Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - 16 mei 2022
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
Mei en augustus
Droogtrainingen Driebergen
 
22 mei
Relatie Trainingsdag Doorn

5 - 10 juni
Pinksterweek Inzell met droogtraining
 
9 - 29 juli
Techniekweken Zomerijs Inzell
 
25 september - januari
Techniekweken najaar Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
DRINK VOLDOENDE MET WARM WEER
 
Drinken tijdens het sporten is belangrijk. Een tekort aan vocht levert namelijk prestatieverlies op. Met hoge temperaturen verlies je veel vocht en daarom is het extra belangrijk dat je voldoende drinkt.
 
Het vochtverlies is afhankelijk van verschillende factoren, zoals temperatuur, maar ook luchtvochtigheid, duur en intensiteit van de inspanning. De basis stelregel: drink tijdens inspanning 600 tot 1000ml per uur. Let hier dus extra op nu het weer wat warmer is.
 
Je kunt water drinken, maar ook isotone dorstlesser gebruiken. Daarin zitten suikers en zouten, die snel in het bloed worden opgenomen en daardoor snel energie leveren.
 
Als je veel trainingsuren maakt, zijn deze dure dorstlesser- drankjes niet aan te slepen. Veel handiger daarom is om door middel van aanmaaklimonade zelf je dorstlesser te maken. 75ml in een halve liter bidon aangevuld met water is al genoeg. Onze handige bidons zijn hier speciaal voor gemaakt.
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Beste schaatsers,
 
Inmiddels hebben we al weer drie 'live' droogtrainingen in Driebergen achter de rug en zijn de meeste schaatsers die ik met een jaarplan en schema's begeleid, al weer begonnen met hun individuele trainingen. Kortom, seizoen 2022-2023 is alweer echt van start!
 
De jaarlijkse Relatie Trainingsdag hoort daar ook bij. Die kun je zien als echte aftrap van het seizoen. Tips en adviezen om effectief te trainen, en natuurlijk ook gezellig!
 
Tot zondag!
Monique

 
11e Relatie Trainingsdag Doorn
Aanstaande zondag 22 mei vindt onze 11e Relatie Trainingsdag in Doorn plaats!
 
Trainen zonder blessures
Dit jaar hebben we tussen de twee clinicronden door een presentatie door fysiotherapeut (en eigenaar van Fysio Sportcentrum Stolwijk) Dennis Walraven over wat er gebeurt met je lichaam als je ouder wordt. Welke trainingen zijn goed en welke zijn minder verstandig? Welke spieren hebben extra aandacht nodig? Kortom, hoe kun je ervoor zorgen dat je lekker kunt blijven sporten zonder dat je steeds met blessures te maken hebt?
 
Twee clinicronden
Zowel voor als na de presentatie is er een clinicronde waarbij je kunt kiezen uit twee clinics:
 
Ronde 1
1. Balans en stabiliteit
Hierbij lopen we een diversiteit aan oefeningen, van simpele en rustige balansoefeningen tot meer lastige en coördinatieve oefeningen, zodat je met veel variatie je winterseizoen kunt voorbereiden.
 
2. Snelheid en beweeglijkheid
In deze clinic komen allerlei oefeningen langs die belangrijk zijn voor die schaatsers die hun snelheid en sprint willen verbeteren.
 
Ronde 2
1. Elastiek zijwaarts en bocht
In deze clinic ligt de focus op verschillende manieren van training met het elastiek, van rustig tot intensief, als wel op de uitvoering daarbij.
 
2. Intensieve passen en sprongen
Ook in deze clinic laten we zien hoe je kunt variëren in je passen en sprongen door de aandacht op verschillende accenten te leggen. Vermogen en snelkracht vormen het uitgangspunt bij deze clinic.
 
Programma
10.30-11.00 Ontvangst met koffie/thee
11.00-11.45 Gezamenlijke warming-up
12.00-13.00 Trainingsronde 1
13.00-13.30 Pauze
13.30-14.30 Presentatie door fysio Dennis Walraven:
“Trainen met een jonge geest en een ouder wordend lichaam”
14.30-15.00 Pauze
15.00-16.00 Trainingsronde 2
16.00-17.00 Gezellig napraten met drankje en hapje
 
Deelnemen?
Heb je het afgelopen seizoen deelgenomen of sta je voor komend seizoen ingeschreven voor een van onze activiteiten? Dan is de dag uiteraard weer gratis. Voor overige deelnemers zijn de kosten 15 euro per deelnemer.
 
Nog niet aangemeld? Vergeet dit dan niet en vermeld daarbij welke clinic je wilt doen in beide ronden.
 
Techniekweken in Inzell
Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld, zijn de aanmeldingen voor de zomer en ook de winter al heel hard gegaan. 
 
Voor het winterseizoen is in de Kerstweek en Sprintweek nog voldoende plek. Heb je daar interesse voor, stuur dan even een mailtje.
 
Heb je interesse in een van de andere winterweken (het overzicht vind je hier), laat het ook dan via mail weten. Dan zet ik je op de reservelijst. Je weet immers nooit of er nog afmeldingen komen, de winter is nog ver weg.