Nieuwsbrief Schaatscircuit.nl  -  16 november 2021 

   
Beste leden,
 
Als aanvulling op de website Schaatscircuit.nl houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Schaatscircuit.nl, nieuws vanuit MCLN (Vereniging Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland) en wedstrijden op snel ijs.
 
Organisatie Schaatscircuit.nl
Marja, Tjeerd, Leen en Monique

 
In deze nieuwsbrief:
 
 
ALLEEN SAMEN ZORGEN WE VOOR EEN VEILIGE SPORTIEVE OMGEVING
Wat is het fijn om weer mooie wedstrijden te mogen en kunnen organiseren voor onze leden. Inmiddels hebben we de eerste wedstrijden in Thialf en in Leeuwarden met veel SB's en PR's achter de rug. Hoe mooi is dat!
 
Graag willen we via deze weg iedereen bedanken hoe goed en soepel iedereen omgaat met de gestelde corona-maatregelen rondom onze wedstrijden. Immers, alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de wedstrijden op deze manier door kunnen blijven gaan. Dank!!
 
WK SPRINT VOOR MASTERS IN INZELL: MELD JE AAN
Op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2022 vinden de Masters’ Sprint Games (MSG2022) plaats in Inzell, ofwel het WK Sprint voor masters.
 
Nederlandse masters kunnen zich voor dit WK aanmelden via inschrijven.schaatsen.nl. Inschrijven is alleen mogelijk als je lid bent van Schaatscircuit.nl.
 
De IMSSC heeft voor Nederland een quotum van 67 deelnemers vastgesteld. Dit betekent dat als zich meer dan 67 masters aanmelden, er een kwalificatie plaats zal vinden. Hoe dit proces verloopt, kun je lezen in de voorwaarden voor WK-deelname.
 
Hier vind je de belangrijkste data op een rij:
  • Lid worden van Schaatscircuit.nl: vóórdat je je kunt aanmelden voor het WK
  • Aanmelden voor het WK: vóór 1 december 2021
  • Nomineren (lees: voldoen aan de gestelde limieten): vóór 2 december 2021
  • Kwalificeren: volgens ranglijst KNSB in betreffende categorie d.d. maandag 3 januari 2022
Meer informatie over de WK’s Masters Sprint en Allround vind je hier.
 
EERSTE WEDSTRIJD DUTCH MASTER CUP (DMC) STAAT OPEN
Nadat we vorig seizoen de DMC van de kalender moesten halen omdat er geen wedstrijden mochten plaatsvinden, hebben we dit seizoen weer een mooie planning voor de cup.
 
De data voor dit seizoen:
1. DMC I: 12 december 2021 in Enschede
2. DMC II: 15 januari 2022 in Leeuwarden
3. DMC III (finale): 12 februari 2022 in Thialf
 
De Dutch Masters Cup zijn Single Distance wedstrijden waarbij per wedstrijd aan twee afstanden deelgenomen kan worden, aan sprint- dan wel lange afstanden. Deelname aan de internationale competitie van de Dutch Masters Cup is toegankelijk voor masters (en senioren B) die lid zijn van MCLN. Deelname van buitenlandse deelnemers verloopt via IMSSC.
 
Per wedstrijd mag je aan twee afstanden deelnemen, een 500m plus een 1000m, 1500m, 3km of 5km. Het aantal deelnemers per afstand is afhankelijk van de beschikbare tijd die avond.
 
Met de competitie zijn prijzen te verdienen voor de top 3 dames en top 3 heren. Daarnaast hebben we in Jan van der Hoorn Schaatssport een hoofdsponsor gevonden voor extra prijs voor de winnaar! 
 
Hier lees je meer over de Dutch Master Cup. 
 
De eerste wedstrijd (12 december in Enschede) staat inmiddels open voor inschrijving. Dus aanmelden maar!
 
ADVERTEERDERS
 
Mede dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze website en/of onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl.
 
Hoofdadverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
Adverteerders:
 
                    
 
 
   
 

SCHAATSCIRCUIT.NL is een initiatief van Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN), 
een bij de KNSB aangesloten vereniging.