Nieuwsbrief nr. 94

Maart 2018
 
Beste ,
 
Schreef ik jullie vorige maand dat de tuinbonen al kniehoog in de kas staan te bloeien, ze hebben het nu wel zwaar. Overdag piekt de temperatuur in de kas al tegen de 30 graden maar 's nachts is het niet vorstvrij. De temperatuursverschillen zijn dus groot. Ik ben benieuwd wat daarvan terecht gaat komen.
 
Rode Beek Vlodrop

En omdat het vandaag meterologisch lente is geworden een mooi gedicht van Guido Gazelle.
 
De Zonne zit
 
De zonne zit
zoo snel en blinkt,
en bloeit al in
     het Westen,
dat wolkenloos
heur stralen drinkt,
in Lentemaand,
     den lesten.
‘t Wil zomer zijn,
van nu voortaan:
vroeg morgen zal
     ik meugen
- ‘t wil zomer zijn! -
vermeien gaan
mij, morgen, en
     verheugen!
 
Geluksdag Roerdalen
 
 
Wij, Roerdalinnetjes en Roerdalezen, mogen ons gelukkig prijzen dat er op zondag 18 maart weer een Geluksdag is georganiseerd in onze gemeenten. Door en voor inwoners met een programma boordevol inspirerende activiteiten.
Op een Blaadje is ook uitgenodigd. Je kunt met mij mee op een Early Bird and Breakfast wandeling op kasteel Aerwinkel Posterholt. Eerst lekker lopen, luisteren en kijken naar de zingende vogels en daarna een welverdiend ontbijt verzorgd door Metsemakers Starmans Catering.
 
's Middags ontvang ik je graag op onderstaand adres voor een kruidige wandeling met proeverij na afloop.
 
De Gelukskrant is als PDF bijgevoegd, op punt 26 en 44 vind je bovengenoemde activiteiten.
 
Provider
 
De laatste maanden ondervind ik veel hinder bij het maken van mijn nieuwsbrief. Hiervoor heb ik al contact gehad met de provider. Even leek dat te helpen maar al snel deden de diverse technische ongemakken zich helaas weer voor.
Tot dit is verholpen bedien ik jullie even van een kale versie. Hopelijk kan ik vanaf volgende keer mijn creativiteit in de vorm van foto's en recepten weer aan jullie kwijt.
 
afbeelding van internet plazillia.com
 
Energie herstellen
 
Elke 1e woensdag van de maand is het mogelijk je aan te sluiten bij een kleine groep om, bij een hapje en een drankje, te praten over het Energie Herstelplan. Wat is het Energie Herstelplan, wat is de invloed hiervan op je gezondheid en welke veranderingen vraagt het in de keuken. Je wordt op weg geholpen, vragen worden beantwoord en ook als je er voor het eerst mee kennismaakt ga je met bruikbare informatie naar huis.

Je bent welkom bij mij thuis in Vlodrop alwaar voldoende gratis parkeergelegenheid. We beginnen om 19.30 en de avond eindigt omstreeks 21.30 uur. De kosten zijn 10 euro per persoon, dit is inclusief een hapje en een drankje. Voor aanmelden of informatie klik hier. 
 
Agenda

 
Ook al is het momenteel nog koud en staan de buitenactiviteiten in groepsverband op een laag pitje, er is toch al weer veel te proeven en te genieten in de weilanden en bossen rondom Op een Blaadje. Voor een individuele wandeling met uitleg over planten en kruiden waarbij ook vogels met hun geluiden niet worden vergeten kun je nu reserveren.
Of je nu aan een groepswandeling meedoet of we lopen 1 op 1, je doet veel kennis op.
De supermarktservival, kookworkshops en lezingen gaan ook onverminderd door.
Bel of MAIL en vraag naar de mogelijkheden. We maken een passend pakket voor kleine of grote groepen of voor jou alleen!
 
 
 
 
 
 
 

Op een Blaadje op Facebook klik hier 
 
Copyright - niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.