Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
April 2020 nr. 17 midweekse update
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Nieuwsupdate
 
'Voorbij de start ...'
 
Stille week vlog van
ds Jetty Scheurwater
 
Bethlehemkerk Corona Podcast (BKCP)
 
Stille week: programma
 
Samen naar
The Passion kijken
 
Opbrengst voedselbank
 
Belactie: 'Geef me er 5!'
 
Blog: Bach als troost
 
 
Zondag 12 april
(Pasen)
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Motto:
'Volbracht'
 
 
 
Voorganger
 ds. Aster Abrahamsen
 
 
Sterretjes
 
Nieuwe vitrine expo: Nicolette Swinkels
 
Henk van ter Meij exposeeert in de Bethlehemkerk.
 
Nieuwe rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Laptop?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
 
AGENDA
 
In principe zijn alle bijeenkomsten geannuleerd en volgt de Bethlehemkerk de richtlijnen van het RIVM en de overheid.
 
 
Maandag 6 april
 
Dinsdag 7 april
 
Woensdag 8 april
 
Donderdag 9 april
 
 
Vrijdag 10 april
 
Zaterdag 11 april
 
Zondag 12 april
 
 
 
 
 

Zondag 12 april

Johannes 19: 30
 
Het sterven van Jezus
 
Hierna zeide Jezus, daar Hij wist, dat alles reeds volbracht was, opdat de Schrift vervuld zou worden: Mij dorst! 29Er stond een kruik vol zure wijn; zij staken dan een spons, gedrenkt met zure wijn, op een hysopstengel en brachten die aan zijn mond. 30Toen Jezus dan de zure wijn genomen had, zeide Hij: Het is volbracht! En Hij boog het hoofd en gaf de geest.
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 3 nr.3
 
 
"Op weg naar Pasen"
 
 
BEZOEK ONZE SITE

Nieuwsupdate

Nu veel mensen thuiszitten en veel kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
Ook al is de kerkdeur deze week gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen ieder dag deze Stille week met beeld live mee te vieren via deze link.
 
 
De meest recente nieuwsberichten vind je op www.bethlehemkerk.nl.
 
 
 

'Voorbij de start, maar ...'

Afgelopen maandag leek voor veel mensen een soort ‘blue Monday’ te zijn. Ik weet niet hoe dat voor u was, maar ik hoorde van verschillende mensen om me heen dat het maandag even tot een dieptepunt kwam. De meesten van ons zijn nu 2 weken lang voornamelijk thuis, zitten met andere gezinsleden op elkaars lip, of zijn juist al 2 weken alleen. Er is angst, omdat het coronavirus zich nu ook steeds verder verspreid in ons eigen Hilversum. Ook hier is het in verzorgingshuizen geconstateerd, ook hier komt het steeds dichterbij. Ineens horen we van kennissen en vrienden en familieleden die zijn geïnfecteerd. Dat leidt tot onrust en grote spanning.
 
Maandag was ook de dag waarop bij veel mensen het besef indaalde dat dit nog wel even gaat duren. Veel mensen zaten maandag op het punt dat de eerste plannen zijn gemaakt, thuis, op het werk en ook in de kerk. Ze hadden zich herpakt en bedacht hoe ze deze tijd door kunnen komen. En dan komt er dus ook tijd en ruimte vrij voor het besef: dit gaat nog wel even duren. De moeheid komt los. Zeker toen dinsdag Mark Rutte aankondigde dat dit nog tot 28 april duurt en wie weet hoe lang daarna nog. Hij zei dat met de woorden (die vast legendarisch worden): ‘We zijn voorbij de start, maar nog niet aan het einde van het begin.’
 
 
Ds. Aster Abrahamsen
 
Stille week vlog ds Jetty Scheurwater
Op de website van de Bethlehemkerk staan vanaf het begin van deze Veertigdagentijd al diverse blogs (geschreven teksten), maar vandaag hebben we een verrassing/primeur: de allereerste vlog van ds. Jetty Scheurwater.
 
Deze video-opname bevat een persoonlijke boodschap met paasgroet van onze beide predikanten voor alle leden van de Bethlehemkerk.
 
Klik hier voor de persoonlijke paas groeten van ds Aster en ds Jetty.
 
 
 
Bethlehemkerk Corona Podcast (BKCP)
  Koffiedrinken na de dienst alsof we met elkaar in de Kerk zitten. Dat is het idee van de nieuwe Bethlehemkerk Corona Podcast (BKCP). Vanaf woensdag praten Edgar Hajema, Dianne Heijstee en Gerard Ekelmans over hun leven anno nu, geven ze een nabeschouwing van de afgelopen dienst en drinken samen koffie (of iets anders). Het is uitgesteld koffie drinken en op afstand, maar dat maakt het niet minder gezellig. Iedere week ‘ontvangen’ ze een extra gast om door te praten over mooie initiatieven in crisistijd. Dus sluit aan! Luister vanaf aankomende woensdag iedere week naar de Bethlehemkerk Corona Podcast op de website.
 
Stille week: programma
Hieronder ziet u een overzicht van alle diensten die u met beeld en geluid kunt volgen op de genoemde data en tijden. Zo zijn we met elkaar verbonden en vieren en delen we samen in het lijden en de opstanding van Jezus Christus.
Maandag 6 april: 19:30 uur -  vesper  [dienst volgen klik hier]
Dinsdag 7 april: 19:30 uur - vesper  [dienst volgen klik hier]
Woensdag 8 april: 19:30 uur - vesper  [dienst volgen klik hier]
Donderdag 9 april: 19:30 uur -  Witte Donderdagviering samen met de Morgenster en de Diependaalsekerk, o.l.v. ds Jetty Scheurwater.
Vrijdag 10 april: 19:30 uur - Goede Vrijdagviering samen met De Morgenster, o.l.v. ds Erik van Halsema
Zaterdag 11 april: 19:30 - Paaswake o.l.v. ds. Jetty Scheurwater
Zondag 12 april: 10:00uur - Paasviering o.l.v. ds. Aster Abrahamsen
 [klik op een van de bovenstaande dagen  voor de bijbehorende liturgie]

Samen naar The Passion kijken

 
Donderdag 9 april is het Witte Donderdag en de avond van The Passion. De afgelopen jaren hebben we als Bethlehemkerk telkens na afloop van de Witte Donderdag viering op het grote beamers scherm samen The Passion gekeken. Dat is dit jaar anders. The Passion zelf kent een andere aanpak, klik hier voor meer informatie en ook samen kijken is dit jaar anders. De Bethlehemkerk deuren zijn gesloten in de Stille Week, maar middels een Zoom oplossing, kunnen we wel samen vanuit ieders woonkamer met elkaar in verbinding staan en samen naar The Passion uitzending kijken.
 
Kijk je samen met ons? Stuur dan een mail naar 40dagen@
bethlehemkerk.nl en je ontvangt de link en inlogcode.
 
Opbrengst voedselbank: € 915!
De actie voor het inzamelen van geld voor de Voedselbank Gooi- en Vechtstreek was ingezet omdat de inzamelingen op zondag 22 maart in de kerk niet konden doorgaan, én omdat door het hamsteren bij supermarkten er tekorten ontstaan bij de voedselbank.
De alternatieve voedselbankactie is een groot succes geworden. In de Bethlehemkerk heeft deze actie 915 euro opgebracht. Wij zijn enorm blij verrast door deze opbrengst!
 
 
 
Belactie ‘Geef me er 5!’
 
 
Naast de actie Samen, waarin we omkijken naar gemeenteleden en hen helpen bij praktische zaken, krijgt de naastenliefde binnen de Bethlehemkerk ook in de volgende actie vorm: er is de belactie Geef me er 5! opgezet waarin gemeenteleden vijf personen bellen, simpelweg om te vragen hoe het gaat - hoe hun dag er uitziet: contact en uitwisseling.
 
De actie wordt enthousiast ontvangen. 
 
 
BLOG: Bach als troost (nr.5 en nr.6)
Voor deze 40-dagentijd zijn we een BLOG gestart met als doel dat ieder haar/zijn ervaringen rondom vasten in de 40-dagen kon gaan delen.
 
Sinds vorige week zijn er alweer nieuwe blogs verschenen:
 
Marco Goud
(organist in de Bethlehemkerk)
plaatste inmiddels zijn vijfde en zesde blog over: Bach als troost.
 
Heb je ook een ervaring die je wil delen? Mail dan naar:
40dagen@bethlehemkerk.nl.
 
Er is tevens de mogelijkheid om je reactie bij een artikel te plaatsen.
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl