Bethlehemkerk Nieuwsbrief       
December 2015 nr 038

Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Nieuwjaarsrecepties
 
Instuif
 
Catechese en Jongeren
 
Benefietconcert voor School in Ghana
 
Tjernobylkids
 
AandachtHelpt vooruitblik 2016
 
Kennismakingscursus ABC van het geloof
 
Terugblik Kerst: voor kerk en buurt
 
 
 
"De koning die wij (niet) zoeken"
  
 
Voorganger:
 
Oudjaarsavond
Donderdag 31 december
 
Sobere oudjaarsvesper
Thema: Wat kan de naam van Jezus – ‘God redt’ – voor ons betekenen in het nieuwe jaar?
 
 
Lied van de week
 

3 januari 2016 – Epifanie

LB 521 – Hij komt niet uit de grote stad

In 1983 schreef de theoloog Karel Deurloo (*1936) een boekje over de profeet Micha, waarbij hij vooral ook de plaats van kinderen in de eredienst op het oog had. Daarin stond een lied bij Micha 5. Even verderop in dat boekje wordt de speelse tekst gevarieerd en omgevormd tot een lied voor Epifanie: een lied over de wijzen uit het oosten.

Lees meer ...

 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Nieuwjaarsrecepties
 
 
Zondag 3 januari is er na de dienst, niet alleen een tradionele nieuwjaars-rolletjes bij de koffie, maar ook gelegenheid elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.
Maandag 11 januari is de nieuwjaarsborrel van PKH (protestantse kerk hilversum) in de Regenboog kerk, u bent allen daar van harte welkom van 19:00 tot 20:00.
Instuif
Donderdag 7 januari 2016 houden wij onze eerste instuif in het nieuwe jaar. Vanzelfsprekend starten wij die morgen  met voortreffelijke oliebollen! Deze morgen geeft Aat Eerenberg ook een presentatie over de activiteiten van het inloophuis ‘Wording’.
We beginnen om tien uur met de koffie.
 
Catechese en Jongerengesprekgroep
 
De eerste keer catechese in het nieuwe jaar is op vrijdag 8 januari. We hebben dan een actueel maar ook pittig onderwerp: religieus geweld.
‘Geloven 20.0’ is de naam die we aan onze gesprekskring voor twintigers gegeven hebben.
Benefietconcert School in Ghana
Zet u het in uw agenda? Op vrijdag 15 januari is er een benefietconcert voor de Ghanagroep, met o.a. het jongerenkoor ‘Snowe’ en een gelegenheids-Klezmerformatie. Een uniek, eenmalig concert met als primeur de eerste uitvoering van een stuk, geschreven door Jessica van den Tol, een van de Ghanagangers.
Toegang 10 euro, kinderen 5 euro. Zie ook de bijlage bij deze nieuwsbrief.
 
Tsjernobylkids: gastgezinnen
 
Voorbereiding worden getroffen voor een nieuwe groep kinderen, die vanuit uit Wit-Rusland naar Hilversum komen  in het voorjaar van 2016. Op dit moment zijn we op zoek naar gastgezinnen.
Maandag 4 januari 2016 is er om 20:00 uur een informatieavond in de Pnielkerk, Van Ghentlaan 47 Hilversum.
AandachtHelpt: vooruitblik 2016
In 2016 komen er meer vluchtelingen naar onze gemeente. De opvang in Crailo zal worden uitgebreid en ook in onze buurten zullen status-houders komen wonen. In 2015 hebben de kerken in korte tijd veel vrijwilligers weten te mobiliseren en dat zal in 2016 ook weer nodig zijn. Lees meer ...
 
Kennismaking ABC van het geloof
 
Op woensdag 13 januari is de eerste bijeenkomst van een Alpha-achtige kennismakingscursus, bedoeld voor iedereen die meer wil weten van het christelijk geloof. Met gezamenlijke maaltijd, inleiding en groepsgesprek.
Terugblik Kerst: voor kerk en buurt
Wat hebben we prachtige vieringen beleefd! Wat was het leuk, de try-out van het kerstspel op dinsdag 22 en bij de sing-in op kerstavond. Op al die momenten zijn we er in geslaagd om ‘kerk in de buurt’ vorm te geven. Er waren nieuwe Nederlanders en gasten uit het vluchtelingencentrum Crailo bij de try-out van het kerstspel. Het verhaal was ook zonder vertaling goed te volgen voor iedereen die het kerstverhaal kent. De kinderen zongen en acteerden geweldig: een goede oefening voor kerstmorgen. Lees meer ...
 
 
 
Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl