschiøt og de kan downloades her
 
 
Kære
 
Så nærmer julen sig, og om man tror på den slags eller ej, kan de fleste glæde sig over de feriedage der følger med. Ikke desto mindre har vi, med årets sidste nyhedsbrev, tænkt os at diske op med nogle mere eller mindre mirakuløse historier fra Galleri Galschiøt.
Vi starter i det små, hvor vi på Galleriet i Odense deler gratis julekort ud. Hvis du kommer forbi, byder vi vanen tro på kaffe og julekager samt skulpturudstillinger i galleriet. Og hvis du mangler en julegave, har vi et stort udvalg af skulpturer og smykker i alle størrelser og prisklasser. Hvis du ikke kommer forbi Odense, kan du selv downloade og printe vores skulptur-julekort her. 
Peter Bastian og hans forrygende band har valgt at 'velsigne' os med et besøg, og de spiller galleriet op lørdag d. 11 februar. Giv en billet som gave, til dem du holder af, og vil se koncerten sammen med. Billetterne kan bestilles nu (aidoh@aidoh.dk) og koster 150kr, som betales ved indgangen. Det bliver et brag af en koncert, og vi glæder os allerede meget. Om Peter Bastian-koncert 
Fundamentalism-udstillingen i Varde er blevet evalueret, og den var på mange måder et lille mirakel. I hele byen, og på alle skoler, har man snakket om projektet, og haft fokus på religionsdebatten og det er gået over al forventning.
Skulpturen stod på byens torv i tre måneder, lige foran byens diskoteker, der hvor de unge hænger ud og hygger sig i weekenden. Selvom skulpturen stod uden opsyn oplevede vi ikke det mindste hærværk.
Det har vist sig, at byens muslimer var glade og stolte over projektet, fordi deres religion pludselig blev sidestillet med kristendommen, og religionerne blev diskuteret på lige fod. Miraklet betår i at vi i en hel by har formået at skabe en afbalanceret dialog om det svære emne. Det er vi enormt glade for, for det er jo netop hele ideen med Abrahams Børn.
Selv de mere kommercielle dele af Varde by var glade for udstillingen, der har trukket busfulde af turister, som kom langvejs fra. Vi citerer Finn Erik Kristiansen, direktør for Erhvervs- og Turistrådet i Varde kommune.
 
Liv i bymidten
"Mange besøgte byen for at se skulpturen, nogle kom i busser og de blev ret lang tid på torvet, fordi skulpturen lægger op til fordybelse og dialog. (…) det har ret sikkert betydet noget for omsætningen. I hvert fald har det brandet vores by og mange turister har måske oplevet Varde for første gang.
 
Det har givet liv I byen (…) det har været en ”øjenåbner” for hvordan kunst kan bidrage til, at skabe en langvarig aktivitet, som kommer mange flere til gode, end de sædvanlige højtids og weekends-baserede events.
 
Se det var jo et lille kunstnerisk juleeventyr
Her på Galleri Galschiøt knokler vi i øvrigt, for vi holder ferielukket fra den 23. december til 2. januar (begge dage inklusiv). Inden da skal vi lige have nogle havnearbejdere sænket ned i vores syrekar, samt ordne en masse andre hængepartier. Vi glæder os allerede til at komme i gang igen i 2017.
 
Glade hilsner
Kommunikationsmand Lasse Markus, De Gæve Gallerister og ikke mindst Jens Galschiøt.
  
 Nyt siden sidste infobrev
  
Radiodebat: I onsdags medvirkede Galschiøt i radioprogrammet – Rushys Roulette på Radio24syv. Temaet var Fundamentalisme, og med afsæt i skulpturen diskuterede han sammen med muslimske Safia Aoude, kristne Karsten Thomsen og jødiske Jair Melchior , hvorfor de fundamentalistiske dele af religionen dominerer så meget. Anders Tjernholm fra Ateistisk Selskab ringede, og blandede sig desuden i debatten så det blev lidt af en diskussion. Hør udsendelsen.
 
Vi er i fuld gang med et stort havnearbejdermonument til Aarhus havn. Det er stillet op midt i værkstedet og troner 6 meter op i luften. Vi har netop færdiggjort de to centrale personer i skulpturen, og de skal nu ligge i syrekarret for at trække kobber indtil januar. Det er enomt spændende at se hvordan det vokser fra dag til dag.
 
I anledning af højtiden deler vi julekort ud med Galschiøts skulpturer i nissebehuede tilstande. Kortene blev oprindeligt trykt i 2008 i forbindelse med velgørenhedsarrangementet Klejner i Kassen.Men der er jo ikke blevet mindre jul siden da, så vi bruger dem stadig. Du kan få dem gratis på værkstedet eller printe dem selv
 
 
  
Kommende arrangementer
 
Peter Bastian
  
Lørdag d.11. februar 2017 kl 19.00: Peter Bastian m. Band giver en af sine forrygende koncerter på Galleri Galschiøt. Vi er rigtig glade for at kunne præsentere Peter Bastian på Fyn. Det bliver den eneste koncert han holder her, og vi forventer en forrygende koncert i galleriet, der passer perfekt til både Peters musik og holdninger til verden. Billetpris 150 kr, Tilmelding på aidoh@aidoh.dk
 
Om Peter Bastians koncert:
som kreativ rejsefører tager Peter Bastian os gennem farverige landskaber, hvor tingene og tonerne får den tid, de skal have, og hvor fryd og smerte, på livsbekræftende vis, går op i en højere enhed.
BERLINGSKE
 
”Klarinetten græder. Fortvivlet, mens tårerne løber. Men den danser også. Vildt. Beruset. (...) Og pludselig kammer de dansende Balkankaskader umiskendeligt over i ’Hønsefødder og gulerødder’.”
Politiken (5 stjerner)
 
  
Djursland
 
Lørdag den 29. april 2017: Sostrup Slot: Profetisk samtale mellem Jens Galschiøt og bogaktuelle afghanskfødte Geeti Amiri. Christian Have og Sostrup slot er igang med at arrangere en møderække med fællestitlen ’Profetiske samtaler.’ Jens har tidligere været i dialog med Geeti Amiri på Kulturmødet på Mors 2016. Jens glæder sig til at deltage sammen med Geeti og Christian Have, som er mester i at iscenesætte spændende og givende debatter.
 
 
Vejle opstiller Fundamentalism skulptur

Vi har netop landet en aftale med forskellige samarbejdspartnere i Vejle Kommune, der vil opstille ”Abrahams Børn” centralt i byen fra 1. september 2017 til 5. november 2017. Skulpturen bliver en del af mange aktiviteter i anledning af Reformationsjubilæet.  Forberedelserne er i gang, og vi vil  bringe de mange gode erfaringer fra Varde Kommune videre op i Jyllland.
  
  
 
Skriftsøjler i EU Parlamentet i Bruxelles

I juli 2017 skal skriftsøjlerne opstilles i EU Parlamentet i Bruxelles. Politiker i EU Parlamentet Bendt Bendtsen (K) laver en udstilling med de 10 skriftsøjler, der er en del af det samlede kunstværk Fundamentalism/Abrahams Børn. 
De bliver opstillet i parlamentet, hvor de på 8 sprog vil vise de 100 mørkeste og 100 lyseste citater fra kristendom, jødedom og islam. Jens Galschiøt og 4 af hans medarbejdere vil passe udstillingen i Bruxelles og håber at få mange kontakter rundt i EU, så skulpturen kan komme ud med en tiltrængt  fredelig dialog om de forskellige religioner.
Det bliver lidt spændende, fordi det netop var EU parlamentets formand med et samlet præsidium i ryggen, der forbød opstillingen af den store skulptur foran EU parlamentet i 2015. Hvorfor står hen i det uvisse, men skulpturens forhistorie i Præcidiet vil formentlig betyde at det er en udstilling, der går ikke går ubemærket hen, blandt EU-parlementarikkerne.
 
Stavanger
  
Stavanger 20. oktober til januar: De 9 hjemløse skulpturer udstilles rundt omkring i Stavanger by for at skabe dialog omkring den sociale udstødning i Norge.
 
  
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
  
 
Hvad med at lægge en billet under træet?
 
En af de 7 havnearbejdere til monumentet i Aarhus Havn
 
julekort
 
Julekort
 
Julekort
 
Julekort
 
 
Julekort
 
 
Julekort  
 
  Vi har afleveret ” Mand på bænk” i Holstebro. Her ses Jens og Kurt sammen med Kaj E. som skulpturen hedder.
 
 
 I juli 2017 skal 10 skriftsøjlerne opstilles i EU Parlamentet
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste